Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Route Oranje Leeuwinnen naar de WK finale; mogelijke tegenstanders

Route Oranje Leeuwinnen naar de WK finale; mogelijke tegenstanders

Route Oranje Leeuwinnen naar de WK finale; Dit zijn alle mogelijke tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen op het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Het WK in Australië en Nieuw-Zeeland begint op 20 juli 2023. Drie dagen later, op 23 juli, komen de Oranje Leeuwinnen voor het eerst in actie. Dan spelen de Oranje Leeuwinnen hun eerste groepswedstrijd in Groep E tegen Portugal. Hoe het toernooi van de Leeuwinnen er verder uit ziet? Dat lees je in dit artikel. Wij hebben namelijk uitgezocht wat de mogelijke tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen zijn tot aan de WK finale.

Het WK 2023 duurt van 20 juli t/m 20 augustus 2023. De wedstrijden zijn live op tv te zien bij de NPO. We hebben voor het gemak ook een tv-gids voor het WK 2023 opgesteld.

Mogelijke tegenstanders Oranje Leeuwinnen

Route Oranje Leeuwinnen naar de WK finale; mogelijke tegenstanders

Hoewel bondscoach Andries Jonker eerder aan heeft gegeven dat het doel niet is om het WK te winnen, zou dat natuurlijk wel heel mooi zijn. Bovendien kunnen de Leeuwinnen natuurlijk best eens boven zichzelf uitstijgen. Eerder keken we al naar de tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen in de groepsfase van het WK 2023. Nu kijken we naar alle mogelijk tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen tot aan de WK finale.

Groepsfase

Allereerst beginnen de Oranje Leeuwinnen natuurlijk met de groepsfase. Daarin neemt Nederland het in groep C op tegen de Verenigde Staten, Portugal en Vietnam.

We gaan er vanuit dat de Verenigde Staten de groep van de Oranje Leeuwinnen gaat winnen. De VS zijn topfavoriet voor de eindzege op het WK. De Oranje Leeuwinnen zullen in dat geval tweede in groep E worden. Die plek is genoeg voor een plaats in de achtste finales van het WK. Daarin moeten de Leeuwinnen het dan opnemen tegen de winnaar van groep G.

Mogelijke tegenstanders Oranje Leeuwinnen: Achtste finales

In de achtste finales nemen de Oranje Leeuwinnen het vervolgens waarschijnlijk op tegen Zweden. De Zweedse voetbalvrouwen zijn ook één van de favorieten voor de WK-titel. Dit wordt dus meteen een hele lastige wedstrijd voor de Leeuwinnen. Na de VS en Duitsland staat Zweden derde op de FIFA World ranking voor vrouwen. De Oranje Leeuwinnen staan negende. Het is dus meteen een wedstrijd die ook maar zo eens de finale van een groot toernooi kan zijn.

Mogelijke tegenstanders achtste finales Oranje Leeuwinnen:

De mogelijke tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen voor de achtste finale van het WK 2023 zijn:

 1. Zweden
 2. Zuid-Afrika
 3. Italië
 4. Argentinië

We gaan er natuurlijk vanuit dat de Leeuwinnen die wedstrijd ook gewoon winnen. Dan gaat Nederland door naar de kwartfinales.

Mogelijke tegenstanders Oranje Leeuwinnen: Kwartfinales

 • Wedstrijd nummer: 58
 • Oranje Leeuwinnen – Winnaar wedstrijd 50
 • Vrijdag 11 augustus 2023, 09:30 uur (Nederlandse tijd)
 • Eden Park, Auckland (Nieuw-Zeeland).

Spanje zal hoogstwaarschijnlijk groep C winnen. De Spanjaarden nemen het dan hoogstwaarschijnlijk op tegen Noorwegen of Zwitserland. Ook die wedstrijd zal gewonnen worden door Spanje. Daardoor moeten de Oranje Leeuwinnen in de kwartfinales tegen Spanje. Alweer een lastige wedstrijd voor de Oranje Leeuwinnen. Spanje staat namelijk zesde op de FIFA World Ranking. Toch is die wedstrijd ook te winnen voor de Leeuwinnen. Dan gaat het Nederlands vrouwenelftal gewoon door naar de halve finales en komt de WK-finale steeds dichterbij.

Mogelijke tegenstanders kwartfinale Oranje Leeuwinnen:

De mogelijke tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen voor de kwartfinale van het WK 2023 zijn:

 1. Nieuw-Zeeland
 2. Noorwegen
 3. Filipijnen
 4. Zwitserland
 5. Spanje
 6. Costa Rica
 7. Zambia
 8. Japan

Mogelijke tegenstanders Oranje Leeuwinnen: Halve finale

Als de Leeuwinnen ook de kwartfinales doorstaan dan wacht ze in de halve finales hoogstwaarschijnlijk wéér een lastige wedstrijd. Dan komen ze hoogstwaarschijnlijk wéér de Verenigde Staten tegen namelijk. De VS is niet voor niets de topfavoriet voor het WK 2023. De voetbaldames van de Verenigde Staten zijn al vier keer wereldkampioen geworden en zijn bovendien ook regerend wereldkampioen. Ook op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland zijn de vrouwen van de Verenigde Staten wederom favoriet. Toch heeft Nederland een goede kans. Ze hebben namelijk vaker tegen de VS gespeeld. Ze weten dus waar ze op moeten letten.

Mogelijke tegenstanders halve finales Oranje Leeuwinnen:

De mogelijke tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen voor de halve finale van het WK 2023 zijn:

 1. Nieuw-Zeeland
 2. Noorwegen
 3. Filipijnen
 4. Zwitserland
 5. Spanje
 6. Costa Rica
 7. Zambia
 8. Japan
 9. Verenigde Staten
 10. Vietnam
 11. Portugal
 12. Zweden
 13. Italië
 14. Zuid-Afrika
 15. Argentinië

Mogelijke tegenstander Finale WK 2023 Oranje Leeuwinnen

 • Wedstrijd nummer: 64
 • Zondag 20 augustus 2023, 12:00 uur.
 • Stadium Australia, Sydney (Australië).

Als de Oranje Leeuwinnen dan uiteindelijk ook de finale van het WK 2023 bereiken, dan zijn er veel landen die de tegenstander kunnen worden van Nederland. Wij denken dat de Oranje Leeuwinnen in de WK-finale tegen Duitsland gaan spelen. We kunnen op het WK 2023 voor vrouwen dus maar zo eens een finale Nederland-Duitsland krijgen. Dit zou natuurlijk een prachtig affiche zijn voor de WK-finale.

Mogelijke tegenstanders WK finale Oranje Leeuwinnen:

Ieder land kan de WK finale halen. Dit betekent dus ook dat de Oranje Leeuwinnen tegen bijna iedereen kunnen spelen. De enige landen waar ze niet tegenover kunnen komen te staan zijn de landen uit de eigen groep. Deze komen ze dan namelijk al in de halve finale van het toernooi tegen.

Laten we in ieder geval hopen dat Nederland zo ver mogelijk komt in het toernooi. De Oranje Leeuwinnen missen een aantal belangrijke speelsters. Zo is Vivianne Miedema er niet bij. Bovendien is het een redelijk nieuwe groep. Wellicht dat ze boven zichzelf uit kunnen stijgen.

Lijst mogelijke tegenstanders Oranje Leeuwinnen WK 2023

Een overzicht van alle landen waar Nederland tegen kan spelen op het WK 2023

Groepsfase:

In de groepsfase staan de tegenstanders van de Leeuwinnen al vast. Voor de rest van het WK nog niet.

 1. Portugal
 2. Verenigde Staten
 3. Vietrnam

Achtste finales (4 landen):

 1. Zweden
 2. Zuid-Afrika
 3. Italië
 4. Argentinië

Kwartfinales (8 landen):

 1. Nieuw-Zeeland
 2. Noorwegen
 3. Filipijnen
 4. Zwitserland
 5. Spanje
 6. Costa Rica
 7. Zambia
 8. Japan

Halve finales (15 landen):

 1. Nieuw-Zeeland
 2. Noorwegen
 3. Filipijnen
 4. Zwitserland
 5. Spanje
 6. Costa Rica
 7. Zambia
 8. Japan
 9. Verenigde Staten
 10. Vietnam
 11. Portugal
 12. Zweden
 13. Italië
 14. Zuid-Afrika
 15. Argentinië

Finale (28 landen):

Alle deelnemende landen behalve Portugal, Vietnam en de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *