Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Nederland naar B-finale ploegenachtervolging (mannen én vrouwen)

Nederland naar B-finale ploegenachtervolging (mannen én vrouwen)

De Nederlandse schaatsers hebben zich niet weten te plaatsen voor de finale van de ploegenachtervolging schaatsen op de Olympische Winterspelen 2022. Zowel de mannen als de vrouwen verloren hun halve finale en moeten nu in de troostfinale (B-finale) strijden om het brons. Voor zowel de mannen als de vrouwen komt dit toch wel als een teleurstelling. Beide teams hadden graag in de finale gestaan en gestreden om het goud. Nu moeten de schaatsers genoegen nemen met maximaal het brons.

ploegenachtervolging schaatsen

B-finale ploegenachtervolging schaatsen

Eerst komen de vrouwen in actie in de B-finale van de ploegenachtervolging. De B-finale begint om 09:22 uur (Nederlandse tijd) Zij nemen het op tegen ROC (Rusland). In de halve finale waren de Nederlandse schaatsters bijna 10 seconden sneller dan de Russen. Een bronzen medaille moet dus haalbaar zijn voor de schaatsvrouwen. Het team van Nederland bij de ploegenachtervolging voor vrouwen bestaat uit Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Irene Schouten. Marijke Groenewoud is reserve.

Daarna komen de mannen in actie bij de ploegenachtervolging. Ook zij wisten zich niet te plaatsen voor de finale en moeten genoegen nemen met de strijd om het brons. Zij nemen het op tegen de Verenigde Staten. De VS was in de halve finales iets sneller dan Team NL. Het verschil tussen de VS en Nederland was iets meer dan 2,5e seconde. Nederland zal dus hard aan de bak moeten om het brons binnen te slepen. Team NL (mannen) ploegenachtervolging bestaat uit: Sven Kramer, Patrick Roest en Marcel Bosker. Jorrit Bergsma is reserve.

ROC bij het schaatsen

Twee keer komt bij de ploegenachtervolging ROC in actie. Dit staat voor Russisch Olympisch Comité en is eigenlijk gewoon Rusland. De russen mogen niet onder hun eigen vlag en naam meedoen in verband met het dopingverleden van Rusland. Vanaf eind 2022 mogen de Russen weer onder hun “normale” naam meedoen aan de Olympische Spelen.

Programma ploegenachtervolging schaatsen

Het programma van de ploegenachtervolging is als volgt:

Programma ploegenachtervolging vrouwen:

09:22 uur: B-finale, ROC (Rusland) – Nederland
09:28 uur: finale ploegenachtervolging, Canada – Japan

Programma ploegenachtervolging mannen:

09:41 uur: B-finale ploegenachtervolging, Nederland – Verenigde Staten
09:47 uur: Finale ploegenachtervolging, ROC (Rusland) – Noorwegen

Benieuwd naar het volledige programma van vandaag? Bekijk het programma Olympische Spelen 2022 vandaag.

Schaatsen op de Olympische Spelen 2022

Wil je het volledige programma van het Olympisch Schaatstoernooi bekijken? Wij hebben voor jou het volledige schaatsprogramma en shorttrackprogramma op een rijtje gezet. Ook hebben we uitgezocht waar je alle sporten op de Olympische Spelen 2022 op TV kunt volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *