Ga naar de inhoud
Home » Voetbal op TV » Champions League op TV

Champions League op TV

Champions League op tv kijken? De UEFA Champions League is misschien wel de mooiste voetbalcompetitie van de wereld voor clubs. Als voetballiefhebber wil je natuurlijk geen wedstrijd missen van de mooiste Europese voetbalcompetitie. De beste clubs van Europa strijden in om “de cup met de grote oren”. Omdat jij natuurlijk geen moment wilt missen hebben wij voor jou op een rijtje gezet waar je de Champions League op tv kunt kijken. Je vindt onder andere een zenderoverzicht, een actuele tv-gids en alles over de beste Champions League livestreams. Zo lees je onder andere alles over:

 • Op welke zender de Champions League te zien is.
 • Hoe laat de Champions League wedstrijden zijn.
 • Waar de Champions League wedstrijden uitgezonden worden.
 • Wanneer de Champions League wedstrijden gespeeld worden.
 • Livestreams van de Champions League.
 • Champions League op tv bij KPN, Ziggo, T-Mobile en andere providers.
Champions League op tv

Champions League op tv

Natuurlijk wil je de Champions League op tv kijken. De UEFA Champions League is de mooiste voetbalcompetitie en als voetbalfan wil je daar natuurlijk geen moment van missen. Maar wanneer zijn de mooie Champions League wedstrijden? En waar worden de Champions League wedstrijden uitgezonden? Wij hebben voor jou uitgezocht waar je alle Champions League wedstrijden live kunt kijken. Bovendien vertellen we je de mogelijkheden om de Champions League via een livestream te kijken.

Wanneer is de Champions League op tv?

De Champions League wordt gespeeld op dinsdag en woensdag. Alleen de finale is op een andere dag namelijk op zaterdag. Tot en met de halve finale van de Champions League zijn er zowel op dinsdag als op woensdag Champions League wedstrijden te zien. Op donderdag wordt er geen Champions League gespeeld, dan zijn er wedstrijden in de UEFA Europa League en de UEFA Conference League. Op deze manier kunnen voetbalfans zoveel mogelijk Europese duels op tv zijn.

Dagen Champions League op TV:

 • Kwalificatie: op dinsdag & woensdag.
 • Poulefase: op dinsdag & woensdag.
 • Achtste finales: op dinsdag & woensdag.
 • Kwartfinales: op dinsdag & woensdag.
 • Halve finales: op dinsdag & woensdag.
 • Finale CL: op zaterdag

Het speelschema van de Champions League op tv ziet er als volgt uit:

Champions League 23/24 programma

Poulefase Champions League

DatumSpeelronde
19 en 20 september 20231
3 en 4 oktober 20232
24 en 25 oktober 20233
7 en 8 november 20234
28 en 29 november 20235
12 en 13 december 20236
Programma poulefase Champions League 23/24

Je kunt ook het volledige speelschema van de Champions League bekijken.

Hoe laat begint de Champions League?

Hoe laat beginnen de Champions League wedstrijden? Je wilt natuurlijk geen moment missen van het miljoenenbal. Daarom hebben we de tijdstippen waarop de CL-wedstrijden beginnen voor je op een rijtje gezet. Voorafgaand is er vaak een voorbeschouwing te zien. Na afloop van de Champions League wedstrijden is er een nabeschouwing met daarin de analyse van de wedstrijd. De voorbeschouwing begint meestal ongeveer 30 minuten tot een uur voordat de aftrap is.

De Champions League wedstrijden beginnen om 18:45 uur of 21:00 uur. Later in het toernooi, als er nog minder clubs over zijn, beginnen alle wedstrijden om 21:00 uur. Soms komt het voor dat een wedstrijd, door omstandigheden, op een ander tijdstip begint. Dit komt echter zelden voor.

De Champions League wedstrijden beginnen op de volgende tijden:

RondeTijdstip
Champions League kwalificatie18:45 uur en 21:00 uur
Poulefase18:45 uur en 21:00 uur
Achtste finales21:00 uur
Kwartfinales21:00 uur
Halve finales21:00 uur
Champions League finale21:00 uur

Programma Champions League wedstrijden op tv

Rondom de CL-wedstrijden zijn er ook een hoop programma’s. Zo kijk je naar een uitgebreide voor- en nabeschouwing, zie je interviews met de spelers en bovendien wordt de wedstrijd uitgebreid geanalyseerd. Voor zowel de 18:45 uur wedstrijd als de 21:00 uur wedstrijd hebben we een tijdschema voor de CL-wedstrijden opgesteld. Zo weet je ongeveer hoe laat de programmering begint.

18:45 uur wedstrijd:

 • 17:55 uur | voorbeschouwing
 • 18:45 uur | Live verslag
 • 20:45 uur | nabeschouwing (met interviews en analyses).

21:00 uur wedstrijd:

 • 19:55 uur | voorbeschouwing
 • 21:00 uur | Live verslag
 • 23:00 uur | nabeschouwing (met interviews en analyses).

Waar wordt de Champions League uitgezonden?

De Champions League wordt uitgezonden op twee verschillende zenders. Zowel Ziggo Sport als RTL 7 zenden de Champions League uit. De wedstrijden van de Nederlandse clubs worden (zoveel mogelijk) uitgezonden op RTL 7. De andere Champions League wedstrijden kun je dan kijken op één van de kanalen van Ziggo Sport.

Op welke zender is de Champions League?

De zender waarop de Champions League wordt uitgezonden verschilt per provider. Hieronder vind je het zenderoverzicht van de Champions League per provider:

ProviderRTL 7Ziggo Sport
KPNKanaal 7Kanaal 233 t/m 238
ZiggoKanaal 7Kanaal 14 & 401 t/m 206
T-MobileKanaal 7Kanaal 160 t/m 165
YoufoneKanaal 7Kanaal 420 t/m 425
Canal DigitaalKanaal 7Kanaal 420 t/m 425
Online.nlKanaal 7Kanaal 420 t/m 425
Op welk kanaal is de Champions League te zien (Alle providers).

Bij alle providers kun je dus iedere Champions League wedstrijd live kijken. Daarnaast is het ook mogelijk om de wedstrijden online te kijken. Wil je de wedstrijden online kijken? Lees dan alles over de livestreams van de Champions League.

Wie zendt de Champions League uit?

De Champions League wordt uitgezonden door RTL 7 en Ziggo Sport. Op RTL 7 kijk je de wedstrijden in de UEFA Champions League gratis. Voor Ziggo Sport heb je een abonnement nodig. Ziggo abonnees kunnen ook gratis naar kanaal 14 kijken. Daarop wordt dan ook een Champions League wedstrijd uitgezonden.

Champions League switch (meerdere wedstrijden tegelijk)

Wil je meerdere Champions League wedstrijden tegelijkertijd kijken? Er zijn soms wel acht Champions League wedstrijden op één avond. Je kunt ze natuurlijk niet allemaal live kijken. Daarom heeft Ziggo Sport ook Champions League Switch. Om 20:55 uur is er op Ziggo Sport een programma met de naam Champions League Switch.

Met Champions League Switch mis je geen moment van alle Champions League wedstrijden. Tijdens dat programma wordt er namelijk gewisseld tussen verschillende velden. Gebeurt er iets tijdens een Champions League duel? Is er een goal, een mooie actie of een andere bijzondere gebeurtenis tijdens de Champions League match? Dan wordt er meteen naar die wedstrijd geschakeld. Met dit schakelkanaal van de Champions League hoef je dus geen moment te missen van de gebeurtenissen bij alle wedstrijden.

Livestream Champions League

Wil je de Champions League wedstrijden streamen en ben je op zoek naar een (gratis) livestream van de Champions League? Wij vertellen je alles over de beschikbare Champions League livestreams. Je kunt Champions League wedstrijden namelijk gewoon gratis online kijken.

 • Livestream via RTLXL
 • Stream via de app van Ziggogo (voor Ziggo abonnees).
 • Stream via de app van KPNiTV (KPN abonnees).
 • NLZIET livestream Champions League (betaald).

RTL 7 Champions League

De wedstrijden van de Champions League worden uitgezonden op RTL 7 en Ziggo Sport. RTL 7 zendt altijd de belangrijkste wedstrijden uit. Dit zijn vaak de wedstrijden van de Nederlandse clubs. In het seizoen 2023/2024 doen Feyenoord en PSV mee aan de Champions League. Je kunt dus ook verwachten dat Feyenoord en PSV in de Champions League uitgezonden worden op RTL 7. Mochten beide clubs tegelijkertijd spelen, dan wordt één van de twee duels op Ziggo Sport uitgezonden.

Als er geen Nederlandse clubs meer in de Champions League zitten, dan worden er op RTL 7 andere belangrijke wedstrijden uitgezonden. Dit zijn vaak topclubs als Manchester City, Manchester United, FC Barcelona, Real Madrid of Bayern München. Ook worden er vaak CL-wedstrijden uitgezonden van ploegen waar veel Nederlanders spelen. Bij RTL 7 zit je dus goed voor de topwedstrijden van de UEFA Champions League.

Ziggo Sport Champions League

De wedstrijden in de Champions League die niet op RTL 7 uitgezonden worden, zijn te zien op één van de kanalen van Ziggo Sport. Ben je fan van een bepaalde club en wordt die Champions League wedstrijd niet uitgezonden op RTL 7? Dan is er een grote kans dat de wedstrijd te zien is op Ziggo Sport. Bekijk het actuele overzicht van Champions League wedstrijden vandaag. Daarin zie je meteen welke CL-wedstrijden op Ziggo Sport worden uitgezonden en welke op andere zenders te zien zijn.

Komende wedstrijden Champions League op tv:

Samenvattingen Champions League

De samenvattingen van de UEFA Champions League zijn natuurlijk ook op tv te zien. De samenvattingen van de Champions League wedstrijden kun je op verschillende plekken kijken:

 1. Op RTL 7
  Na afloop van de live-wedstrijd op RTL 7 kun je kijken naar de samenvattingen van de andere wedstrijden. De samenvattingen van de andere Champions League wedstrijden worden ook uitgebreid behandeld op RTL 7.
 2. Op YouTube
  Op het YouTube kun je ook naar de samenvattingen van de UEFA Champions League kijken. Op het YouTube kanaal van Ziggo Sport kun je ook naar elke samenvatting van de Champions League kijken. Je vindt het YouTube kanaal van Ziggo Sport hier.
 3. Tijdens het journaal
  In het RTL Journaal en het NOS Journaal komen ook regelmatig beelden van de Champions League wedstrijden voorbij. Dit zijn echter korte fragmenten en geen uitgebreide samenvattingen.
 4. Op Ziggo Sport
  Naast het YouTube kanaal van Ziggo Sport kun je ook bij Ziggo Sport de samenvattingen van de Champions League wedstrijden kijken. Ook bij Ziggo Sport worden de Champions League duels uitgebreid samengevat en besproken.
 5. Op nu.nl
  Ook op nu.nl vind je ook samenvattingen van de Champions League wedstrijden.

Waarom geen Champions League op tv?

Het komt voor dat er geen Champions League wedstrijden op tv te zien zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

 1. Allereerst wordt er niet iedere week om de Champions League gespeeld.
 2. Ten tweede zijn er vaak veel wedstrijden die tegelijkertijd gespeeld worden. Het kan dan dus zijn dat sommige wedstrijden niet uitgezonden worden. De belangrijkste en mooiste wedstrijden worden daarentegen altijd wél uitgezonden op tv.
 3. Wil je toch naar Champions League wedstrijden kijken die niet uitgezonden worden? Er is altijd wel een livestream van de wedstrijd ergens beschikbaar.

Ben je op zoek naar een bepaalde Champions League wedstrijd? Bekijk dan het overzicht van de Champions League wedstrijden vandaag om te zien welke wedstrijden er op tv uitgezonden worden.