Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » UEFA Super Cup op tv

UEFA Super Cup op tv

De UEFA Super Cup op tv kijken? De UEFA Super Cup wordt één keer per jaar gespeeld en gaat tussen de winnaar van de UEFA Champions League en de winnaar van de UEFA Europa League van afgelopen jaar. Dit jaar gaat de UEFA Super Cup tussen Manchester City en Sevilla FC. De Super Cup wordt gespeeld op woensdag 16 augustus 2023. De aftrap van de UEFA Super Cup is om 21:00 uur (Nederlandse tijd). Het duel wordt gespeeld in Griekenland.

Uitgezonden op tv: RTL 7 en Ziggo Sport.

UEFA Super Cup op tv

UEFA Super Cup kijken

Wil je de UEFA Super Cup wedstrijd tussen Manchester City en Sevilla kijken? Het duel wordt live uitgezonden op zowel RTL 7 als op Ziggo Sport. RTL 7 is voor iedereen gratis te ontvangen. Abonnees bij Ziggo kunnen ook gratis naar de UEFA Super Cup kijken op Ziggo Sport (Select).

Informatie over de wedstrijd:

 • Wat: UEFA Super Cup
 • Wie: Manchester City-Sevilla FC
 • Wanneer: Woensdag 16 augustus 2023, 21:00 uur.
 • Stadion: Georgios Karaiskakis Stadium (capaciteit 33.334).
 • Scheidsrechter: François Letexier (Frankrijk).

Kijk de UEFA Super Cup op tv live bij de volgende providers:

Voetbal bij KPN
Voetbal bij Youfone
Voetbal bij T-Mobile

Programma UEFA Super Cup op tv

De tv-uitzending van de UEFA Super Cup begint natuurlijk met een voorbeschouwing van het duel. Ook in de rust van de wedstrijd wordt er over de eerste helft gesproken en wordt het duel geanalyseerd. Na afloop van de wedstrijd is er bovendien een huldiging te zien. Ook kijk je na het laatste fluitsignaal naar een analyse tijdens de nabeschouwing.

Het volledige programma van Manchester City-Sevilla FC Op tv:

 • 20:25 uur | voorbeschouwing
 • 21:00 uur | UEFA Super Cup LIVE (Manchester City – Sevilla FC).
 • 22:30 uur | nabeschouwing.

Over de UEFA Super Cup

De wedstrijd tussen Manchester City en Sevilla om de UEFA Super Cup tussen de regerend Champions League winnaar en de regerend Europa League winnaar. Het duel wordt gezien als het begin van het nieuwe Europese voetbalseizoen. De UEFA Super Cup werd ooit opgericht als “Super Competition”. Ajax won als Nederlandse club de UEFA Super Cup het vaakst. De Amsterdammers wonnen de Super Cup drie keer (1972, 1973 en 1995). Feyenoord speelde namens Nederland voor het laatst de Super Cup. Dat was in 2002. Toen verloren ze van Real Madrid (3-1).

De UEFA Super Cup wordt jaarlijks gespeeld aan het begin van het nieuwe Europese voetbalseizoen. Omdat de wedstrijd gaat tussen de winnaars van de Champions League en Europa League levert het altijd een mooi affiche op.

Manchester City – Sevilla FC kijken

Manchester City – Sevilla FC belooft natuurlijk een prachtige wedstrijd te worden om live te kijken. Het Engelse Manchester City was afgelopen seizoen de beste club in de UEFA Champions League. Ook dit seizoen hoopt “Man City” weer veel prijzen te pakken. Om dat te bereiken zijn onder andere Josko Gvardiol en Mateo Kovacic aangetrokken. Daarentegen vertrokken Riyad Mahrez Ilkay Gundogan bij Manchester City.

Ook Sevilla heeft afgelopen zomer niet stilgezeten. De Spaanse club kocht onder andere Loïc Badé van Stade Rennes. Ook Djibril Sow werd overgenomen. Daarnaast vertrok de Nederlandse verdediger Karim Rekik bij Sevilla. Hij speelt komend seizoen bij Al-Jazira in de UAE Pro League.

Man City – Sevilla op tv belooft dan ook een leuke wedstrijd te worden die wel eens heel spannend kan worden. Manchester City is natuurlijk de grote favoriet, maar Sevilla doet het in Europese wedstrijden vaak heel goed.

Livestream UEFA Super Cup

Je kunt de UEFA Super Cup ook online kijken via een livestream. De wedstrijd tussen Manchester City en Sevilla is online te zien via meerdere streams. Hieronder zie je een overzicht van de beschikbare livestreams van de UEFA Super Cup:

 1. Ziggo livestream UEFA Super Cup
 2. KPN livestream UEFA Super Cup
 3. T-Mobile livestream UEFA Super Cup
 4. Youfone livestream UEFA Super Cup
 5. Online livestream UEFA Super Cup
 6. Canal Digitaal livestream UEFA Super Cup

UEFA Super Cup RTL 7

RTL 7 zendt de UEFA Super Cup (gratis) live uit. Je vindt RTL 7 bij de meeste providers op kanaal 7. Het programma begint om 20:25 uur met een voorbeschouwing. Om 21:00 uur is vervolgens het begin van de wedstrijd om de UEFA Super Cup. Het programma van de UEFA Super Cup bij RTL 7:

 • 20:25 uur | voorbeschouwing
 • 21:00 uur | UEFA Super Cup LIVE (Manchester City – Sevilla FC).
 • 22:30 uur | nabeschouwing.

UEFA Super Cup Ziggo Sport

De UEFA Super Cup wedstrijd tussen Manchester City en Sevilla is ook live te zien op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select. Dit betekent voor Ziggo abonnees dat ze de Super Cup gratis live kunnen kijken. Klanten bij een andere provider hebben een abonnement nodig op Ziggo Sport Totaal.

Het programma van Manchester City – Sevilla om de UEFA Super Cup bij Ziggo Sport:

 • 20:55 uur | Manchester City – Sevilla live

Wat krijgt de winnaar van de UEFA Super Cup?

De winnaar van de UEFA Super Cup krijgt allereerst natuurlijk de eer van het winnen van de prestigieuze prijs. Daarnaast krijgt zowel de winnaar als de verliezer ook prijzengeld. Het prijzengeld van de UEFA Super Cup 2023 is:

 • Winnaar: 5 miljoen euro.
 • Verliezer: 3,8 miljoen euro.

Stadion UEFA Super Cup

Het duel om de UEFA Super Cup wordt altijd gespeeld in een vooraf bepaald stadion. In het seizoen 2023/2024 wordt de wedstrijd om de UEFA Super Cup gespeeld in de stad Piraeus in Griekenland. Het stadion van de Super Cup is het Karaiskakis Stadium (voluit Georgios Karaiskakis Stadium). Normaal gesproken speelt Olympiacos in het stadion. Het stadion biedt plek aan 33.334 toeschouwers. Lange tijd werd het de Super Cup gespeeld in het Stade Louis II in Monaco, dit is nu al een tijdje niet meer zo.

Meest gestelde vragen

Waar wordt de UEFA Super Cup uitgezonden?

De UEFA Super Cup wordt uitgezonden op RTL 7 en Ziggo Sport. Op beide zenders kun je de wedstrijd live kijken.

Hoe laat is de UEFA Super Cup?

De Super Cup wordt gespeeld om 21:00 uur Nederlandse tijd. In Griekenland, waar de wedstrijd gespeeld wordt, is het dan één uur later. De Super Cup begint dus om 22:00 uur lokale tijd.

Wat is de UEFA Super Cup?

De UEFA Super Cup is een jaarlijkse wedstrijd tussen de winnaars van de Champions League en de Europa League van afgelopen seizoen. Dit jaar zijn dat Manchester City (winnaar Champions League) en Sevilla FC (winnaar Europa League).

Wie spelen de UEFA Super Cup?

De UEFA Super Cup 2023 gaat tussen Manchester City (Engeland) en Sevilla FC (Spanje).

Wanneer is de UEFA Super Cup?

De UEFA Super Cup 2023 wordt gespeeld op woensdag 16 augustus 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *