Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Sifan Hassan pakt goud op de 5000 meter op de Olympische Spelen 2021

Sifan Hassan pakt goud op de 5000 meter op de Olympische Spelen 2021

Sifan Hassan heeft een gouden medaille gewonnen op de Olympische Spelen 2021 in Tokio. Op de 5.000 meter in het atletiektoernooi won zij de gouden medaille. De in Ethiopië geboren atlete komt namens Nederland uit op meerdere afstanden in het Olympisch atletiek toernooi. Daarmee komt het aantal gouden medailles voor Nederland nu op 5.

Gouden medaille sifan hassan

Meerdere gouden medailles

Naast de 5.000 meter komt ze ook nog in actie op de 1.500 meter waar ze zich ook voor de finale heeft geplaatst. Daarnaast komt ze later ook nog in actie op de 10.000 meter. Ze geldt eigenlijk op alle afstanden als één van de favorieten. Ze heeft al een indrukwekkende prijzenkast bij elkaar gerend. Zo werd ze in 2019 wereldkampioene op de 10km, in 2018 was ze ook nog wereldkampioen op de 5km. Daarnaast is ze op het WK atletiek in 2019 ook de snelste ter wereld, daar werd ze ook wereldkampioen.

Sifan Hassan drie afstanden Olympische Spelen Tokio 2021

Sifan Hassan doet op drie afstanden mee tijdens de Olympische Spelen 2021 in Tokio. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een atlete meedoet aan drie afstanden in het Olympisch atletiektoernooi. Ondanks haar imponerende lijst met overwinningen zijn er veel vraagtekens rond de drie deelnames van Sifan Hassan. Veel ‘experts’ zeggen dat het lopen van drie onderdelen weleens te zwaar zou kunnen zijn. Wij denken dat de overwinning op de 5.000 meter Sifan Hassan wel eens vleugels kan geven voor de andere afstanden.

Sifan Hassan heeft wel tekst en uitleg gegeven over haar drie Olympische deelnames. Zij gaf aan dat ze bij de beslissing om aan alledrie afstanden mee te doen “haar hart volgt”.

Alle wedstrijden van Sifan Hassan en het Olympisch Atletiektoernooi op tv volgen? Bekijk alles over atletiek op tv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *