Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » Etihad Stadium – Stadion Manchester City

Etihad Stadium – Stadion Manchester City

Over Etihad Stadium

Etihad Stadium is het stadion van Manchester City. Het stadion ligt in de plaats Manchester, Engeland. Etihad Stadium is gebouwd in 1999. Het stadion biedt tegenwoordig plaats aan 55,017 toeschouwers. De hoogste aantal bezoekers in het stadion van Manchester City is 54.693, Manchester City – Leicester in 2016. De afmetingen van het veld in Etihad Stadium zijn 105 x 68 meter.

Etihad Stadium

Geschiedenis Etihad Stadium

Het Etihad Stadium wordt ook wel het City of Mancherster Stadium genoemd. Andere bijnamen van het stadion zijn COMS, Eastlands, The Blue Camp en Sportcity. Het stadion heeft alleen maar zitplaatsen. De bouw van het stadion heeft zo’n 90 miljoen pond gekost. Het stadion werd in 2002 geopend voor de Gemenebest spelen (atletiek). Vanaf 2003 werd er door Manchester City in het stadion gevoetbald. Toen het stadion oorspronkelijk gebouwd werd had het een capaciteit van 38.000. Dit is in de loop der jaren uitgebreid naar de huidige capaciteit. Het stadion wordt ook veel gebruikt voor concerten en grote namen zoals Bon Jovi en Coldplay traden al in het stadion op. Het Engelse nationale voetbalelftal heeft ook interlands gespeeld in het “City of Manchester” stadion. Het werd het 50e Engelse stadion waar het nationale elftal interlands had gespeeld.

Het stadion van Manchester City

  • Bespeeld door: Manchester City
  • Plaats: Manchester
  • Land: Engeland
  • Gebouwd in: 1999
  • Capaciteit: 55,017
  • Hoogste aantal bezoekers in Etihad Stadium: 54.693, Manchester City – Leicester in 2016

Adres Etihad Stadium

Het adres van Etihad Stadium, het stadion van Manchester City is: Ashton New Rd, Manchester M11 3FF, Verenigd Koninkrijk.

Bereikbaarheid Etihad Stadium