Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Hotel Nederlands Elftal op het EK 2024; Hier slaapt Oranje tijdens EURO 2024

Hotel Nederlands Elftal op het EK 2024; Hier slaapt Oranje tijdens EURO 2024

  • door

Het Nederlands Elftal heeft bekendgemaakt waar ze tijdens het EK 2024 zullen slapen. De uitvalsbasis voor Oranje tijdens EURO 2024 is in Wolfsburg. Vanuit daar reizen bondscoach Ronald Koeman en zijn mannen naar de EK-wedstrijden. Het Nederlands Elftal verblijft tijdens het EK 2024 in het luxe Ritz-Carlton Hotel in Wolfsburg.

Vanuit daar reist Oranje op de wedstrijddagen naar de wedstrijden. ’s Avonds keert de selectie dan weer terug naar het hotel.

In dit artikel lees je alles over het (super-de-luxe) hotel van het Nederlands Elftal tijdens het EK 2024.

Een luxe hotel voor het EK voetbal van 2024 voor het Nederlands Elftal

Het Hotel van het Nederlands Elftal tijdens het EK 2024

De KNVB heeft in samenspraak met de bondscoach gekozen voor een hotel in Wolfsburg. Die stad ligt namelijk centraal tussen de drie steden waar Oranje in de poulefase speelt in. Daardoor kan het Nederlands Elftal lekker op één locatie verblijven en toch eenvoudig naar de stadions afreizen. Hieronder zie je het hotel van het Nederlands Elftal en het trainingscomplex dat er direct naast ligt.

Een kaart met daarop de locatie van het hotel van het Nederlands Elftal en het trainingsveld tijdens het EK 2024 in Duitsland
Links op de kaart die je “The Ritz-Carlton” in Wolfsburg. Aan de rechterkant die je de Volkswagen Arena, het stadion van VfL Wolfsburg. Daarnaast zie je een kleiner stadion en dat is waar Oranje traint tijdens het EK.

Waarom slaapt Nederland niet in één van hun speelsteden?

Het Nederlands Elftal speelt tijdens het EK in Duitsland in Hamburg, Leipzig en Berlijn. Wolfsburg ligt precies tussen de drie speelsteden van het Nederlands Elftal in de groepsfase in.

Alle speelsteden waar het Nederlands Elftal in de poulefase heen moet voor de wedstrijden liggen vanaf Wolfsburg op ongeveer 2,5 uur rijden met de auto. Met de spelersbus zal het iets langer zijn.

Afstand hotel Nederlands Elftal naar de wedstrijden

Hieronder zie je hoever het Nederlands Elftal moet reizen vanuit het Rich-Carlton hotel in Wolfsburg naar de verschillende speelsteden en stadions op het EK in Duitsland.

SpeelstadAfstandReistijd
Naar Hamburg167 km2,5 uur
Naar Berlijn227 km2,5 uur
Naar Leipzig206 km2,5 uur
Afstand en reistijd vanaf het hotel van het Nederlands Elftal naar de stadions waar ze de poulewedstrijden spelen op het EK 2024 in Duitsland.

De afstanden naar de verschillende speelsteden vanuit het hotel van het Nederlands:

Nederlands Elftal en het Ritz Carlton Hotel

Het hotel waar het Nederlands Elftal verblijft is niet zomaar een hotel. Het maakt deel uit van een luxueuze keten van dure hotels. “The Rich-Carlton” in Wolfsburg heeft een aantal prachtige faciliteiten. Zo vind je in het hotel van Oranje onder andere:

  • Een fitnessruimte.
  • Een spa.
  • Een verwarmd buitenzwembad.
  • Een restaurant met 3 Michelin sterren.
  • Een lounge.

De spelers van het Nederlands Elftal zullen zich hier prima kunnen vertoeven en tot rust komen na de trainingen en de wedstrijden. Bovendien ligt het hotel naast de trainings-accommodatie van het Nederlands Elftal.

Ritz-Carlton hotelketen

Het hotel waar Oranje verblijft tijdens EURO 2024 maakt deel uit van een grote keten van hotels. Ritz-Carlton heeft Hotels over de hele wereld. In Duitsland heeft de hotelketen ook twee vestigingen: in Wolfsburg en Berlijn.

Ook in bekende andere steden heeft het hotel vestigingen. Onder andere in Qatar, Dubai, Abu Dhabi, New York, Melbourne, Beijing, Hong Kong, Singapore, Tokyo en in Mexico City zijn vestigingen van het Ritz-Carlton hotel.

In Nederland heeft het hotel geen vestiging. Wel is er een vestiging van het Ritz-Carlton hotel op Aruba.

Naast hotels kun je bij Ritz-Carlton ook terecht voor vakantiehuizen, of zeg maar gerust vakantievilla’s. Liever op een luxueus jacht verblijven? Ook dat is uiteraard mogelijk.

Wat kost het hotel van het Nederlands Elftal op het EK?

Een nachtje in het Rich-Carlton hotel is niet goedkoop. De prijzen variëren van 525 euro per nacht tot 1.830 euro per nacht. Daar krijg je overigens wel een heerlijk ontbijt bij. Het Rich-Carlton hotel staat bekend om zijn excellente service. Daar staat natuurlijk ook een flink prijskaartje tegenover. Hoeveel de KNVB heeft betaald voor het hotel, is niet bekendgemaakt.

De 2.000 dollar regel in het Rich-Carlton hotel

Daarnaast is er een speciale regel in het Rich-Carlton hotel. Dit is overigens geen “officiële regel”, maar wel een regel die rondgaat op het internet. Het gerucht gaat dat medewerkers van het Rich-Carlton hotel per “klacht” ongeveer 2.000 euro mogen uitgeven om het de klanten naar hun zin te maken. Hier hoeven ze geen overleg over te hebben met een manager. Dit is natuurlijk voor Ronald Koeman wel even handig om na te vragen.

Wanneer verblijft Nederland in het EK-hotel?

Het EK voetbal in Duitsland begint op 14 juni 2024 en de finale is op 14 juli 2024. De eerste poulewedstrijd van Nederland is op 16 juni. Oranje zal dus iets voor het begin van het EK afreizen naar Wolfsburg om daar nog even samen te zijn en te trainen. De definitieve selectie moet uiterlijk 7 juni ingediend zijn en daarna kan Nederland afreizen naar Duitsland voor het EK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *