Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voetbalreis naar Manchester City

Voetbalreis naar Manchester City

Manchester City

Manchester City wist in het seizoen 2022/2023 geschiedenis te schrijven. De Engelse sterrenploeg won de Premier League, FA Cup en de UEFA Champions League. Het heeft ervoor gezorgd dat Manchester City één van de populairste clubs is voor een voetbalreis. Dat is ook niet zo gek, want jij kan met een voetbalreis Manchester City in het Etihad Stadium gaan genieten van voetbal op het allerhoogste niveau. In de huidige selectie van Manchester City zijn wereldtoppers te bewonderen, waaronder de spits Erling Haaland.

Informatie over Manchester City

De voetbalclub Manchester City bestaat al sinds 1880 en kent een bijzondere geschiedenis. De supporters van Manchester City hebben dan ook gouden tijden en dramatische periodes meegemaakt. De huidige topclub kwam ook meermaals uit in de lagere Engelse voetbaldivisies. Daar is nu geen sprake meer van, want de club staat te boek als één van de beste ter wereld. De belangrijkste wedstrijd voor de supporters is de derby tegen Manchester United.

Geschiedenis van Manchester City

Manchester City zag in 1880 het levenslicht en speelde destijds onder de naam ‘St. Mark’s’. De naam werd meermaals aangepast, maar sinds 1894 heet de club Manchester City FC. In 1904 werd het eerste grote succes bereikt en won de club de FA Cup. In 1937 werd de eerste landstitel gewonnen door de club, maar een seizoen later degradeerde Manchester City naar het tweede niveau. In de tientallen jaren die daarop volgde werden er kleine succesjes geboekt, maar degradeerde City ook meermaals. In 1963 werd er een nieuwe landstitel aan de erelijst toegevoegd. Het bleek het begin van een gouden periode. In 1968 en 1970 won Manchester City namelijk de landstitel en de Winner’s Cup. In de laatstgenoemde competitie kwamen clubs uit meerdere landen uit.

City Football Group Limited

Manchester City is tegenwoordig eigendom van de City Football Group Limited. Het bedrijf bestaat uit een drietal organisaties. Het gaat om de Abu Dhabi United Group, Silver Lake, China Media Capital en CITIC Capital. De zogeheten holding company is niet alleen eigenaar van Manchester City. Het bedrijf is eveneens aandeelhouder van voetbalclub uit de Verenigde Staten, Australië, Japan, India, België, Frankrijk, Italië, China, Brazilië en Uruguay. De Engelse voetbalclub heeft dankzij de overname meer financiële middelen gekregen. Dat resulteerde direct in de komst van diverse sterspelers. In 2008 werden spelers zoals Robinho, Carlos Tevez en David Silva naar de club gehaald.

Etihad Stadium in Manchester

De topclub speelt zijn thuiswedstrijden in het gigantische Etihad Stadium. Het voetbalstadion biedt plaats aan ruim 55.000 supporters. In 2003 werd het stadion geopend voor de voetbalwedstrijden, nadat er eerder al atletiekwedstrijden in het stadion werden afgewerkt. Het Etihad Stadium is eigendom van de gemeente Manchester, maar de club mag het voetbalstadion voor een periode van 250 jaar huren. Echter moet Manchester City wel de helft van zijn inkomsten uit de kaartverkoop aan de gemeente overmaken.

Sterspelers bij Manchester City

De huidige spelersselectie van Manchester City herbergt een transferwaarde van 1,19 miljard euro. De absolute sterspelers zijn Erling Haaland, Phil Foden, Rodri, Bernardo Silva, Jack Grealish, Rúben Dias en Ederson. Er speelt op het huidige moment één Nederlander bij Manchester City, namelijk de talentvolle verdediger Nathan Aké.

Prijzenkast van Manchester City

The Citizens won negenmaal de Engelse landstitel en zeven keer de FA Cup. Daarnaast werd in eigen land ook achtmaal de EFL Cup gewonnen en was de club zes keer het sterkste in de FA Community Shield. Tevens wist Manchester City de Winner’s Cup en de UEFA Champions League te winnen.

Complete voetbalreis Manchester City

Een voetbalreis Manchester City boeken is vrij eenvoudig. Ga naar één van de reisorganisaties die zichzelf heeft gespecialiseerd in voetbalreizen. Je kan eigenhandig een wedstrijd uitzoeken. Een complete voetbalreis bestaat uit toegangstickets, vliegtickets en een hotelovernachting in Manchester. Vanzelfsprekend kan jij ook nog losse toegangskaartjes kopen en zelf de reis plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *