Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Programma Olympische Spelen vandaag: zaterdag 12 februari 2022

Programma Olympische Spelen vandaag: zaterdag 12 februari 2022

Programma Olympische Spelen vandaag: zaterdag 12 februari 2022. Welke Nederlandse sporters komen vandaag in actie op de Olympische Spelen 2022 in Peking (Beijing)? Iedere dag geven wij jou een update over het programma van Team NL op de Winterspelen 2022  in Peking, China. Bovendien vertellen we welke Nederlanders er vandaag kans maken op een medaille. Je vindt op deze pagina onder andere:

 • Het programma van vandaag en vannacht van Team NL.
 • Het programma van Nederland van vandaag op de Olympische Spelen.
 • Welke Nederlanders er in welke sport in actie komen.
 • Welke medailles Nederland vandaag kan winnen op de Olympische Winterspelen.
 • Is er schaatsen op de Olympische Spelen vandaag?
 • Is er shorttrack op de Olympische Spelen vandaag?
Programma Olympische Spelen vandaag: zaterdag 12 februari 2022

Programma Olympische Spelen vandaag Team NL

Welke Nederlandse sporters komen er vandaag in actie op de Olympische Spelen 2022 in Peking? De Winterpelen beginnen vaak al ‘s nachts omdat het in Beijing 7 uur later is dan in Nederland. Wij houden dagelijks bij welke Nederlandse atleten er vandaag aan de bak moeten bij de Winterspelen van 2022. Op deze onderdelen komen Nederlanders vandaag in actie:

Programma Team NL vandaag:

09:00 uur: Schaatsen (v) – Kwartfinale ploegenachtervolging (met Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Irene Schouten).
09:53 uur: Schaatsen (m) – 500 meter (met Thomas Krol, Merijn Scheperkamp en Kai Verbij).*
13:20 uur: Skeleton (v) – Heat 3 (met Kimberley Bos).*
14:55 uur: Skeleton (v) – Heat 4 (met Kimberley Bos).*

Op onderdelen met een * zijn er medailles te winnen.

De Olympische Winterspelen beginnen op zaterdag weer vroeg. We beginnen meteen met twee schaatsonderdelen. Allereerst staat voor de schaatsvrouwen de ploegenachtervolging op het programma. Team NL neemt het daarin op tegen Noorwegen. Na de ploegenachtervolging komen de mannen in actie. In de 500 meter sprint bij het schaatsen is Nederland goed vertegenwoordigd. Met maar liefst drie Nederlandse schaatsers komt Team NL in actie op dit sprintonderdeel bij het schaatsen.
Na het schaatsen is het tijd voor Skeleton. Kimberley Bos komt names Team NL in actie op dit slee onderdeel op de Winterspelen. Na de eerste twee heats staat ze op dit moment op een zesde plek in het skeleton toernooi. Dit betekent dat ze zeker nog een goede kans maakt op een Olympische medaille. Zeker het kijken waard dus!

Programma Skeleton vandaag

Namens Nederland doen aan het skeleton vandaag mee:

Skeleton: Kimberley Bos

Dit is het programma van het Skeleton op de Olympische Spelen vandaag:

 • vanaf 13:20 uur: Skeleton (v) – Heat 3
 • vanaf 14:55 uur: Skeleton (v) – Heat 4

Programma schaatsen vandaag

Dit is het programma voor het Olympisch schaatstoernooi vandaag. Namens Team NL komen zowel de mannen als de vrouwen in actie. De vrouwen nemen het bij de ploegenachtervolging op tegen Noorwegen. Daarna volgt de 500 meter voor de mannen. Daarin zullen we alle sprintkanonnen aan het werk zien.

Programma schaatsen vandaag op de Olympische Spelen 2022:

Alle tijden zijn Nederlandse tijden.

 • Vanaf 09.00 uur: Ploegenachtervolging vrouwen (kwartfinale)

Loting ploegenachtervolging vrouwen:
Rit 1: Japan – China
Rit 2: Noorwegen – Nederland
Rit 3: Wit-Rusland – Canada
Rit 4: Polen – ROC

 • vanaf 09:53 uur: 500 meter mannen

Schema 500 meter:
rit 3: Thomas Krol – Jeffrey Rosanelli
rit 8: Merijn Scheperkamp – Tao Yang
rit 9: Kai Verbij – Marek Kania

Team NL vandaag – Programma

Nederlanders op de Olympische Spelen vandaag:

Deze Nederlandse atleten komen vandaag in actie op de Winterspelen 2022 in Peking (Beijing):

Skeleton (v):

 • Kimberley Bos

Schaatsen – mannen

 • Thomas Krol
 • Merijn Scheperkamp
 • Kai Verbij

Schaatsen – vrouwen

 • Team NL met daarin Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Irene Schouten.

Medaillekansen Nederlanders vandaag (Team NL)

Op welke sporten kan Nederland vandaag een medaille in de wacht slepen op de Olympische Spelen 2022 in Peking? Wij houden jou hier op de hoogte van alle medailles die Nederland vandaag kan winnen op de Olympische Winterspelen2022.

 • Er zijn vandaag 2 medaillekansen voor Team NL.
 • Namens Nederland kunnen er mogelijk 4 medailles worden gewonnen.
 • Team NL kan medailles winnen bij: 2 sporten

Voor Nederland (Team NL) zijn de kanshebbers op een medaille vandaag:

09:53 uur: Schaatsen (m) – 500 meter (met Thomas Krol, Merijn Scheperkamp en Kai Verbij).
vanaf 13:20 uur: Skeleton (v) – Heat 3 (met Kimberley Bos).

Bekijk hier ook de medaillespiegel van Team NL.

Bij de 500 meter doen maar liefst drie Nederlanders mee. Merijn Scheperkamp was op het OKT (Olympisch Kwalificatie Toernooi) de snelste Nederland en was daarmee één van de grote verrassingen. Hij maakt namens Team NL de grootste kans op een medaille. De andere twee 500 meter schaatsers (Kai Verbij en Thomas Krol) zijn vooral gespecialiseerd in de 1.000m en 1.500m. De topfavoriet is toch wel de Chinees Gao Tingyu. Andere kanshebbers op een medaille bij de 500m zijn Laurent Dubreuil en Tatsuya Shinhama.

Dan komen we bij het Skeleton. Waar Kimberley bos 4 jaar geleden nog de allereerste Nederlandse ooit bij het skeleton op de Winterspelen was, is ze nu een gevestigde naam in de Skeleton wereld. Ze is regerend Europees Kampioen en wist bovendien het wereldbekerklassement te winnen. Kimberley Bos maakt dus een goede kans op een medaille. Na de eerste twee heats staat ze op een zesde plaats. Dit klinkt misschien laag, maar bij skeleton draait alles om consistentie. En laat dat nou precies iets zijn waar Bos in uitblinkt. We hebben dus goede hoop dat ze een medaille gaat halen.

Tijdsverschil Olympische Spelen 2022

Door het tijdsverschil tussen Peking en Nederland beginnen de Olympische Winterspelen al heel vroeg. Het is in Peking/Beijing namelijk 7 uur later dan in Nederland. Dit betekent dat sommige sporten al midden in de nacht beginnen. Daarom proberen we jou iedere dag rond 17:00 uur een update te geven van het programma Team NL voor de volgende dag. Zo ben je altijd volledig op de hoogte van het volledige programma van de Olympische Winterspelen 2022.

Olympische Spelen 2022 livestream

Wil je geen moment missen van de Olympische Winterspelen 2022 en alle sporten live kijken? Dat kan! Wij hebben voor jou uitgezocht welke zenders aandacht besteden aan de Olympische Winterspelen. Bovendien kun je het volledige uitzendschema van de Olympische Winterspelen 2022 bekijken. Bezoek onze pagina Olympische Spelen op TV om de Olympische Winterspelen live te volgen.

*Deze pagina wordt bijgehouden door een team van vrijwilligers. Hoewel we dit natuurlijk proberen zo foutloos mogelijk te doen, kan het voorkomen dat er iets niet klopt. Onze excuses daarvoor. Zie jij dingen die niet kloppen of heb je nog interessante aanvullingen op dit artikel? Laat het ons dan gerust weten in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *