Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Marokko als groepswinnaar door naar achtste finales

Marokko als groepswinnaar door naar achtste finales

Marokko heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het WK 2022 in Qatar. Bovendien werd Marokko groepswinnaar in Poule F. De Marokkanen eindigden boven Kroatië en België als eerste in poule F. Daardoor heeft Marokko zich geplaatst voor de achtste finales. De volgende wedstrijd van Marokko is op dinsdag 6 december 2022 om 16:00 uur.

Marokko achtste finales

Marokko door naar achtste finales

In de laatste poulewedstrijd in de poule nam Marokko het op tegen Canada, het zwakste land uit de poule. Toch was het tot het laatste moment spannend in de poule. De andere wedstrijd (Kroatië-België) bleef lang 0-0. Ook stond Marokko maar met één doelpunt verschil voor tegen Canada. Daardoor kon het nog alle kanten op. Het was tot het laatste moment spannend en de ontlading van de Marokkaanse fans was dan ook enorm toen duidelijk werd dat Marokko door ging naar de volgende ronde van het WK. Door de uitslag in de andere wedstrijd (Kroatië-België | 0-0) eindigde Marokko ook nog bovenaan in de poule en werd zodoende groepswinnaar.

Marokko groepswinnaar

Tegen alle verwachtingen in is Marokko groepswinnaar geworden in poule F. Met sterke landen als België en Kroatië werd Marokko vooral gezien als gevaarlijke outsider. Toch heeft het Marokkaanse Elftal laten zien wat ze waard zijn. Aan de hand van sterspeler Hakim Zyjech heeft Marokko mooi voetbal laten zien. Het was ook niet voor niets dat ze eerder dit toernooi België met 2-0 versloegen. België is uitgeschakeld op het WK 2022.

Tegenstander Marokko achtste finales

De tegenstander van Marokko in de achtste finales van het WK 2022 is nog niet bekend. De tegenstander van het Marokkaans Elftal wordt later vandaag bekend. Marokko neemt het op tegen de nummer 2 van poule E. Die poule bestaat uit: Spanje, Japan, Costa Rica en Duitsland. De voorspelling is dat Duitsland nummer twee wordt. Dan krijgen we dus een achtste finale Marokko-Duitsland.

Volgende wedstrijd Marokko WK 2022

De volgende wedstrijd van Marokko is op Dinsdag 6 december 2022 om 16:00 uur. Dan neemt Marokko het op tegen de nummer twee uit poule E. De wedstrijd wordt gespeeld in het Education City Stadium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *