Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Openingswedstrijd WK 2023 vrouwenvoetbal

Openingswedstrijd WK 2023 vrouwenvoetbal

De openingswedstrijd van het WK 2023 wordt gespeeld op donderdag 20 juli 2023. Het duel begint om 09:00 uur. Het WK 2023 wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Het toernooi begint op donderdag 20 juli 2023 en duurt t/m zondag 20 augustus 2023. De openingswedstrijd gaat tussen gastland Nieuw-Zeeland en Noorwegen. De wedstrijd is een wedstrijd in groep A.

Ook Australië komt op de openingsdag van het WK 2023 in actie. Zij spelen om 12:00 uur (Nederlandse tijd) tegen Ierland in groep B. Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen belooft één groot spektakel te worden.

Openingswedstrijd WK 2023 vrouwen

Openingswedstrijd WK 2023 vrouwenvoetbal

De openingswedstrijd van het WK 2023 wordt gespeeld op donderdag 20 juli 2023. Het is gebruikelijk dat het gastland de openingswedstrijd van het WK speelt. Omdat er nu twee organiserende landen zijn, moeten er keuzes gemaakt worden. Nieuw-Zeeland speelt de openingswedstrijd van het WK 2023. Australië heeft daarentegen de WK finale toegewezen gekregen.

De openingswedstrijd van het WK voor vrouwen gaat tussen Nieuw-Zeeland en Noorwegen. Het openingsduel markeert het begin van een maand lang vrouwenvoetbal van topniveau. Het WK 2023 duurt t/m 20 augustus 2023. Dan wordt de WK finale gespeeld.

Over de openingswedstrijd

Informatie over de openingswedstrijd van het WK 2023 voor vrouwen:

  • Wat: Openingswedstrijd WK 2023
  • Wie: Nieuw-Zeeland – Noorwegen
  • Wanneer: donderdag 20 juli 2023
  • Tijd: 09:00 uur (Nederlandse tijd)
  • Waar: Auckland, Nieuw-Zeeland
  • Stadion: Eden Park
  • Op tv: live te zien op NPO 1

De openingswedstrijd van een WK is altijd een mooi moment. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een prachtige openingsceremonie te zien. Dit zorgt altijd weer voor een kippenvel moment. Vanwege het tijdsverschil tijdens het WK voor vrouwen zullen veel wedstrijd ’s nachts en ’s ochtends te zien zijn. Het WK 2023 wordt live op tv uitgezonden door de NOS op NPO 1.

Nieuw-Zeeland – Noorwegen | Openingswedstrijd WK 2023

De openingswedstrijd van het WK 2023 gaat tussen Nieuw-Zeeland en Noorwegen. In het vrouwenvoetbal is Noorwegen een sterk land. Het land werd als eens wereldkampioen (1995), won de Olympische Spelen (2000) en werd bovendien twee keer Europees Kampioen (1987 en 1993).

Nieuw-Zeeland daarentegen is minder gelukkig op grote toernooien. Hoewel Nieuw-Zeeland zich vaak kwalificeerde voor het WK, kwam het nooit verder dan de eerste ronde. Wellicht kunnen de vrouwen van Nieuw-Zeeland boven zichzelf uitstijgen met de steun van het publiek. Een gastland doet het over het algemeen beter op een groot toernooi.

Eerste wedstrijd WK 2023 vrouwen

De eerste wedstrijd op het WK voor vrouwen gaat tussen Nieuw-Zeeland en Noorwegen. Zij spelen in poule A van het WK 2023 op de eerste speeldag. Het is de eerste van drie poulewedstrijden. De andere twee landen in groep A zijn de Filipijnen en Zwitserland.

Stadion openingswedstrijd WK 2023

De openingswedstrijd van het WK 2023 voor vrouwen wordt gespeeld in het Eden Park stadion in Auckland, Nieuw-Zeeland. Het is het grootste stadion in Nieuw-Zeeland dat gebruikt wordt tijdens het WK. Er kunnen iets meer dan 40.000 toeschouwers bij het openingsduel van het WK aanwezig zijn. De verwachting is dat het stadion helemaal uitverkocht zal zijn voor de openingswedstrijd van Nieuw-Zeeland. Natuurlijk zullen er veel fans van Nieuw-Zeeland aanwezig zijn.

Openingsceremonie vooraf

Voordat de openingswedstrijd om 09:00 uur begint, is er een openingsceremonie. Daarin zijn verschillende optredens, toespraken en een vuurwerkshow te zien. De openingsceremonie van het wereldkampioenschap voetbal is altijd een mooie belevenis om te zien. De ceremonie is live te zien op NPO 1 en via een livestream van de NPO.

Eerste wedstrijd Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen komen op de eerste speeldag van het WK 2023 niet in actie. Zij moeten nog even geduld hebben voor ze hun eerste wedstrijd spelen. De Leeuwinnen komen zondag 23 juli voor het eerst in actie. Dan spelen ze de eerste groepswedstrijd in poule E. Nederland neemt het dan op tegen Portugal. Die wedstrijd wordt overigens ook gespeeld in Nieuw-Zeeland.

Andere wedstrijden

Naast de eerste WK wedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en Noorwegen is er nog een wedstrijd te zien vandaag. De andere wedstrijd op het WK 2023 voor vrouwen op de openingsdag is:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *