Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Laatste WK Messi

Laatste WK Messi

Is dit het laatste WK van Messi? Het WK 2022 in Qatar kan maar zo eens het laatste WK van Lionel Messi worden. Messi zal nog één keer willen pieken op het WK. En Argentinië geldt bovendien als één van de kanshebbers op de wereldtitel. De kleine Argentijn is inmiddels 35 jaar oud. Daarom kan maar zo zijn dat het WK 2022 in Qatar zijn laatste WK is. Op het volgende WK (2026 in Canada, VS en Mexico) zal Messi namelijk 39 jaar zijn.

Laatste WK Messi

Laatste WK Messi

Is het WK 2022 het laatste WK van Messi? Lionel Messi wordt ook wel de beste speler allertijden genoemd. Waar het eerder alleen maar ging over Cruijff, Maradonna en Pélé, zijn daar de afgelopen jaren Lionel Messi en Christiano Ronaldo bijgekomen. Op het laatste WK van Messi is hij 35 jaar oud. Toch kan hij volgens ons nog prima een paar WK’s mee. De oudste speler op een WK ooit was namelijk 45 jaar oud. Ook de bekende voetballer Roger Milla speelde op 42-jarige leeftijd nog een WK.

Stopt Messi na dit WK?

Ja, dit is het laatste WK van Lionel Messi. Hij heeft afgelopen oktober in een interview verklaard dat het WK 2022 zijn laatste zal zijn. Daardoor zal Messi er in ieder geval op gebrand zijn om ver te komen op het WK. Nog één keer wil de beste voetballer van deze generatie laten zien hoe goed hij is.

Vijfde WK Lionel Messi

Het WK 2022 is alweer het vijfde WK waar Messi aan mee doet. Hij was er voor het eerst bij in 2006. Hij was toen de jongste Argentijnse WK speler ooit. Op het WK 2006 debuteerde Messi in de tweede WK wedstrijd van Argentinië. Hij scoorde meteen bij zijn debuut en was bovendien goed voor een assist. Ook in 2010 (Zuid-Afrika), 2014 (Brazilie), 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar) was Messi aanwezig op het WK voetbal.

Prestaties Messi WK

Messi heeft in totaal aan vijf WK’s meegedaan. Maar wat zijn de prestaties van Messi op het WK voetbal:

  • WK 2006 in Duitsland | Kwartfinale
  • WK 2010 in Zuid Afrika | Kwartfinale
  • WK 2014 in Brazilë | Verliezend finalist
  • WK 2018 in Rusland | Achtste finale
  • WK 2022 in Qatar | Nog niet bekend.

Het is dus duidelijk dat Messi van groot belang is voor Argentinië. In zijn beste jaren kwam Argentinië meteen in de WK finale. In de finale verloor Argentinië echter van Duitsland. In de verlenging maakte Götze de 1-0 voor Duitsland.

Doelpunten Messi WK

Hoe vaak heeft Messi gescoord op een WK voetbal? In totaal heeft Messi zeven keer gescoord op het WK. In 2006 scoorde hij voor het eerst. Op zijn beste WK, 2014 in Brazilië, scoorde hij maar liefst vier keer. Messi won toen ook de Gouden Bal. In 2018 en 2022 scoorde Lionel Messi ook één keer. Als dit het laatste WK van Messi is, zullen daar dus niet veel doelpunten bijkomen.

Messi bij Argentinië

Messi heeft nog weinig successen gekend met de nationale ploeg van Argentinië. Pas in 2021 won Messi de eerste prijs met Argentinië. Toen werd het land de winnaar van de Copa America. De speler die in clubverband alle denkbare prijzen wist te winnen, heeft bij het nationale elftal dus iets minder geluk. Zo won Messi bij FC Barcelona vier keer de Champions League, drie keer de wereldcup en ook drie keer de Europese supercup. Daarnaast werd hij meerdere keren verkozen tot beste voetballer van de wereld.

Records Messi Argentinië

Ondanks dat Messi bijna geen prijzen heeft gewonnen met Argentinië heeft het aan “de Messias” niet gelegen. Hij is namelijk topscorer allertijden van Argentinië. Daarmee volgt hij een andere Argentijnse grootheid op: Gabriel Batistuta. Hij scoorde al meer dan 90 keer voor Argentinië. Ter vergelijking: Robin van Persie is de topscorer allertijden van Nederland. Hij scoorde “slechts” vijftig keer.

WK onder 20 jaar (Messi)

Wel was Messi de ster op het WK onder 20 in 2005. Dat toernooi werd gehouden in Nederland en Messi liet meteen aan de wereld zien dat er een ster in wording op het veld stond. Niet alleen bracht hij Argentinië de WK zege. Ook werd het uitgeroepen tot beste speler van het WK en werd hij topscorer op het WK. In de finale van het WK onder 20 jaar tegen Nigeria scoorde Messi twee keer.

Messi op de Olympische Spelen

Ook op de Olympische Spelen was Lionel Messi succesvol. Op de Olympische Spelen van 2008 in China loodste Messi Argentinië naar de eerste plaats. Messi heeft dus ook een gouden Olympische medaille. Hoewel het Olympisch voetbaltoernooi niet hoog staat aangeschreven, is het toch een mooie prijs voor Messi.

Lionel Messi – Laatste WK

Als dit het laatste WK is heb je natuurlijk een extra reden om de wedstrijden van Argentinië live op tv te kijken. We willen natuurlijk allemaal nog een keer de beste voetballer allertijden aan het werk zien op een WK. Als dit daadwerkelijk het laatste WK van Messi is, is dat een tegenvaller voor het Argentijnse elftal. Laten we hopen dat Messi nog één keer een WK-finale mag spelen. En laten we dromen dat hij in de finale de winnende goal mag maken. Dat past bij een speler van zijn formaat.

WK 2022 in Qatar

Het laatste WK van Messi is het WK 2022 in Qatar. Argentinië zit in poule C op het WK. Het toernooi begint op 20 november 2022 en de WK finale wordt gespeeld op 18 december 2022. Wellicht dat we Messi in die finale aan het werk gaan zien. Argentinië speelt zijn eerste poulewedstrijd op 22 november 2022 om 11:00 uur. Dan neemt Argentinië het op tegen Saudi-Arabië. De wedstrijd is live op tv te zien.

Meest gestelde vragen

Is het WK 2022 het laatste WK van Messi?

Ja, Lionel Messi heeft in een interview aangegeven dat het WK 2022 in Qatar zijn laatste WK zal zijn.

Hoe vaak deed Messi mee op het WK?

Messi deed vijf keer mee op een WK (2006, 2010, 2014, 2018 en 2022)

Heeft Messi het WK wel eens gewonnen?

Nee, Messi heeft het WK nog nooit gewonnen. Zijn beste prestatie was de tweede plek op het WK 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *