Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Openingsceremonie WK 2023 vrouwen

Openingsceremonie WK 2023 vrouwen

De openingsceremonie van het WK 2023 belooft weer een groot spektakel te worden. Met de openingsceremonie gaat het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen van 2023 van start. De openingsceremonie van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2023 is op 20 juli 2023. Ook de Oranje Leeuwinnen doen mee aan het WK voor vrouwen. De openingsceremonie is altijd voorafgaand aan de eerste WK wedstrijd. Het WK 2023 begint op 20 juli 2023 en duurt t/m 20 augustus 2023.

Openingsceremonie WK 2023 vrouwen

Wat is de openingsceremonie?

De openingsceremonie geeft het officiële begin aan van het wereldkampioenschap voor vrouwen. Tijdens de openingsceremonie wordt het WK officieel geopend. Er staan altijd verschillende dingen op het programma tijdens de ceremonie. Een overzicht van wat je mag verwachten tijdens de openingsceremonie:

  • Optredens.
  • De officiële FIFA WK 2023 song.
  • Een stuk over het gastland (Australië en Nieuw-Zeeland).
  • Na afloop van de offciële opening is de eerste WK wedstrijd.
  • Vuurwerk.

Wanneer is de openingsceremonie van het WK 2023?

Datum:20 juli 2023
Tijd:07:00 uur (Nederlandse tijd)
Waar:Eden Park, Auckland (Nieuw-Zeeland)
Programma Openingsceremonie wk 2023

De openingsceremonie van het WK voor vrouwen is op donderdag 20 juli 2023. De ceremonie wordt voorafgaand aan de eerste WK wedstrijd gehouden. De eerste WK wedstrijd begint om 09:00 uur en gaat tussen het gastland Nieuw-Zeeland en Noorwegen. Voordat de eerste wedstrijd van start gaat, vindt de openingsceremonie plaats. Deze begint twee uur eerder, om 07:00 uur (Nederlandse tijd). Het is in Nieuw-Zeeland dan 17:00 uur.

Waar is de openingsceremonie van het WK 2023?

De openingsceremonie wordt gehouden in het Eden Park stadion in Auckland, Nieuw-Zeeland. Het is ook één van de tien stadions die tijdens het WK 2023 gebruikt worden. Bovendien wordt de openingswedstrijd van het WK 2023 gehouden in het Eden Park stadion.

Het stadion biedt plek aan ongeveer 50.000 en ligt in de plaats Auckland. In totaal worden er maar liefst negen wedstrijden gespeeld tijdens het WK 2023 in het Eden Park stadion. Normaal zijn er rugby en cricketwedstrijden in het stadion. De verwachting is dat het stadion tijdens de openingsceremonie volledig uitverkocht zal zijn. Dat komt natuurlijk ook doordat gastland Nieuw-Zeeland de openingswedstrijd tegen Noorwegen speelt.

Programma openingsceremonie WK 2023

Het programma van de openingsceremonie van het WK 2023 begint al vroeg. Als je de ceremonie op tv wilt kijken zul je er al vroeg bij moeten zijn. De openingsceremonie begint namelijk al om 07:00 uur. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het tijdsverschil tussen Nederland en Nieuw-Zeeland.

Optredens

Er zullen verschillende optredens zijn tijdens de openingsceremonie. Wie er allemaal gaan optreden tijdens de opening van het WK 2023 is nog een verrassing. We weten in ieder geval al dat de All Blacks de Haka zullen doen en dat BENEE het officiële WK lied zal zingen.

WK 2023 song

De Officiële FIFA World Cup Song 2023 is gemaakt door BENEE ft. Mallrat. Het nummer heet “Do it again” en zal vaak te horen zijn tijdens het WK 2023. Het WK lied 2023 zal ook tijdens de officiële opening van het WK te horen zijn. BENEE komt optreden in het Eden Park Stadion. Je kunt de video van het officiële nummer van het WK 2023 hieronder ook al zien en luisteren. BENEE is een Nieuw-Zeelandse zanger die bovendien ook uit Auckland komt, de plek waar de openingsceremonie is.

WK 2023 song

Haka door All Blacks

De All Blacks zijn het Nieuw-Zeelands rugbyteam. Zij staan bekend om hun Haka, een ceremoniële dans die ze voorafgaand aan wedstrijden doen. Ze zullen deze dans ook tijdens de openingsceremonie van het WK laten zien. Het is altijd weer een imposant gezicht als de Haka gedaan wordt. Eerder was er ook al een relletje over de Haka. Toen deden de Oranje Leeuwinnen namelijk de Haka na.

Speeches

Naar verwachting zullen er ook een aantal speeches zijn tijdens de openingsceremonie. FIFA voorzitter Gianni Infantino zal een aantal dingen zeggen. Daarnaast zijn er wellicht toespraken van afgevaardigden uit Australië en Nieuw-Zeeland.

Waar kan ik de openingsceremonie kijken?

De openingsceremonie van het WK 2023 op tv kijken? De openingsceremonie wordt live uitgezonden bij de NOS op NPO 1. De NOS heeft de uitzendrechten van het WK 2023 voor vrouwen. Daardoor kijk je alles rondom het WK 2023 op NPO 1, NPO 2 of NPO 3. Je vindt de kanalen op de zenders 1, 2 en 3 op je tv. Ook kun je de openingsceremonie natuurlijk online kijken. Lees alles over het WK 2023 op tv.

Over de openingsceremonie van het WK 2023

De openingsceremonie markeert het begin van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2023. Het is de aftrap van meer dan een maand vrouwenvoetbal van het hoogste niveau. Ieder land droomt er natuurlijk van om wereldkampioen te worden. Er komt bovendien steeds meer aandacht voor vrouwenvoetbal op tv. Ook het WK is daarom live op tv te volgen. Het WK 2023 begint op 20 juli 2023 met de groepsfase. De WK-finale is op 20 augustus 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *