Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Memphis Depay haarband | Alles over de witte zweetband van Memphis op het EK

Memphis Depay haarband | Alles over de witte zweetband van Memphis op het EK

  • door

De nieuwe witte haarband van Memphis Depay is onderwerp van gesprek. Tijdens de voorlaatste oefenwedstrijd van het Nederlands Elftal voor het EK 2024 droeg Memphis Depay een witte zweetband. Het was hét gesprek van de dag in menig talkshow en aan de keukentafel thuis. Maar wat betekent de haarband van Memphis Depay? En waarom draagt Memphis de haarband?

Memphis Depay Haarband

Nu de “Memphis Depay Zweetband” helemaal hot is, vertellen we je natuurlijk ook waar je de band kunt kopen. Dan kan ook jij het Nederlands Elftal tijdens EURO 2024 aanmoedigen met een echte Depay-haarband op je hoofd.

De witte Memphis Depay haarband

In aanloop naar het EK 2024 speelde Oranje een oefenwedstrijd tegen Canada. Het Nederlands Elftal won met 4-0 van Canada, maar na afloop had iedereen het eigenlijk alleen maar over de witte zweetband van Memphis Depay.

Op maandag 10 juni speelt het Nederlands Elftal de “uitzwaaiwedstrijd” tegen IJsland. Ook dan zullen alle ogen gericht zijn op Memphis. Iedereen wil namelijk weten of hij in dat duel ook de witte haarband op zal hebben.

Waarom draagt Memphis Depay een witte zweetband?

Memphis Depay heeft zelf niet gezegd waarom hij de witte haarband draagt. Normaal wordt een haarband gebruikt om ervoor te zorgen dat er geen haar in het gezicht van de sporter komt. Een zweetband daarentegen voorkomt dat er zweet in de ogen van een speler komt.

Ook bondscoach Ronald Koeman gaf aan niet te weten waarom Memphis Depay de witte hoofdband droeg. Hij zei in een interview dat “hij het niet gezien had en het pas vlak voor de wedstrijd zag toen ze het veld op gingen”.

In de studio van de NOS was er ook veel verbazing over de haarband van Depay. Rafael van der Vaart zei erover: “Misschien gaat ie tennissen”.

Witte haarband Memphis Depay

Er zijn in het verleden al veel meer voetballers geweest die een haarband of zweetband droegen tijdens de wedstrijd. Grote sterren als David Beckham, Falcao, Diego Forlan, Luka Modric, Zlatan Inbrahimovic en Ronaldinho droegen in het verleden ook al een haarband.

Tegenwoordig hebben spelers als Jack Grealish, Lisandro Martinez, Kasper Dolberg en Haaland ook regelmatig een haarband op.

In het Nederlands Elftal droeg Clarence Seedorf in het verleden ook een haarband. Toch is er wel degelijk een verschil met Memphis Depay. Bij Seedorf was de haarband namelijk ook daadwerkelijk nodig met zijn lange lokken.

Juich-band van Depay voor het EK 2024

Op internet staan allerlei filmpjes van Oranjefans die thuis op de bank aan het juichen zijn met de haarband van Depay op. Het lijkt erop dat de witte haarband tijdens het EK onder de Oranje supporters een ware hype kan gaan worden.

Op het EK van 1988, toen het Nederlands Elftal Europees Kampioen werd, droegen mensen ook massaal de “Ruud Gullit Pruik”. Het is en was één van de meest populaire rages onder de oranjefans.

Kledingstyle Memphis

Ook in het verleden was Depay vaak hét onderwerp van gesprek rondom het Nederlands Elftal. Zo waren zijn “rapsongs” al onderwerp van gesprek en ook zijn kledingkeuze werd vaak uitgelicht. Zo had hij in 2015 de “Memphis Depay Hoed” op. Ook was er vaak ophef over zijn manier van juichen waarbij hij twee vingers in zijn oren stopt.

Witte haarband Memphis Depay bestellen

Onze verwachting is dan ook dat de Memphis Depay haarband wel eens de nieuwe rage tijdens het EK 2024 kan gaan worden. Net zoals de Ruud Gullit pruik (1988), de Bavaria jurk (2010) en de Wuppies (2004) kunnen we tijdens EURO 2024 maar zo overal de witte Memphis Depay haarband gaan zien.

Naast de witte Memphis-haarband zijn er ook al Oranje haarbanden gespot.

Memphis Depay witte haarband

Draagt Memphis Depay een witte zweetband of haarband?

Wij zijn even in de wondere wereld van de zweet- en haarbanden gedoken. Hoewel we natuurlijk niet precies weten wat voor band Depay op zijn hoofd heeft, kunnen we wel een belangrijke conclusie trekken. Een haarband wordt namelijk gebruikt om het haar uit het gezicht te houden. Een zweetband gebruik je om het zweet tegen te houden.

Aangezien Memphis geen lang haar heeft, moet het dus wel om een witte zweetband gaan en niet om een haarband. Toch kunnen we dit niet met 100% zekerheid zeggen, omdat je het simpelweg bij Memphis nooit helemaal zeker weet.

Overigens is er nu wéér iets nieuws. Memphis droeg tijdens de training van het Nederlands Elftal een blauwe zweetband. Nu weten wij het ook niet meer hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *