Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Gaat de Koning naar het WK in Qatar?

Gaat de Koning naar het WK in Qatar?

Gaat Koning Willem-Alexander naar het WK voetbal in Qatar? Er is een hoop te doen over het WK in Qatar. Zo is er natuurlijk de mensenrechtensituatie in Qatar, maar ook over de doden bij de bouw van de stadions is een hoop te doen geweest. Daarom wordt steeds vaker de vraag gesteld: “Gaat Koning Willem-Alexander naar het WK in Qatar?”. Ook vragen mensen zich af of de regering naar het WK in Qatar gaat. Wij zochten voor jou uit of de koning naar Qatar gaat.

Koning WK Qatar 2022

Gaat de Koning naar het WK in Qatar?

In de regering is uitgebreid besproken of de koning naar Qatar moet gaan. Daarin is vooral gesproken over de arbeidsomstandigheden bij de bouw van de stadions in Qatar en de aanleg van de infrastructuur. Toch heeft het kabinet tegen een motie gestemd om geen afgevaardigden naar het WK in Qatar te sturen. Dit betekent dat de koning naar het WK toe mag.

Willem-Alexander WK Qatar 2022

Toch mag Koning Willem-Alexander zelf bepalen of hij naar het WK in Qatar gaat. Hij zal dat dan uiteraard doen om ze mannen van het Nederlands Elftal aan te moedigen. Het is algemeen bekend dat Willem-Alexander een groot sportfan is. Ook Koningin Maxima kijkt graag naar sport. Het zal voor het koningspaar dus wel interessant zijn om naar Qatar te gaan.

Gaat Willem-Alexander naar het WK in Qatar?

Toch is het maar de vraag of de koning besluit om naar Qatar af te reizen. Willem-Alexander is in het verleden namelijk geregeld in verlegenheid gebracht om zijn uitstapjes. Zo was hij ook op de Olympische Spelen in Rusland, waar hij rustig een biertje aan het drinken was met Vladimir Poetin. Dit werd door fotografen vastgelegd. Daarnaast kwam hij recent nog negatief in het nieuws toen hij in de coronaperiode op vakantie ging naar Griekenland. Of Willem-Alexander naar het WK in Qatar gaat, is dus maar de vraag.

Gaat de regering naar het WK in Qatar?

Veel politieke partijen wilden eerst helemaal geen afvaardiging naar het WK 2022 in Qatar sturen. Toch heeft de Tweede Kamer gestemd om juist wél ministers naar Qatar te sturen. Dit heeft te maken met de banden van Nederland met Qatar. Nederland is voor veel zaken afhankelijk van Qatar en wil de goede band met Qatar dus niet schaden. De regering zal dus naar Qatar afreizen. Wie er van de regering naar het WK in Qatar gaan is nog niet duidelijk.

Koning WK Qatar 2022

Als de koning besluit om het WK in Qatar te gaan kijken kan hij dat in de groepsfase al doen. Het Nederlands Elftal speelt de eerste groepswedstrijd op maandag 21 november 2022 om 17:00 uur (Nederlandse tijd). Dan neemt Oranje het op tegen Senegal in poule A. Het WK in Qatar begint op zondag 20 november 2022 en duurt tot 18 december 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *