Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Zoveel kans heeft Nederland om het EK te winnen

Zoveel kans heeft Nederland om het EK te winnen

  • door

Het EK 2024 staat op het punt van beginnen en iedere voetballiefhebber wil natuurlijk weten hoeveel kans Nederland heeft om de winnaar van het EK 2024 te worden. Hoewel Nederland op EK’s en WK’s vaak niet bij de allergrootste kanshebbers voor de eindzege hoort, wordt Nederland meestal wel genoemd bij de kanshebbers.

Maar hoe zit dat tijdens het EK 2024? In dit artikel vertellen we je alles over de winkans van  Nederland om het EK 2024 te winnen.

Zoveel kans heeft Nederland om het EK 2024 te winnen

Zoveel kans heeft Nederland om het EK te winnen

Volgens de bookmakers maakt Nederland een relatief kleine kans om het EK te winnen. Een overwinning van het Nederlands Elftal levert gemiddeld 17 keer je inzet op. Zet je dus 10 euro in op “Nederland wordt Europees Kampioen”, dan krijg je 170 euro uitbetaald als Oranje ook daadwerkelijk

De kans  van Oranje om Europees Kampioen te worden verschilt per bookmaker. In Nederland zijn er een aantal bekende bookmakers en goksites waar je geld op de EK winnaar kunt inzetten.

Hieronder hebben we de odds van Nederland om het EK te winnen bij verschillende bookmakers vergeleken.

Winnaar EK 2024BetcityUnibetTotoBet365
Nederland17x17x17x17x
Kans dat Nederland het EK wint bij verschillende websites

Wat opvalt is dat er bij de verschillende gokbedrijven geen verschil zit als het aankomt op de kans van het Nederlands Elftal. Bij andere landen is dat wel het geval. Alle “grote” gok websites betalen 17x je inzet uit als Oranje Europees Kampioen wordt.

Welk land heeft de grootste kans om het EK te winnen?

Nederland is niet de grootste kanshebber om het EK in Duitsland te winnen. Het Nederlands Elftal staat op de achtste plek als het gaat om de kans om het EK te winnen. Engeland daarentegen heeft volgens de bookmakers de meeste potentie om Europees Kampioen te worden.

Als de Engelsen Europees Kampioen worden, dan krijg je ongeveer vier keer je inzet terug. Op de tweede plaats staat Frankrijk (5x) en derde is “thuisland” Duitsland met 6,5x je inzet.

Welk land heeft de minste kans om het EK te winnen

Er zijn een aantal landen waarvan de bookmakers denken dat ze de kleinste kans maken om het EK te winnen. In totaal zijn er drie EK deelnemers met de minste kans om Europees Kampioen te worden:

  1. Albanië
  2. Slowakije
  3. Georgië

Als één van deze landen tóch het EK weet te winnen, dan krijg je 500x in je inleg terug. Dit betekent dat als je 10 euro inzet, je maar liefst 5.000 euro wint.

Het Nederlands Elftal behoort zeker niet tot de landen met de slechtste odds voor het EK. Oranje wordt vaak zelfs gezien als gevaarlijke outsider.

Eerder bekeken we al de kansen van ieder land om het EK te winnen.

Odds van Nederland EK 2024 vs WK 2022

Op het WK 2022 kreeg je, als Nederland wereldkampioen zou worden, gemiddeld 18x je inzet terug. Voor het EK in Duitsland wordt Oranje dus iets sterker ingeschat dan voor het afgelopen WK.

Net als nu, was Engeland toen ook al de grote favoriet onder de Europese landen. Als Engeland wereldkampioen was geworden in Qatar, dan krijg je gemiddeld 8x je inzet terug. Op het EK 2024 is dat “slechts” 4x.

Over Nederland op het EK 2024

Hoewel het EK 2024 al op 14 juni 2024 begint, komt Oranje pas op zondag 16 juni 2024 in actie. Dan speelt het Nederlands Elftal in groep D tegen Polen. De andere twee landen bij Nederland in de poulefase van het EK zijn Frankrijk en Oostenrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *