Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Openingsceremonie WK Qatar 2022

Openingsceremonie WK Qatar 2022

Wil jij weten hoe laat de openingsceremonie begint van het WK Qatar 2022? Zondag 20 november is het zover, om 17.00 uur Nederlandse tijd is de aftrap van de openingswedstrijd op het WK Qatar 2022. De wedstrijd gaat tussen het gastland Qatar en Ecuador. Voorafgaand aan de aftrap zal er een spectaculaire openingsceremonie komen van de 22ste editie van dit wereldkampioenschap. De openingsceremonie begint om 15,00 uur en is te volgen op NPO 1. De 22e editie van het wereldkampioenschap in 2022 is een bijzondere editie in alle opzichten. Het WK is in de winter en wordt georganiseerd in een land zonder enige voetbalhistorie. Daarnaast is het gastland Qatar niet onomstreden. Het land wordt vaak in een zin genoemd met de schrijnende mensenrechten. Mede hierom hebben veel artiesten bedankt voor de twijfelachtige eer om op te treden tijdens de openingsceremonie. Grote namen zoals onder andere Rod Stewart en de Britse zangeres Dua Lipa hebben besloten niet op te treden tijdens de openingsceremonie. Zij heeft in haar verklaring aangegeven “Ik kijk er naar uit om Qatar te bezoeken als het de mensenrechten respecteert die ik heb aangekaart toen de staat het WK kreeg toegewezen.”

Openingsceremonie WK 2022 Qatar


Muziek tijdens openingsceremonie WK

Er is vanzelfsprekend ook muziek tijdens de openingsceremonie van het WK Qatar 2022. Grote artiesten van over de hele wereld worden ingevlogen om er een grote show van te maken. In Qatar is K-pop artiest Jungkook (bekend van BTS) de grote man die naast een bijzonder rijtje muzikale wereldsterren de wereld kan laten genieten. K-pop is misschien in dit werelddeel niet zo groot en heel bekend. Maar op populaire platforms zoals TikTok, instagram en natuurlijk Spotify is Jungkook niet meer weg te denken. Ook in Azië is het een grote held met vele hits op zijn naam. Naast Jungkook treedt ook Shakira, J Balvin, Black Eyed Peas Diplo, Kizz Daniel, Calvin Harris, Nora Fetehi, en Trinidad Cardano op. Een naam die er natuurlijk uitspringt is de naam van Shakira. Zij had op het WK van 2010 een wereldwijde WK-hit met het nummer “Waka Waka (This time for Africa)”. Het nummer kreeg grote belangstelling en werd meteen het lijflied voor het WK 2010. ** Update: Shakira heeft op het laatste moment afgezegd voor het WK Qatar. Naast zanger Rod Stewart en Dua Lipa heeft nu ook de Colombiaanse zangeres afgezegd. Door haar aanwezigheid stond zij al onder druk in de Spaanse media. Daarnaast heeft zij op dit moment ook nog veel zaken lopen in haar prive leven. Zo brak de zangeres met Pique (Spaanse elftal), en heeft zij nog een belastingontduiking zaak lopen. Of het nou toeval is of niet het WK-lied van Qatar 2022 heet “Hayya Hayya (Better Together)”, en eerlijk is eerlijk wij vinden hem behoorlijk aanstekelijk.

Tekst refrein van “Hayya Hayya”

I promise, I promise, I promise you now
Everything, everything gonna work out
Every tomorrow, no matter what goes down
I promise, I promise, I promise you now
Gonna be, gonna be sticking around
Every tomorrow, no matter what goes down

Yo yo yo, yo ho)
You know we better together
(Yo yo yo, yo ho)
Don’t wanna wait forever
(Yo yo yo, yo ho)
(You know we better together)
(Yo yo yo, yo ho)

The time is now or never

Vuurwerk openingsceremonie WK Qatar 2022

Dit jaar staat er traditiegetrouw een grote vuurwerkshow gepland voorafgaand aan het WK Qatar 2022. Even leek het erop dat het gastland zou afwijken van een andere traditie: namelijk het niet spelen van de openingswedstrijd. Nederland zou in eerste instantie de eer hebben om de openingswedstrijd te spelen tegen de Qatarianen. Deze wedstrijd stond gepland om 11,00 uur s ’ochtends (NL) tijd. Het is dan 13,00 uur s’ middags in Qatar. Vanwege het daglicht zou de geplande vuurwerkshow dan niet tot haar recht komen. Hierdoor is gekozen het hele WK te een dag eerder te laten beginnen. Waardoor nu de openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador begint om 17,00 uur NL-tijd. De vuurwerkshow zal onderdeel zijn van de openingsceremonie. Deze begint om 15,00 uur Nederlandse tijd en zal voor een deel uitgezonden worden door de NPO.

Onthulling wereldbeker Qatar 2022

Tijdens de openingsceremonie van het WK Qatar 2022 zal ook de beker officieel worden onthuld. De details over de beker zijn al voor een deel uitgelekt. Het betreft een 18-karaats gouden beker versierd met verschillende materialen. Hierdoor is het een van de meest waardevolste en duurste bekers allertijden. De beker zal worden overhandigd aan de winnaar van de finale op 18 december in Qatar. Echter, de spelers en bondscoach van het winnende land mogen deze beker slechts “even” vasthouden. Hierna zal deze verdwijnen in de kluis in Zurich van de FIFA. De Brazilianen hebben de beker het vaakst vastgehouden. Zij wonnen het prestigieuze eindtoernooi maar liefst vijf keer. De wereldbeker weegt 6,175 kg en is 36,5 cm hoog. De voet meerdere lagen malachiet. Malachiet is een kostbaar groenachtig mineraal en zorgt voor de karakteristieke kenmerken van de beker. Daarnaast is zo’n vijf kilogram van de beker verwerkt met 18-karaats goud. Dit zorgt dus ook voor het extra gewicht van de beker.

Openingsceremonie WK 2018 Rusland

Het WK 2018 werd gehouden in Rusland. De WK finale in 2018 werd gewonnen door Frankrijk. Toch zijn zij niet per se de favoriet om de titel te prolongeren. Tijdens het duel tegen Kroatië werd er in totaal maar liefst zes keer gescoord. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Frankrijk met 4-2. Om alvast lekker in de sfeer te komen voor het WK Qatar 2022 hebben wij hieronder de samenvatting van de openingsceremonie voor het WK 2018 in Rusland voor jou gepost.

Openingsceremonie WK 2018

Openingsceremonie WK 2018

Meest gestelde vragen

In welk stadion is de openingsceremonie WK Qatar 2022?

De openingsceremonie vindt plaats in het Al Bayt stadion. Er zullen ca 60,000 toeschouwers live de openingsceremonie volgen. Meer info over dit stadion vind je hier.

Hoe laat begint de openingsceremonie WK Qatar 2022?

De openingsceremonie begint 15.00 uur Nederlandse tijd. In Qatar is het dan twee uur later dus lokale tijd om 17.00 uur.  De openingsceremonie zal voor een deel te volgen zijn op NPO 1 of op de BBC.

Hoe noem je de inwoners uit Qatar?

Iemand die in Qatar woont noem je een Qatarees. Het meervoud van Qatarees, dus wanneer je het over meerdere inwoners hebt, dan spreek je over Qatarianen.

Wanneer is de openingsceremonie van het WK 2022 in Qatar?

De openingsceremonie van het WK 2022 in Qatar is op zondag 20 november 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *