Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Melissa Peperkamp naar de finale Big Air Snowboarden

Melissa Peperkamp naar de finale Big Air Snowboarden

Melissa Peperkamp heeft de finale bereikt van het Big Air Snowboarden op de Olympische Spelen 2022 in Beijing. Ze eindigde vandaag als 11e in de kwalificatie. De beste 12 gaan door naar de finale. Morgen vanaf 02:30 uur (Nederlandse tijd) is de finale. De Big Air finale vindt plaats in het Big Air Stadium Shougang in Beijing.

Melissa Peperkamp Big Air

Melissa Peperkamp Snowboarden Big Air

Melissa Peperkamp zette een paar goede runs neer in de kwalificatie van het Big Air toernooi. Er zijn in totaal 3 runs bij het snowboarden, waarvan alleen de beste 2 runs tellen. Ze mogen dus één keer de fout in gaan. Met een score van 128,25 plaatste Peperkamp zich voor de finale. Het was het tweede snowboard onderdeel waar Peperkamp aan mee deed deze Winterspelen. Eerder kwam zij ook al in actie op de slopestyle. Daar werd ze 13e en kwam ze dus net één plaats tekort voor de finale.

Melissa Peperkamp medaillekans

Melissa Peperkamp is een groot talent in het snowboarden. Ze komt uit op twee onderdelen, Big Air en Slopestyle. Twee jaar geleden deed ze mee aan de Jeugd Olympische Spelen in Lausanne. Daarin haalde ze maar liefst twee medailles, brons op de Big Air en zilver op de Slopestyle. Bovendien wist ze afgelopen jaar het Europa Cup klassement te winnen. De Voor de 17-jarige Peperkamp zijn het de eerste Olympische Spelen. Wie weet dat ze nu al weet te verrassen, maar zeker met het oog op de toekomst moeten we haar goed in de gaten houden.

Finale Snowboarden Big Air

De finale van het onderdeel Big Air bij het snowboarden begint al vroeg. Vanaf 02:30 uur komen er twaalf snowboardsters in actie. In totaal komen de snowboardsters drie keer in actie. De beste twee sprongen tellen mee voor de eindscore. Een jury bepaald de score. Er wordt gekeken naar de moeilijkheidsgraad, de uitvoering en de landing.

Big Air Stadion Olympische Winterspelen

De Big Air wedstrijden in Beijing 2022 worden gehouden in het Shougang Big Air stadion. De snowboarders gaan met volle snelheid van de schans af. De schans is 49 meter hoog. Vervolgens halen de snowboarders een snelheid van ongeveer 80 kilometer per uur. Het snowboard stadion bevindt zich in een industrieel gebied. Op de achtergrond zie je vier grote watertorens met daarop het logo van Beijing 2022. Het is één van de meest opvallende stadions van de Olympische Winterspelen 2022.

Programma finale Big Air

De Big Air finale begint om 02:30 uur (Nederlandse tijd). Het is dan 09:30 uur in China. Dit is het volledige programma:

  • 02.30 uur: eerste run finale
  • 02.52 uur: tweede run finale
  • 03.15 uur: derde run finale

Benieuwd naar het volledige Programma van Team NL? Bekijk het programma Nederlanders op de Olympische Spelen 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *