Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Frenkie de Jong niet naar EK 2024 door blessure

Frenkie de Jong niet naar EK 2024 door blessure

  • door

Frenkie de Jong gaat niet naar het EK 2024 in Duitsland door een blessure. Dat maakte de KNVB maandagavond na afloop van de wedstrijd Nederland – IJsland bekend.

Hoewel Nederland de “uitzwaaiwedstrijd” tegen IJsland met 4-0 won, zal dit nieuws toch als een groot verlies komen. Frenkie de Jong wordt namelijk gezien als één van de beste spelers in de EK-selectie van Nederland.

Doordat de Jong niet naar het EK in Duitsland gaat omdat hij geblesseerd is zal de bondscoach flink moeten puzzelen.

Frenkie de Jong die door een blessure niet naar het EK 2024 kan

Nederland zonder Frenkie de Jong naar EK in Duitsland

Het Nederlands Elftal moet het op het EK in Duitsland dus zonder Frenkie de Jong doen. De Jong was al niet bij de laatste oefenwedstrijden van Oranje in aanloop naar het EK. Toch ging iedereen er eigenlijk vanuit dat de Jong op tijd fit zou zijn voor het EK en anders tijdens het EK fit zou worden.

Door het gemis van de Jong zal Koeman moeten gaan sleutelen aan zijn opstelling. Frenkie de Jong had binnen de opstelling voor het EK namelijk een belangrijke rol.

Wat voor blessure heeft Frenkie de Jong?

Frenkie de Jong mist het EK 2024 door een blessure aan zijn enkel. Om precies te zijn heeft Frenkie de Jong een blessure aan zijn enkelgewricht.

Hoewel er in eerste instantie uit zag dat Frenkie de Jong met het EK in Duitsland fit genoeg zou zijn, is nu dus anders gebleken.

De Jong kan zich nu volledig focussen op het komende seizoen bij FC Barcelona.

Vervanger Frenkie de Jong EK 2024

Wie de vervanger van Frenkie de Jong op het EK 2024 gaat worden liet bondscoach Ronald Koeman nog in het midden. Koeman zei dat hij al meerdere spelers op het oog had om de rol van de Jong in te vullen in de selectie. Wellicht dat er tijdens het EK in Duitsland wel een nieuwe ster binnen Oranje op gaat staan. Het zal echter niet eenvoudig worden om Frenkie de Jong te vervangen.

Niet de eerste keer dat een Oranje speler niet mee gaat

Ook voor bondscoach Ronald Koeman is het gemis van sterspeler Frenkie de Jong een zware tegenslag. Hij zag Frenkie de Jong altijd als één van de vormgevers van dit Oranje. Hij had Frenkie zelfs een “speciale status” binnen het elftal gegeven.

Dit betekende dat hij mee zou mogen naar Duitsland, zelfs als hij de eerste wedstrijden niet fit zou zijn. Het zou niet de eerste keer zijn geweest dat een speler tijdens het EK pas in actie kan komen. Dit is in het verleden ook wel eens bij Arjen Robben gebeurd.

Ook Arjen Robben raakte voor het WK 2010 geblesseerd. Toenmalig bondscoach Bert van Marwijk nam Robben toen ook mee naar het WK in Zuid Afrika. Nederland haalde toen de WK finale en Robben was bovendien heel belangrijk.

Kansen Nederlands Elftal

Door de blessure van Frenkie de Jong zal de kans dat Nederland Europees Kampioen wordt niet meteen afnemen. Eén speler bepaalt natuurlijk niet de prestaties van een heel elftal, maar het zal zeker wel invloed hebben.

Het EK 2024 begint op 14 juni 2024 met de openingswedstrijd. Op 16 juni komt Oranje voor het eerst in actie. Dan neemt Nederland het in groep D op tegen Polen. Dat duel begint al om 15:00 uur en is live te zien op NPO 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *