Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Duitsland verliest van Japan op het WK 2022

Duitsland verliest van Japan op het WK 2022

Duitsland verliest van Japan op het WK 2022. Duitsland heeft van Japan verloren op het WK 2022. De Duitsers zijn het WK 2022 in Qatar belabberd begonnen. In de eerste poulewedstrijd ging Duitsland onderuit tegen Japan. Een wedstrijd waarbij Duitsland de grote favoriet was. Duitsland zit in Poule E samen met Japan, Spanje en Costa Rica. Het Duitse Elftal onder leiding van Joachim Löw zal nu dus aan de bak moeten op het WK. De wedstrijd werd live op tv uitgezonden op NPO 1.

Duitsland verliest van Japan op het WK 2022

Duitsland verliest van Japan op het WK 2022

De Duitsers zijn het wereldkampioenschap voetbal in Qatar slecht begonnen. Ze hebben de eerste groepswedstrijd namelijk verloren van Japan. Dit komt in heel Duitsland als een schok. Japan wordt namelijk gezien als misschien wel de zwakste ploeg in poule E. Aangezien alleen de nummers één en twee doorgaan zal Duitsland nu moeten presteren in de laatste twee poulewedstrijden. Daarin moeten ze echter ook nog tegen grootmacht Spanje. Dat wordt voor Duitsland dus een lastige klus.

Samenvatting Duitsland – Japan

Duitsland begon sterk aan de wedstrijd en was ook wel de betere ploeg. Ze probeerden meteen druk te zetten en het spel te maken. Er volgen een paar grote kansen voor Duitsland. In de 25e minuut moet de VAR kijken naar een mogelijke penalty voor Duitsland. Deze wordt niet gegeven. In de 33e minuut krijgt Duitsland wel een penalty nadat Raum onderuit wordt gehaald. Gundogan schiet de strafschop binnen en Duitsland komt op voorsprong. Duitsland gaat met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft wordt Japan al iets sterker. Toch volgt in de 61e minuut een grote kans voor Duitsland, maar Gundogan raakt de paal. Vervolgens speelt de keeper van Japan, Gonda, een grote rol met een paar knappe reddingen. In de 76e minuut is daar dan toch de gelijkmaker. Ritsu Doan (Ex-PSV) scoort in de rebound voor Japan na een schot van Minamino. Je merkt aan alles dat Duitsland angstig wordt. In de 84e minuut scoort Japan weer. Ditmaal is het Asano die eerder nog belachelijk werd gemaakt door Rudiger.

Nu Japan voor staat gooien ze de boel op slot. Duitsland zet alles op alles om er minstens een gelijkspel uit te slepen. In de 94e minuut is er nog een VAR moment maar ook nu krijgt Duitsland geen strafschop. In de allerlaatste minuten van de wedstrijd krijgt Duitsland nog een corner. De Duitse keeper, Neuer, gaat mee naar voren. Duitsland krijgt de bal er niet in en dus wint Japan sensationeel van Duitsland. Het is groot feest in Japan. Er kwamen maar liefst 9 minuten extra tijd bij. Ook dit kon de Duitsers niet van een nederlaag tegen Japan redden.

Sensationele zege Japan op Duitsland

De zege van Japan op Duitsland komt als een grote verrassing en wordt dan ook als sensatie gezien. Nadat eerder dit toernooi Saudi-Arabië al van Argentinië won is dit dus de tweede stunt op het WK 2022. Het belooft een spraakmakend WK te worden.

VIDEO: Samenvatting Duitsland – Japan

De 1-0 van Gundogan:

De gelijkmaker van voormalig PSV’er en FC Groningen speler Ritsu Doan:

De 1-2 voor Japan:

Het eindsignaal:

Feest in de straten van Japan:

Grappig loopje Duitse verdediger (Rudiger)

De Duitse verdediger Rudiger maakte in de wedstrijd de Japanse aanvaller Takuma Asono nog belachelijk. Hij ging op een aparte manier naast hem rennen om te laten zien dat hij veel sneller was. Dit had hij dus beter niet kunnen doen. Asano scoorde namelijk de winnende goal tegen Duitsland. Karma zouden wij zeggen. Bovendien deed hij dit bij ongeveer zijn eerste balcontact.

Bekijk de video van Rudiger die Asano belachelijk maakt:

https://www.youtube.com/watch?v=z1tWGQrsiKQ&ab_channel=OldHeartRossonero
Grappig loopje Duitse verdediger Rudiger in de WK wedstrijd Duitsland – Japan

Programma en speelschema Duitsland

Duitsland zal nu dus vol aan de bak moeten. Het resterende programma van Duitsland in de poulefase is:

  • Zaterdag 27 november, 20:00 uur | Spanje – Duitsland
  • Donderdag 1 december 20:00 | Costa Rica – Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *