Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voetbalreis naar Manchester United

Voetbalreis naar Manchester United

Manchester United

De echte voetballiefhebber moet een wedstrijd in de Premier League hebben bijgewoond. De meeste fans kiezen voor een wedstrijd van een topclub, zoals Manchester City, Liverpool FC, Chelsea of Arsenal. Echter is Manchester United de grootste club van de wereld en zeker voor Nederlanders erg interessant. Dat komt door het Oranje-getinte Manchester United. Erik ten Hag is momenteel de manager bij de topclub, terwijl ook de verdediger Tyrell Malacia bij de club onder contract staat. Manchester United speelt zijn thuiswedstrijden op Old Trafford, een iconisch stadion waar jij jouw ogen zal gaan uitkijken.

Geschiedenis van Manchester United

Manchester United bestaat al sinds 1878 en kreeg in eerste instantie de naam ‘Newton Heath’. De selectie bestond op dat moment uit medewerkers van een spoorbouwbedrijf. Echter maakte de club nog geen deel uit van de Football League, omdat het niveau van de ploeg veel te laag zou liggen. In 1892 kwam daar verandering in en maakte de club zijn debuut op professioneel niveau. Dat zorgde voor weinig succes en ook financieel ging het de verkeerde kant op. Uiteindelijk besloot John Henry Davies om de voetbalclub te redden en om te dopen in Manchester United FC. Uiteindelijk groeide Manchester United uit tot één van de succesvolste voetbalclubs in Engeland. United is wereldwijd bekend en diverse grote namen stonden ooit onder contract bij de Engelse topclub. Vanzelfsprekend speelt Manchester United momenteel zijn wedstrijden in de Premier League, het hoogste niveau van Engeland.

Manchester United op Old Trafford

Manchester United speelt zijn thuiswedstrijden op het iconische Old Trafford. Het voetbalstadion dateert uit 1910 en biedt plaats aan meer dan 76.000 supporters. Het stadion is gelegen in de wijk Stretford. Old Trafford kent ook een bekende bijnaam, namelijk het Theatre of Dreams. Een tweetal tribunes zijn vernoemd naar legendarische namen, namelijk de oud-voetballer Bobby Charlton en de oud-trainer Alex Ferguson. De trainer was tussen 1986 en 2013 de hoofdtrainer van Manchester United.

Prijzenkast van Manchester United

De voetbalclub uit Manchester wist een groot aantal prijzen te veroveren. Manchester United won 20 keer de landstitel, 12 keer de FA Cup en zesmaal de Football League Club. En ook op Europees niveau werden er veel successen geboekt. United won driemaal de UEFA Champions League, de UEFA Europa League, de Europese Supercup, de Intercontinental Cup en de FIFA World Cup Club. Overigens won de voetbalclub nog veel meer prijzen en die kan jij bewonderen in het Manchester United Museum.

Sterspelers bij Manchester United

De huidige selectie van Manchester United herbergt een transferwaarde van maar liefst 833 miljoen euro. De Engelse club beschikt over enkele wereldberoemde voetballers. De meeste ogen zijn gericht op Marcus Rashford, Bruno Fernandes, Mason Mount, Antony, Luke Shaw en Raphael Varane. Manchester United biedt dan ook de mogelijkheid om enkele absolute voetbalhelden live in actie te zien.

Complete voetbalreis Manchester United

Jij kan op eigen houtje afreizen naar Manchester United en tickets proberen te scoren bij de kassa. Echter snappen wij het helemaal als jij voor meer zekerheid kiest. In dat geval raden wij je aan om een complete voetbalreis Manchester United te boeken. Een voetbalreis bestaat uit toegangskaarten voor de wedstrijd, vliegtickets en een hotelovernachting het centrum van Manchester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *