Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Maatsen en Zirkzee toch opgeroepen voor EK 2024

Maatsen en Zirkzee toch opgeroepen voor EK 2024

  • door

Ian Maatsen en Joshua Zirkzee zijn door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen om toch mee te gaan naar het EK 2024 in Duitsland. Dit is afgelopen woensdag bekendgemaakt.

Door de blessuregolf bij het Nederlands Elftal werd het Koeman toch te heet onder de voeten. Nadat eerder al Frenkie de Jong en Koopmeiners geblesseerd afhaakten, raakte woensdag ook Brian Brobbey op de training geblesseerd.

In een eerder stadium had Koeman aangegeven geen vervangers op te roepen. Daar komt hij nu dus toch op terug.

Het Nederlands Elftal verblijft op dit moment in Wolfsburg om zich voor te bereiden op de eerste poulewedstrijd van Nederland tegen Polen in Groep D.

Ian Maatsen Joshua Zirkzee opgeroepen EK 2024

Ian Maatsen was de verrassende afwezig

Ian Maatsen is toch opgeroepen om mee te gaan naar het EK 2024. De speler van Borussia Dortmund was in eerste instantie afgevallen uit de voorselectie van Oranje, maar is toch aan de definitieve EK selectie van Nederland toegevoegd.

Maatsen speelde een uitstekend seizoen en stond op zaterdag 1 juni nog in de basis in de finale van de UEFA Champions League.

Het kwam dan ook als een grote verrassing dat Maatsen niet bij de definitieve EK selectie van Koeman hoorde. Door de vele blessures bij Oranje mag Maatsen nu alsnog afreizen naar Duitsland en zich bij de selectie voegen.

Zirkzee terug van vakantie voor EK 2024

Joshua Zirkzee zat bij de voorselectie van het Nederlands Elftal voor EURO 2024, maar was afgevallen wegens blessure klachten. Zirkzee greep dat moment aan om van een welverdiende vakantie te gaan genieten. Hij vertrok naar Florida om te genieten van een heerlijke zomervakantie.

Op de Instagram van Zirkzee was te zien dat hij op dinsdag naar de Harry Potter-wereld in Orlando was. Afgelopen woensdag genoot hij van een bezoekje aan Disney World in Orlando.

Bondscoach Ronald Koeman heeft een abrupt einde gemaakt aan de vakantie van Zirkzee. De speler van Bologna FC gaat namelijk tóch mee naar het EK. Dit gebeurde nadat Brian Brobbey tijdens de training in Wolfsburg geblesseerd raakte aan zijn hamstring. Daarop besloot de bondscoach om Zirkzee tóch toe te voegen aan de selectie van het Nederlands Elftal voor EURO 2024.

Voorbereiding Nederland

Het Nederlands Elftal is op dit moment in Wolfsburg om zich daar voor te bereiden op de eerste EK wedstrijd van Oranje tegen Polen op zondag 16 juni. Oranje verblijft tijdens het EK 2024 in Wolfsburg in het luxe Ritz Carlton hotel. Naast het hotel bevindt zich ook de trainingsaccommodatie van het Nederlands Elftal gedurende EURO 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *