Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Opstelling Nederland – Argentinië WK 2022

Opstelling Nederland – Argentinië WK 2022

Opstelling Nederland – Argentinië WK 2022 bekijken? De opstellingen worden altijd op de wedstrijddag bekendgemaakt. Hoewel de opstelling soms dus nog niet bekend is, komt er toch vaak nieuws naar buiten over de opstellingen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het lekken van de bondscoaches, of doordat er tijdens de laatste training iets opvalt. Wij vertellen je alles over de opstelling van Oranje en de opstelling van Argentinië.

Vlak voor de wedstrijd zal de definitieve opstelling voor Nederland – Argentinië bekend worden.

Opstelling Nederland - Argentinië
Opstellingen Nederland-Argentinië WK 2022

Opstelling Nederland – Argentinië

Wat worden de opstellingen van Nederland en Argentinië? Er wordt al volop gespeculeerd over de opstelling, formaties en tactieken van het Nederlands Elftal. Ook over de opstelling van Argentinië is al wel wat naar buiten gekomen. We weten dat het Nederlands Elftal gaat spelen in een 5-3-2 formatie. In deze opstelling ziet Louis van Gaal het Nederlands Elftal graag spelen. Hij zal dan ook ongetwijfeld vasthouden aan deze formatie. Van Argentinië weten we dat ze graag in een 4-3-3 opstelling spelen. Dit zullen ze tegen Nederland dan ook gaan doen. Ongetwijfeld staat Lionel Messi in de spits.

Opstelling Nederlands Elftal

Bondscoach Louis van Gaal doet altijd een beetje geheimzinnig over de opstelling van Oranje. Toch komt er altijd al wel het één en ander naar buiten. Bovendien heeft de bondscoach in 2014 ook al tegen Argentinië met Lionel Messi gespeeld. Toen koos hij er niet voor om één verdediger aan te wijzen die zich alleen op Messi focust. Dat zal die nu dus waarschijnlijk ook niet gaan doen. Bovendien lijkt Louis van Gaal zijn vaste basis elf te hebben gevonden. Wellicht dat hij met het oog op eventuele schorsingen nog iets gaat wijzigen op het middenveld. Wij denken dat van Gaal gewoon voor dezelfde elf namen kiest.

Opstelling Nederlands Elftal

De opstelling van het Nederlands Elftal tegen Argentinië:

 • Keeper: Noppert.
 • Verdediging: Blind, Aké, van Dijk, Timber en Dumfries.
 • Middenveld: de Jong, de Roon en Klaassen.
 • Aanval: Depay en Gakpo.

Bekijk ook: volledige selectie Nederland WK 2022.

Opstelling Argentinië

Bij Argentinië verwachten we ook weinig verrassingen. Net zoals bij het Nederlands Elftal zullen de Argentijnen vast houden aan veel van de basisspelers. Er zijn geen geblesseerden of geschorsten. Er is bij Argentinië wel wat onduidelijkheid over Rodrigo De Paul, maar hij lijkt de wedstrijd met Oranje net te gaan halen. Daarnaast zal Ángel Di María waarschijnlijk nu wel in de basis beginnen.

Volgens de Argentijnse media is bondscoach Lionel Scaloni aan het experimenteren met twee formaties: 4-3-3 en 5-3-2. Toch denken wij dat de Argentijnen gewoon in een 4-3-3 opstelling zullen beginnen. Wellicht dat ze omschakelen als ze op voorsprong komen. Daarnaast is het nog onduidelijk of ex-Ajaxcied Tagliafico linksback gaat spelen of dat de voorkeur toch uitgaat naar Acuña. Wij denken dat laatste.

Opstelling Argentinië

De opstelling van de Argentinië tegen Nederland:

 • Keeper: Emiliano Martínez.
 • Verdediging: Molina, Romero, Otamendi en Acuña.
 • Middenveld: De Paul, Enzo Fernández, en Mac Allister.
 • Aanval: Julian Ávarez, Messi en Di María.

Bekijk ook: volledige selectie Argentinië WK 2022.

Geschorste spelers

Zowel Nederland als Argentinië hebben geen spelers die geschorst zijn. Beide bondscoaches hebben dus alle spelers tot hun beschikking en hoeven geen rekening te houden met schorsingen. Wel zijn er een aantal spelers die op scherp staan bij Nederland-Argentinië. Hieronder vind je een overzicht van alle spelers met een gele kaart van zowel Nederland als Argentinië:

Gele kaarten Nederland:

 • Matthijs de Ligt
 • Nathan Ake
 • Frenie de Jong
 • Matthijs de Ligt
 • Teun Koopmeiners

Gele kaarten Argentinië:

 • Gonzalo Montiel
 • Marcos Acuna

Deze spelers zijn dus bij een volgende gele kaart geschorst.

Geblesseerde spelers

Bij Oranje zijn er geen spelers met blessures. Argentinië daarentegen heeft één geblesseerde speler: Alejandro Gómez. Hij zal dan ook niet meedoen. Bij Nederland zijn er wel wat zorgen over een aantal spelers. Bij het Nederlands Elftal waren wat griepklachten. Dit zou komen door de airco’s in de WK-stadions. Onder andere Frenkie de Jong zou hier last van hebben gehad. Toch lijkt dit geen reden tot paniek. We hebben er niets meer van vernomen en gaan er dan ook vanuit dat Frenkie de Jong gewoon fit is om 90 minuten te spelen.

Bij Argentinië zijn er iets meer zorgen. De Argentijnen hebben twijfels over meerdere spelers. Met name over twee belangrijke spelers bestaat onduidelijkheid. Middenvelder Rodrigo de Paul kampt met klachten. Via Social Media liet hij overigens zelf weten dat er niets aan de hand is. De Paul speelt tot nu toe een heel goed toernooi. Daarnaast is het niet duidelijk of Di Maria fit genoeg is voor het duel tegen Nederland. Mocht De Paul niet fit genoeg zijn dan wordt hij hoogstwaarschijnlijk vervangen door Paredes. Als Di Maria niet speelt komt ex-Ajaxcied Lisandro Martinez waarschijnlijk in de ploeg. Er wordt dan her en der wat geschoven in de opstelling.

Bepalende spelers Nederland vs Argentinië

Het Nederlands Elftal beschikt natuurlijk over flink wat goede spelers. Virgil van Dijk is de leider van de verdediging. Hij is bovendien de aanvoerder en zet van achteruit de lijnen uit. Daarnaast heb je op het middenveld Frenkie de Jong. Die moet met creativie oplossingen komen. Memphis Depay en Cody Gakpo zijn de wapens van Oranje voorin. Gakpo scoorde al drie keer dit WK en ook Depay is al een aantal keer heel belangrijk geweest.

Bij Argentinië is natuurlijk Lionel Messi dé bepalende speler. De beste voetballer allertijden speelt waarschijnlijk zijn laatste WK. Dit betekent voor Messi en heel Argentinië eigenlijk alleen maar dat ze extra gemotiveerd zijn. Messi won namelijk nog nooit een WK. Een speler van zijn klasse verdient dat natuurlijk eigenlijk wel. Kan Messi bij Argentinië bij de hand nemen of heeft de vijfmans verdediging van Oranje het onder controle? Het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Over Nederland – Argentinië

Nederland – Argentinië wordt gespeeld op vrijdag 9 december 2022. De wedstrijd begint om 20:00 uur (Nederlandse tijd). De kwartfinale wedstrijd wordt gespeeld in het Lusail Iconic Stadium. Dit stadion biedt plaats aan 80.000 toeschouwers en is ook het decor voor de finale van het WK. De scheidsrechter bij de wedstrijd is de Spanjaard Antonio Mateu Lahoz. De wedstrijd is live te zien op Nederland 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *