Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Vlaggendrager Olympische Spelen: Sifan Hassan draagt de vlag bij de sluitingsceremonie

Vlaggendrager Olympische Spelen: Sifan Hassan draagt de vlag bij de sluitingsceremonie

Vlaggendrager Olympische Spelen: Sifan Hassan draagt de Nederlands vlag bij de Olympische sluitingsceremonie. Sifan Hassan draagt namens Nederland de vlag bij de slotceremonie van de Olympische Spelen. Dit is door Chef de Mission, Pieter van den Hoogenband bekendgemaakt. De sluitingsceremonie op de Olympische Spelen begint zondag 8 augustus om 13.00 uur. De ceremonie vindt plaats in het Olympisch stadion in Tokio. Sifan Hassan is vanaf één uur Nederlandse tijd te bewonderen tijdens de vlaggenoptocht bij de slotceremonie.

Vlaggendrager Olympische Spelen

Wie draagt de vlag op de Olympische Spelen?

Sifan Hassan draagt namens Nederland de vlag bij de Olympische Spelen 2021 in Tokio. Bij de openingsceremonie werd de vlag gedragen door Churandy Martina en Keet Oldenbeuvink (Skatekeet). De keuze voor Sifan Hassan kwam doordat zij na haar overwinning op de 5.000 meter een momentje voor zichzelf pakte. Zij deed dit terwijl ze de Nederlandse vlag om zich heen geslagen had. De Nederlandse Sifan Hassan heeft aangegeven dat ze het een eer vindt om namens alle Nederlandse sporters de vlag te mogen dragen bij de slotceremonie.

Sifan Hassan vlaggendrager Olympische Spelen

Sifan Hassan heeft maar liefst 3 medailles gewonnen op de Olympische Spelen 2021 in Tokio:

Wat het extra knap maakte was dat ze dit deed met een blessure. Vlak voor haar eerste optreden, de 5km, kampte ze met een spierblessure. Bovendien werd ze in de 5km ook nog eens onderuitgehaald. Na de val haalde ze op imponerende wijze echt alles en iedereen in. Hierdoor kon ze toch de gouden plak mee naar huis nemen. In totaal heeft Nederland 36 medailles gehaald op de Olympische Spelen 2021 in Tokio. Daarmee staan ze op de zevende plaats in de medaillespiegel.

Vlaggenparade Olympische Spelen

De vlaggenparade is onderdeel van zowel de openings- als de sluitingsceremonie op de Olympische Spelen. Ieder land is vertegenwoordigd met een vlag. Daarnaast zijn er nog twee vlaggen: die van het vluchtelingenteam en de neutrale Olympische vlag. Griekenland loopt traditioneel gezien voorop bij de ceremonies.

Programma sluitingsceremonie

Wil je het volledige programma van de sluitingsceremonie kijken? Of alles weten over de opening van de Olympische Spelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *