Ga naar de inhoud
Home » Voetbalreizen » Voetbalreis Duitsland

Voetbalreis Duitsland

Bij onze oosterburen in Duitsland is voetbal een belangrijke sport. De Duitse voetbalbond (DFB – Deutscher Fußball-Bund) telt meer dan 7 miljoen leden en er zijn over het gehele land meer dan 26.000 voetbalclubs actief. Kortom, als je binnenkort graag op voetbalreis wil, kun je heel goed in Duitsland terecht! Er liggen al een aantal mooie voetbalclubs op nagenoeg een steenworp afstand van de grens met ons kikkerlandje. Het Duitse voetbal is georganiseerd in verschillende divisies waaronder natuurlijk de Bundesliga, 2. Bundesliga, 3. Liga en de regionale liga’s.

De beste voetbalclubs van Duitsland

De voetbalclubs met de meeste landskampioenschappen zijn Bayern Munchen (29 keer), Borussia Dortmund (5 keer) en Borussia Mönchengladbach (5 keer), Werder Bremen (4 keer), Hamburger SV (3 keer) en VfB Stuttgart (3 keer).

De grootste stadions zijn:

  • Signal Iduna Park van Borussia Dortmund, hierin passen 81.365 toeschouwers;
  • Allianz Arena van Bayern München, hierin passen 75.024 toeschouwers;
  • Olympiastadion van Hertha BSC, in dit stadion passen 74.244 toeschouwers;
  • Olympiastadion, het olympisch stadion van Duitsland welke gevestigd is in München,  in dit stadion passen 69.267 toeschouwers;
  • Veltins Arena van FC Schalke 04 (hierin passen 61.673 toeschouwers).

Aan de grootte van de stadions is dus duidelijk te zien dat voetbal één van de meest geliefde sporten is onder Duitsers.

Bezoek Borussia Dortmund

Onze favoriete voetbalreis in Duitsland is een dagje/avondje Borussia Dortmund. Waarom? Het Signal Iduna Park (hun eigen supporters noemen het stadion het Westfalenstadion) ligt op 2 uur reistijd vanaf Utrecht en dat betekent dat de afstand goed te overzien is. Borussia Dortmund speelt altijd mee in de top van de Bundesliga, het hoogste voetbal in Duitsland. Het stadion kenmerkt zich als een pareltje in Duitsland. Het is niet gek dat Borussia Dortmund meerdere prijzen heeft gewonnen als beste stadion ooit. De ‘gelbe wand’ is zelfs de bekendste en populairste tribune van de wereld. Het is namelijk de grootste staantribune met ruim 25.000 juichende toeschouwers en het is er altijd goed gevuld met fanatiekelingen. Kortom een bijzondere ervaring om mee te maken.

Bekende spelers

Borussia Dortmund heeft in het verleden niet heel veel voetballers met Nederlandse identiteit aangetrokken. Bekende voetballers van Nederlandse afkomst zijn vooral actief geweest bij clubs als Bayern München, Hamburger SV en Schalke 04. Maar dat mag natuurlijk de pret niet drukken. Marco Reus, Erling Braut Håland, Jadon Sancho en Jullian Brandt zijn ook spelers waar je zeker voor naar het stadion komt of kwam.

Hoe kom ik aan voetbalkaartjes

Het moderne en volle stadion, het aantrekkelijk voetbal en de fijne sfeer zorgen ervoor dat een wedstrijd van Borussia Dortmund er echt eentje is voor je bucketlist. Losse kaarten in het Signal Iduna Park zijn altijd wel beschikbaar, maar vaak heb je wel een lidmaatschap nodig om aan tickets te kopen. Zo’n lidmaatschap koop je al voor een paar tientjes, dus dat is het zeker waard. Als je in het bezit bent van zo’n lidmaatschap heb je het recht om in de voorverkoop tickets te bemachtigen. Bij de wat minder spectaculaire en populaire wedstrijden kun je ook tickets kopen via BVB FanWelt.

Bayern München bezoeken

Bayern München, gelegen in München, is ook zeker een goede optie voor een voetbalreis mocht je wat meer tijd hebben. Als je 29 keer landskampioen bent, kunnen we wel met recht zeggen dat je de beste Duitse voetbalclub bent. Het leuk is, dat als je een stadiontour boekt bij het stadion van Bayern München, je ook direct een unieke tour door de hele stad kunt maken. Je komt langs alle belangrijke bezienswaardigheden en daar hoort natuurlijk ook een bezoek aan de Allianz Arena van Bayern München.

Kortom Duitsland biedt vele opties voor fantastische voetbalreizen. Of je nou naar je favoriete club in München gaat, vlak over de grens een voetbalreis plant of een voetbalreis combineert met het bezoeken van de Duitse hoofdstad het is en blijft een gave ervaring om zo’n fantastische wedstrijd mee te mogen maken.