Ga naar de inhoud
Home » EK 2024 » Selecties EK 2024 » Selectie Portugal EK 2024 | Alle spelers van Portugal

Selectie Portugal EK 2024 | Alle spelers van Portugal

Wil je de selectie van Portugal voor het EK 2024 in Duitsland bekijken? In dit artikel lees je alles over de selectie van Portugal. Tijdens het EK in Duitsland zit Portugal in poule F.

We bekijken onder meer:

  • De opstelling van Portugal op het EK.
  • Alle spelers van Portugal.
  • De aanvoerder, bondscoach en sterspelers van Portugal.
  • Wie de penalty’s, vrije trappen en corners neemt bij Portugal.
  • Belangrijke afwezigen, geblesseerden en afvallers in de selectie van Portugal voor het EK 2024.
  • Bekijk ook: Bekijk de stand en het speelschema van Portugal op het EK 2024.
Selectie Portugal EK 2024

Selectie Portugal EK 2024

Onder leiding van bondscoach Roberto Martínez neemt Portugal 26 spelers mee naar het EK 2024 in Duitsland. Roberto Martínez heeft de selectie van Selecção das Quinas bekend gemaakt.

De selectie van Portugal is:

NaamClubPositie
Diogo CostaPortoKeeper
Rui PatricioRomaKeeper
Jose SaWolvesKeeper
Joao CanceloBarcelonaVerdediger
Ruben DiasManchester CityVerdediger
Diogo DalotManchester UnitedVerdediger
Goncalo InacioSporting CPVerdediger
Nuno MendesParis Saint-GermainVerdediger
PepePortoVerdediger
Nelson SemedoWolvesVerdediger
Antonio SilvaBenficaVerdediger
Bruno FernandesManchester UnitedMiddenveld
Joao NevesBenficaMiddenveld
Ruben NevesAl-HilalMiddenveld
OtavioAl-NassrMiddenveld
Joao PalhinhaFulhamMiddenveld
Danilo PereiraPSGMiddenveld
VitinhaPSGMiddenveld
Francisco ConceicaoPortoAanval
Joao FelixBarcelonaAanval
Diogo JotaLiverpoolAanval
Rafael LeaoAC MilanAanval
Pedro NetoWolvesAanval
Goncalo RamosPSGAanval
Cristiano RonaldoAl-NassrAanval
Selectie Portugal EK 2024

Vermoedelijke opstelling van Portugal op het EK 2024:
Costa; Cancelo, Dias, Inacio, Dalot; Palhinha, Otavio, Fernandes; Bernardo Silva, Christiano Ronaldo, Felix

Over de selectie van Portugal

Portugal heeft een behoorlijke selectie van spelers waar bondscoach Martinez uit kan kiezen voor het EK. Dit betekent niet alleen dat ze met een sterke ploeg afreizen naar Duitsland, maar ook dat er spelers thuis moeten blijven. Er zijn een aantal opvallende afvallers bij Portugal voor EURO 2024. Zo gaan Viera (Arsenal), Nunes (Manchester City) en Renato Sanchez niet mee. Ook Guerreiro (Bayern München) gaat niet mee, hij is geblesseerd. Christiano Ronaldo is er wel bij. Voor de 39-jarige Ronaldo wordt het zijn zesde EK.

Opstelling Portugal EK 2024

Portugal speelt het liefst in een 4-4-1-1 opstelling.

Portugal speelt bij voorkeur in een 4-4-1-1 opstelling. Daarnaast hebben ze de afgelopen wedstrijden laten zien ook in diverse andere opstellingen te kunnen spelen. Bondscoach Martinez kan tijdens de wedstrijden dus gemakkelijk wisselen van formatie. Zo kan Portugal ook 4-3-3 spelen, of met 3-4-2-1 met drie centrale verdedigers en twee aanvallende backs. Dit geeft Portugal de kans om de tegenstander te verrassen op het EK.

Aanvoerder Portugal EK 2024

De aanvoerder van Portugal tijdens het EK 2024 is Christiano Ronaldo.

Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, lijkt alles er op te wijzen dat Christiano Ronaldo ook op het EK 2024 de aanvoerdersband van Portugal zal dragen. Hij debuteerde op het EK 2004 en twintig jaar later is Ronaldo er dus weer bij. Een ongekende prestatie! Het kan haast niet anders of de ervaren Ronaldo zal ook tijdens EURO 2024 de captain van Portugal zijn. En laten we eerlijk zijn, er is natuurlijk eigenlijk ook geen andere aanvoerder denkbaar dan CR7.

Sterspelers Portugal op het EK 2024

Ieder land heeft natuurlijk belangrijke spelers die een sleutelrol vervullen binnen het elftal. Ook bij Portugal is dat het geval. De sterspeler(s) bij Portugal tijdens EURO 2024 is/zijn: Christiano Ronaldo.

Bij Portugal is er natuurlijk maar één grote ster en dat is Christiano Ronaldo. CR7 gaat alweer zijn zesde EK spelen en wil ook nu weer laten zien dat hij het nog steeds kan. Hoewel hij tegenwoordig in Saudi-Arabië speelt, heeft hij daar wel laten zien dat hij het scoren niet verleerd is. Dit seizoen scoorde Ronaldo 35 goals in 31 wedstrijden. De recordinternational van Portugal wil koste wat kost op zijn laatste EK laten zien dat hij de beste speler van het toernooi is.

Bondscoach Portugal op het EK 2024

De bondscoach van Portugal tijdens het EK 2024 is Roberto Martínez. Hij komt uit Spanje.

Martínez begon zijn loopbaan in Wales bij Swansea City. Vervolgens was hij de coach van Wigan Athletic en Everton. Met Wigan won hij knap de FA Cup. Daarna maakte Martínez de overstap naar het bondscoachschap en begon hij bij de Rode Duivels, waar hij 6 jaar bondscoach was. Met de Rode Duivels werd hij derde op het WK 2018. Dit leverde hem de titel “Coach van het jaar” in België op. Nu is hij de coach van Portugal. Hij moet Portugal naar de EK-zege helpen. Met zijn ploegen speelt hij het liefst gecontroleerd en heeft hij graag veel balbezit. Met een elftal als Portugal moet dit goed te doen zijn.

Penalty’s, vrije trappen en corners bij Portugal

Standaardsituaties zijn vaak belangrijk op een EK. Daarom zochten we uit wie bij Portugal de penalty’s, vrije trappen en corners neemt. Bij het Portugees voetbalelftal zijn de volgende spelers verantwoordelijk voor de standaardsituaties:

  • Vrijetrappen: Christiano Ronaldo.
  • Penalty’s: Christiano Ronaldo.
  • Corners: Fernandes.

Over Portugal op het EK 2024

Portugal speelt in de groepsfase van het EK in groep F. De tegenstanders in de groep van Portugal zijn Georgië, Tsjechië en Turkije. Het EK 2024 begint op 14 juni 2024 en de EK finale is op 14 juli 2024. In totaal doen er 24 landen mee en zijn er zes groepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *