Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » België uitgeschakeld op WK 2022

België uitgeschakeld op WK 2022

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld op het WK 2022. België kwam in de laatste poulewedstrijd tegen Kroatië niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Dit was voor België niet genoeg om de achtste finales van het WK 2022 in Qatar te bereiken.

Rode duivels

België uitgeschakeld WK 2022

De Belgen lagen eigenlijk vanaf het begin van het WK al onder vuur. En dat terwijl ze voorafgaand nog als één van de kanshebbers op de wereldtitel werden gezien. Dit nam vanaf de eerste WK wedstrijd van de Rode Duivels al af. Het spel tegen Canada was namelijk niet om aan te zien. De Belgen wonnen de wedstrijd wel met 1-0, maar Canada was de betere ploeg. Vervolgens werd er verloren van Marokko. Er gingen toen al veel stemmen op dat de selectie van België te oud zou zijn. Ook in de laatste wedstrijd wisten de zuiderburen dus niet te overtuigen.

Rode Duivels uitgeschakeld

Dat de Rode Duivels uitgeschakeld zijn op het WK 2022 komt voor velen als een verrassing. Op het WK 2018 kwam België nog tot de halve finales van het WK en werd uiteindelijk derde. Sinds 1998 is het niet meer voorgekomen dat België in de groepsfase van het WK eruit lag. Het is het einde van de zogeheten “gouden generatie van België”. Spelers als Alderweireld, de Bruyne, Hazard, Vertonghen, Witsel en Dries Mertens hebben hun beste jaren wel achter zich. Bondcoach Roberto Martinez zal dus moeten doorselecteren.

Ruzie in Belgisch Elftal

Er is al veel gesproken over de rel in de selectie van de Rode Duivels. Er zouden over en weer woorden zijn gevallen. Dit werd ook bevestigd door Hazard, die in de persconferentie voorafgaand aan Kroatië – België zei dat er een uur vergaderd was. Ook zei hij dat er in die vergadering met de spelers van België harde woorden waren gevallen. Bovendien zei hij dat niet alle spelers blij waren met wat er precies gezegd werd. Opvallend detail was dat Hazard de persconferentie hield, terwijl eigenlijk Jan Vertonghen dit zou doen.

Uitslagen België WK 2022

In totaal hebben de Rode Duivels drie poulewedstrijden gespeeld. Ze begonnen tegen Canada. Die wedstrijd werd nog met 1-0 gewonnen, maar ook toen was het spel niet goed. Vervolgens verloor België met 2-0 van Marokko. Toen was de uitgangspositie van België al niet heel goed meer. In de laatste poulewedstrijd moest Kroatië moest er dus gewonnen worden door de Belgen om door te gaan naar de achtste finales. Ondanks veel kansen over en weer bleef het 0-0.

  • België – Canada | 1-0
  • België – Marokko | 0-2
  • Kroatië – België | 0-0

Marokko en Kroatië en door

Marokko in Kroatië zijn nu door in poule F van het WK. Het Elftal van Marokko is zelfs groepswinnaar geworden. Dit was tegen alle verwachtingen in. Kroatië en België werden vooraf toch gezien als de favorieten in poule F, terwijl Marokko wel als gevaarlijke outsider werd gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *