Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Vivianne Miedema niet naar WK 2023 (UPDATE)

Vivianne Miedema niet naar WK 2023 (UPDATE)

Vivianne Miedema gaat niet naar het WK 2023. Miedema gaat het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland toch niet redden. Ze heeft eind 2022 haar voorste kruisband in haar knie afgescheurd. Daardoor moet Miedema het WK 2023 aan haar voorbij laten gaan. Miedema hoopte eerst nog wel op een wonder waardoor ze toch mee zou kunnen. Die hoop is nu dus vervlogen.

Vivianne Miedema niet naar WK 2023

Vivianne Miedema niet naar WK 2023

Miedema gaat niet mee naar het WK 2023. Afgelopen seizoen sloeg het noodlot toe voor Miedema. In een Champions League wedstrijd van haar club, Arsenal, tegen Olympique Lyonnais raakte Miedema ersntig geblesseerd. Na onderzoek bleek dat haar voorste kruisband afgescheurd was.

Knieblessure Miedema

Vivianne Miedema gaat dus niet mee naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Dat is een tegenvaller voor de Oranje Leeuwinnen in aanloop naar het WK. De knieblessure van Miedema is té ernstig om op tijd fit te zijn voor het komende WK.

Topscorer allertijden Oranje Leeuwinnen

Het ontbreken van Miedema op het WK 2023 is voor de Oranje Leeuwinnen een groot gemis. Miedema is namelijk de topscoorder allertijden van het Nederlands Vrouwenelftal. Op het WK zullen de doelpunten dus van een andere speelster moeten komen.

Het zal voor bondscoach Andries Jonker een grote puzzel worden. Met name in de voorbereiding en de oefenwedstrijden van de Leeuwinnen zal Jonker kijken welke speelster de rol van Miedema in kan vullen.

Reactie bondscoach op missen WK Miedema

Vivianne Miedema maakte het nieuws bekend aan de Engelse BBC. Bondcoach Andries Jonker van de Oranje Leeuwinnen gaf vervolgens in een reactie aan dat:

“Voor Vivianne en mij is dit niets nieuws. Er moest een wonder gebeuren, maar dat lijkt er niet te komen. Natuurlijk is dit enorm spijtig”. Toch zei Jonker ook: Ik zie best een rol voor haar, maar dat is de fase waarin ze juist weer op het veld mag trainen. Dan moet je jezelf niet opzadelen met een reis van een etmaal en het tijdsverschil. Als ze het begin van het nieuwe seizoen wil meemaken, dan moet ze zich niet bezighouden met het WK”.

Update: Miedema wel naar Oranje Leeuwinnen

Vivianne Miedema zal toch naar de Oranje Leeuwinnen toegaan in aanloop naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Ze zal dit doen in een adviserende rol. De andere Leeuwinnen kunnen haar vragen stellen en ook zal Miedema het team van tips voorzien. Vivianne Miedema vliegt in principe niet naar Australië en Nieuw-Zeeland voor het WK 2023. Dit staat het herstel van haar knieblessure namelijk in de weg. Als de Oranje Leeuwinnen de finale halen, dan komt Miedema over. “Ik ben een beetje een successupporter”, lachtte Miedema daar over.

Het WK 2023 begint op 20 juli 2023 met de openingswedstrijd. De Oranje Leeuwinnen komen voor het eerst in actie op 23 juli 2023. Dan spelen de Leeuwinnen tegen Portugal in hun eerste WK wedstrijd. De wedstrijd wordt live uitgezonden op de NPO. In totaal doen er 32 landen mee aan het wereldkampioenschap 2023. Het WK wordt gespeeld in 10 stadions in 9 speelsteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *