Ga naar de inhoud
Home » Clubs » VfB Stuttgart

VfB Stuttgart

VfB Stuttgart

VfB Stuttgart is een voetbalclub die uitkomt in de Duitse Bundesliga. Het stadion van VfB Stuttgart is Mercedes-Benz-Arena. Mercedes-Benz-Arena heeft een capaciteit van 60,449 toeschouwers.VfB Stuttgart is opgericht op 9 september 1893. De club wordt ook wel Die Roten en Die Schwaben genoemd. De clubkleuren van “Die Roten en Die Schwaben” zijn wit en rood.

VfB Stuttgart

De geschiedenis van VfB Stuttgart

VfB Stuttgart is opgericht op 2 april 1912 na een fusie van de clubs Stuttgarter FV en Kronen-Club Cannstatt. Na de oprichting van de Bundesliga speelde VfB Stuttgart nog niet met alleen maar profvoetballers. Ondanks dat wist het toch op de vijfde plaats te eindigen, een knappe prestatie. In 1973 wist Stuttgart de halve finale van de UEFA Cup te halen, waarin ze verloren van Feyenoord. In het seizoen 2006-2007 werd Stuttgart voor het laatst landskampioen. De laatste jaren wisselt Stuttgart tussen de Bundesliga en de 2. Bundesliga, terwijl het daarvoor toch een echte (sub)topper in Duitsland was.

Bekende oud-spelers

Bekende ex-spelers van VfB Stuttgart zijn: John Dahl Tomasson, Cacau, Jesper Grønkjær, Timo Hildebrand, Mario Gómez, Timo Baumgartl, Thomas Hitzlsperger, Philipp Lahm, Jürgen Klinsmann, Dieter Hoeneß en Timo Werner.

Welke Nederlanders hebben bij VfB Stuttgart gespeeld?

Nederlanders bij VfB Stuttgart: Khalid Boulahrouz en Frank Verlaat.

Extra informatie VfB Stuttgart

  • Shirtsponsor: Mercedes-Benz
  • Kledingsponsor: Jako
  • Mascotte: Fritzle, een krokodil
  • Trainer: Pellegrino Matarazzo
  • Clubkleuren: wit en rood
  • Bijnaam club: Die Roten en Die Schwaben

Gewonnen prijzen VfB Stuttgart

Hoevaak heeft VfB Stuttgart de Bundesliga gewonnen? Een overzicht van alle gewonnen prijzen van VfB Stuttgart.

CompetitieAantal keer gewonnen
Kampioen van Duitsland5x
DFB-Pokal3x
Champions League0x
Europa League0x

Rivalen van VfB Stuttgart

De langstlopende rivaliteit van VfB Stuttgart is die met stadsgenoot Stuttgarter Kickers. De wedstrijd wordt ook wel de roden tegen de blauwen in Duitsland genoemd. Omdat de twee ploegen al lange tijd niet meer tegen elkaar hebben gespeeld, is er een nieuwe derby ontstaan. De zogeheten Baden-Württemberg-Derby tussen Stuttgart en Karlsruher SC. Ook heeft Stuttgart een rivaliteit met Bayern München, die ontstaan is toen Bayern een aantal topspelers van Stuttgart wegkocht (waaronder Mario Gómez).