Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Arjen Lubach Wat Laf Aanvoerdersband (One Love Band)

Arjen Lubach Wat Laf Aanvoerdersband (One Love Band)

Arjen Lubach komt met WAT LAF Aanvoerdersband; Arjen Lubach heeft tijdens zijn avondshow korte metten gemaakt met het besluit van de KNVB om te stoppen met de One Love Aanvoerdersband.

In zijn programma “De Avondshow” zei Lubach over de KNVB: “Wat laf dat jullie lhbti’ers niet durven te steunen.”. Bovendien noemde hij in zijn show de KNVB een “stelletje lafbekken”. De naam van de WatLaf-armband komt dan ook niet zomaar uit de lucht vallen.

WatLaf Band Arjen Lubach One Love Band
Bron: www.watlafknvb.nl

Arjen Lubach – Wat Laf Band

Omdat Lubach het niet eens is met de beslissing van de KNVB heeft hij nu zijn eigen aanvoerdersband gelanceerd: de WATLAF Aanvoerdersband. Dit doet hij omdat hij de beslissing van de KNVB om niet langer de LHBT’ers te steunen, “heel laf” vindt. Nu heeft hij als tegengeluid de #WATLAF-band geïntroduceerd.

Wat is de WATLAF-band?

De #WatLaf-band is bedacht door Arjen Lubach en werd gepresenteerd in zijn programma “De Avondshow”. De band is in het leven geroepen als reactie op het stoppen van de KNVB met de One Love Band.

Alles over de Wat Laf Band:

Prijs€ 12,99
KleurenRegenboogkleuren
MaatExtra Small, Small, Medium, Large en Extra Large
LogoKNVB Logo
Over de WAT LAF BAND van Arjen Lubach

Wat betekent de Wat Laf Band?

De Wat Laf Band (of #WATLAF band) is een statement naar de KNVB. Arjen Lubach geeft daarmee aan dat ze de KNVB laf vinden. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat de KNVB stopt met de One Love Aanvoerdersband.

De #WATLAF aanvoerdersband is in het leven geroepen om spelers tóch een band aan te bieden die een dubbel signaal afgeeft:

  1. Acceptatie van LHBTI’ers in de sport.
  2. Een statement naar de KNVB.

Hoe ziet de WATLAF armband eruit?

De WATLAF armband lijkt heel erg op de One Love Band van de KNVB. Ook de WATLAF-armband heeft de regenboog kleuren. De regenboogkleuren zijn het internationale symbool voor gelijkheid. Daarnaast staat er de tekst #WATLAF op. Tenslotte staat ook het logo van de KNVB op de aanvoerdersband.

Waar kan ik de WAT LAF Band kopen?

De WAT LAF band van Arjen Lubach is te koop via de website www.watlafknvb.nl. De Wat Laf band kost € 12,99. De WAT LAF banden zijn alleen via deze website te koop. Je kunt de #WATLAF-band dus niet in een winkel of ergens anders online kopen.

Als je de WatLaf-aanvoerdersband koopt, steun je bovendien de John Blankenstein Foundation. De John Blankenstein Foundation is een stichting die zich inzet voor acceptatie van LHBT’ers in de sport. Zo heeft de aanvoerdersban van Arjen Lubach dus een dubbele betekenis.

Nieuwe One Love aanvoerdersband Arjen Lubach

Hoewel Arjen Lubach in zijn show aangeeft een “nieuwe aanvoerdersband” te hebben bedacht, lijkt dit niet helemaal het geval. De WatLaf-band lijkt namelijk wel heel erg veel op de OneLove-band. Bovendien, als je “WatLaf” uitspreekt, lijkt zelfs dát heel veel op OneLove. De kleuren van de WatLaf aanvoerdersband zijn hetzelfde en ook het logo lijkt verdacht veel op de “originele” One Love Band.

VIDEO: #WATLAF armband Arjen Lubach

Wil je het fragment van Arjen Lubach over de WAT LAF Aanvoerdersband terugkijken? Hieronder kun je de Video van Arjen Lubach over de One Love band van de KNVB en zijn eigen WAT LAF aanvoerdersband terugkijken:

Waarom heeft Arjen Lubach een eigen aanvoerdersband?

Arjen Lubach was in zijn avondshow duidelijk geïrriteerd op het besluit van de KNVB. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het stoppen van de One Love band.

De ludieke actie van Arjen Lubach om met een eigen aanvoerdersband te komen komt niet zomaar. Op 11 oktober is er namelijk ieder jaar de nationale “Coming Out dag”. Deze dag besteedt aandacht aan het uit de kast, oftwel de “Coming Out” van mensen omtrent hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Dit maakt het stoppen van de One Love actie natuurlijk nog schrijnender.

Waarom geen One Love Band van de KNVB meer?

Juist op Nationale Coming Out Day maakte de KNVB bekend dat ze niet langer aan aanvoerders van Eredivisieclubs vragen om de One Love Band te dragen. Dit doen ze omdat ze de verantwoordelijkheid van het dragen van de One Love Band nu bij de clubs willen leggen.

De KNVB verklaart dat ze wel doorgaan met de maatschappelijke One Love Campagne, maar de clubs daar vanaf nu vrij in laten. De KNVB geeft aan dat: “De verantwoordelijkheid om de armband te dragen ligt nu bij de clubs zelf, aldus Houssin Bezzai, programmamanager racisme en discriminatie bij de KNVB. Je kunt dus stellen dat de KNVB zijn handen van de discussie aftrekt. Het komt de KNVB wellicht ook wel goed uit met het oog op het EK 2024 in Duitsland. Tijdens het WK 2022 in Qatar was er namelijk ook een hoop discussie rondom de One Love Aanvoerdersband.

Reactie KNVB

De KNVB laat in een reactie op de commotie weten dat de gezamenlijke actie vorig jaar al verschoven was naar maart, op de internationale dag tegen racisme en discriminatie. “Omdat je je hierbij kunt uitspreken tegen elke vorm van discriminatie: racisme, antisemitisme, homohaat etc.”

Hoe de actie er in 2024 uit gaat zien, is nog niet bekend. Dit omdat de KNVB zegt met de actie Ons Voetbal Is Van Iedereen de focus te willen verleggen van bewustwording naar gedragsverandering. “Als andere partijen/clubs ook aandacht willen besteden aan Coming Out Day, dat juichen we toe” concluderen ze. (Bron: NOS.nl)

Wil je de #WATLAF Aanvoerders band bestellen en daarmee de John Blankenstein foundation steunen? Bestel de aanvoerdersband van Arjen Lubach HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *