Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Blessuregolf Nederlands Elftal EK 2024

Blessuregolf Nederlands Elftal EK 2024

  • door

In aanloop naar het EK 2024 in Duitsland heeft het Nederlands Elftal te maken met een enorme blessuregolf. Met name het middenveld van Oranje heeft te kampen met veel blessures.

Nadat Marten de Roon, Quinten Timber en Mats Wieffers zich al voor het EK geblesseerd af moesten melden, zijn daar op het trainingskamp van Nederland ook nog Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners bijgekomen.

Hoewel bondscoach Ronald Koeman eerst geen vervangers op wilde roepen voor het EK, heeft hij uiteindelijk toch twee vervangers opgeroepen: Ian Maatsen en Joshua Zirkzee.

Blessuregolf Nederlands Elftal EK 2024

Blessuregolf Nederlands Elftal EK 2024

Ieder land heeft natuurlijk te maken met blessures. In het geval van Nederland is het extra zuur omdat er opvallend veel middenvelders geblesseerd zijn. Alle geblesseerde spelers van het Nederlands Elftal spelen namelijk op het middenveld.

Gelukkig heeft het Nederlands Elftal ook veel spelers achter de hand. Zo kunnen Ryan Gravenberch, Veerman en Schouten ook goed op het middenveld spelen. Daarnaast heeft Ronald Koeman met Blind natuurlijk ook een speler die op veel posities uit de voeten kan.

Overzicht blessures Nederlands Elftal EK 2024

Een overzicht van alle blessures bij het Nederlands Elftal voor het EK 2024:

SpelerBlessurePositie
Teun KoopmeinersLiesblessureMiddenveld
Frenkie de JongEnkelblessureMiddenveld
Marten de RoonBovenbeenblessureMiddenveld
Mats WiefferBovenbeenblessureMiddenveld
Quinten TimberKnieblessureMiddenveld
Overzicht blessures Nederlands Elftal EK 2024 | Blessuregolf

Twijfelgevallen Nederlands Elftal

Dat Ian Maatsen en Joshua Zirkzee tóch opgeroepen zijn voor het Nederlands Elftal heeft niet alleen te maken met de blessuregolf binnen Oranje. Ook Brian Brobbey is niet helemaal okselfris. Hij haakte tijdens de training van Oranje in Wolfsburg af met een hamstringblessure.

Hoewel de klachten van Brobbey momenteel mee lijken te vallen, valt het natuurlijk nooit uit te sluiten dat er nog meer spelers tijdens het EK in Duitsland geblesseerd raken.

Waarom zijn er zoveel blessures bij het Nederlands Elftal?

Hoewel het natuurlijk altijd gissen blijft naar de exacte reden van de blessuregolf bij Oranje op het EK 2024, zijn er wel een aantal redenen aan te voeren. Zo gaf bondscoach Ronald Koeman aan dat “het drukke speelschema van veel spelers” een reden kan zijn voor het grote aantal blessures binnen het elftal.

Over de blessure van Frenkie de Jong zei Koeman specifiek: “FC Barcelona heeft een risico genomen met Frenkie, daar hebben wij nu last van”.

Er wordt al een aantal jaar geklaagd door zowel spelers als trainers over het steeds drukker wordende speelschema van spelers. Er komen steeds meer wedstrijden in zowel nationale als internationale toernooien. In Nederland zijn er bijvoorbeeld de play-offs bijgekomen.

Memphis Depay niet geblesseerd

Hoewel Memphis Depay aanvankelijk ook geblesseerd leek, is dit niet het geval. De sterspeler van het Nederlands Elftal heeft namelijk een soort verband om zijn hoofd. Nader onderzoek wees echter uit dat het gaat om een witte zweetband die inmiddels een hype is onder Oranjefans.

Blessures Oranje | Wanneer speelt Nederland?

Het Nederlands Elftal zit op het EK 2024 in poule D samen met Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Oranje komt voor het eerst in actie op zondag 16 juni 2024. Dan neemt Nederland het op tegen Polen.

Op vrijdag 21 juni speelt Nederland vervolgens tegen topfavoriet Frankrijk. Tenslotte is op de laatste poulewedstrijd van Oranje op dinsdag 25 juni tegen Oostenrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *