Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Is Duitsland uitgeschakeld op het WK 2022?

Is Duitsland uitgeschakeld op het WK 2022?

Is Duitsland uitgeschakeld op het WK 2022? Na het verlies van Duitsland tegen Spanje dacht iedereen even dat Duitsland al uitgeschakeld zou zijn op het toernooi. Duitsland stond na twee wedstrijden namelijk onderaan in de poule. Toch was niets minder waar. Duitsland had nog wat opties om door te gaan naar de volgende ronde op het WK 2022. Maar waarom is Duitsland dan toch uitgeschakeld? Wij leggen het uit. De wedstrijd Duitsland-Costa Rica was live te zien bij de NPO.

Poule Duitsland WK Qatar 2022

Is Duitsland uitgeschakeld op het WK 2022?

Is Duitsland uitgeschakeld op het WK 2022? Duitsland staat op dit moment onderaan in poule E. Toch is het nog niet helemaal over en uit voor Duitsland. Na het gelijke spel tegen Spanje zag de wereld er weer iets beter uit voor Duitsland. Ondanks de 4-2 overwinning van Duitsland op Costa Rica is het niet genoeg. Japan won namelijk van Spanje en werd daarmee poulewinnaar.

Waarom is Duitsland uitgeschakeld op het WK?

Duitsland is uitgeschakeld doordat het doelsaldo van Spanje beter is dan dat van de Duitsers. Op het WK is het doelsaldo, na het aantal punten, doorslaggevend. Duitsland en Spanje hadden allebei 4 punten. Het doelsaldo van Spanje was echter veel beter dan dat van de Duitsers.

Waarom is Spanje door naar de achtste finales?

Spanje is verrassend tweede geëindigd in de poule. Dat is genoeg voor een plek in de knockout fase van het WK. Door de grote overwinning van Spanje op Costa Rica was het doelsaldo van de Spanjaarden beter dan dat van Duitsland. Daarom is Spanje door naar de volgende ronde. In de achtste finales moet Spanje tegen Marokko. Marokko werd eerder verrassend groepswinnaar in poule F.

Stand poule Duitsland

Bekijk de stand in de poule van Duitsland:

Poule EWGWGVDVDTP
Poule Japan WK Qatar 2022 Japan3201436
Poule Spanje WK 2022 Qatar Spanje3111934
Poule Duitsland WK Qatar 2022 Duitsland3111654
Speelschema Costa Rica WK 2022 Costa Rica31023113

Duitsland uitgeschakeld op WK 2022

Duitsland is uitgeschakeld op het WK 2022.

Scenario’s Duitsland naar achtste finales

Er waren verschillende scenario’s voor de wedstrijd Duitsland-Costa Rica. De scenario’s voor Duitsland om door te gaan op het WK 2022 waren:

  1. Duitsland verliest; Bij verlies is Duitsland uitgeschakeld.
  2. Duitsland speelt gelijk; Ook bij een gelijkspel is Duitsland uitgeschakeld.
  3. Duitsland wint en Spanje wint; Duitsland is door naar de achtste finales.
  4. Duitsland wint en Spanje verliest van Japan; Het doelsaldo wordt doorslaggevend.
  5. Duitsland wint Spanje-Japan wordt gelijk; Het doelsaldo wordt bepalend.

Kon Duitsland nog door naar de knock-out fase van het WK?

Ja Duitsland kon door naar de achtste finales van het WK. Daarvoor moets Duitsland in ieder geval winnen van Costa Rica. Maar omdat Spanje van Japan verloor, kwam Duitsland in punten gelijk met Spanje. De Spanjaarden hadden echter een veel beter doelsaldo dan Duitsland.

Duitsland moest met meer dan 1 doelpunt verschil winnen van Costa Rica

Duitsland heeft er zelf alles aan gedaan om door te gaan naar de achtste finales. De Duitsers versloegen Costa Rica met 4-2. Echter doordat Spanje verloor van Japan had Duitsland met minstens nóg 5 doelpunten verschil moeten winnen. Iets wat natuurlijk onmogelijk was.

Over Duitsland-Costa Rica

Duitsland – Costa Rica werd gespeeld op 1 december 2022 om 20:00 uur. Costa Rica is op papier de zwakste ploeg in poule E. Toch heeft het land gewonnen van Japan en staat daarom op de derde plek in de poule met drie punten. Duitsland is op de derde plek geeindigd in de poule met 4 punten. De wedstrijd was live te zien op de NPO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *