Meteen naar de inhoud
Home » Voetbal op TV » Champions League op TV

Champions League op TV

Champions League op TV kijken? De UEFA Champions League is ongetwijfeld ‘s werelds belangrijkste voetbalcompetitie. De beste ploegen van heel Europa strijden elk jaar opnieuw om de beker met de grote oren. Dat levert vaak een spektakel op. Wil jij geen minuut missen van deze spannende competitie? Dat is in Nederland op verschillende manieren mogelijk. Stel jij jezelf ook de vraag; “Waar kijk je de Champions League” en wil je daar mogelijks zelfs de keuze van je televisiepakket op afstemmen? Deze vraag beantwoorden we graag hier op deze pagina.

Champions League op tv

Champions league Live

Champions league live kijken? In deze competitie strijden de allerbesten van Europa om de meest prestigieuze titel. Op de betaalzender van Ziggo Sport hoef je geen enkele wedstrijd te missen, en kun je vaak zelf kiezen welke jij bekijkt. Heb je geen Ziggo Sport maar wil je toch de Champions Legaue live kijken? Ook dit kan. De wedstrijden van de Champions League worden gespeeld op de dinsdag en woensdag gedurende het hele voetbalseizoen. Deze worden uitgezonden op de kanalen van SBS6 of Veronica. Deze zenders geven vaak de voorkeur aan de Nederlandse clubs zoals Ajax, PSV en Feyenoord wanneer zij deelnemen aan de Champions League. Maar ook de andere Europese toppers zoals Barcelona, Juventus en Real Madrid staan jaarlijks op dit hoogste podium te strijden om de cup met de grote oren! Wil jij weten wanneer de Champions League gespeeld wordt? Klik dan hier voor uitzendschema!

Champions League op TV

Wil je de UEFA Champions League op TV kijken? Het programma van de Champions League op TV:

DatumTijdThuisUitZender
dinsdag 26 april 202221:00 uurManchester CityReal MadridRTL 7
Ziggo Sport
Ziggo Sport Select
woensdag 27 april 202221:00 uurLiverpoolVillarealRTL 7
Ziggo Sport
Ziggo Sport Select
dinsdag 3 mei 202221:00 uurVillarealLiverpoolRTL 7
Ziggo Sport
Ziggo Sport Select
woensdag 4 mei 202221:00 uurReal MadridManchester CityRTL 7
Ziggo Sport
Ziggo Sport Select
zaterdag 28 mei 202221:00 uurLiverpoolReal MadridRTL 7
Ziggo Sport
Ziggo Sport Select
Programma Champions League op TV

Finale Champions League op TV kijken

De Finale van de Champions League op tv kijken? De finale van de Champions League is op zaterdag 28 mei 2022. De wedstrijd wordt gespeeld in het Stade de France in Parijs. Het stadion biedt plaats aan 81.338 toeschouwers. De wedstrijd begint om 21:00 uur. Voor die tijd zal er een uitgebreide voorbeschouwing zijn. Achteraf is er een lange nabeschouwing met analyses. De Champions League finale wordt op TV uitgezonden op Ziggo Sport en RTL 7. De finale gaat tussen Liverpool uit Engeland en Real Madrid uit Spanje.

  • Champions League finale op tv.
  • Zaterdag 28 mei 2022, 21:00 uur.
  • Liverpool (Eng) – Real Madrid (Spa)
  • Stade de France, Parijs

Waar kijk je de Champions League op TV in Nederland?

Heel wat voetballiefhebbers vragen zich af waar ze nu in Nederland precies de wedstrijden van de UEFA Champions League kunnen bekijken. Daarbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen enerzijds de wedstrijden die worden gespeeld in de voorrondes en de wedstrijden die deel uitmaken van het Kampioenenbal zelf. In principe is het zo dat er telkens één wedstrijd wordt uitgezonden bij één van de lineaire zenders terwijl de overige wedstrijden bekeken dienen te worden via een betalend sportpakket. Daarover verder op deze pagina meer.

Champions League bij Ziggo kijken

Wil jij de Champions League bij Ziggo kijken? Dan zit je bij deze aanbieder goed op je plek. Naast de reguliere zenders zoals SBS en Veronica worden de Champions League uitgezonden op het sport kanaal. Hierdoor kun je dus kiezen op welk kanaal je welke wedstrijd bekijkt. Daarnaast biedt de zender Champions League Switch zodat jij alles kunt volgen. Daarnaast heeft Ziggo nog veel extra mogelijkheden. In eerste instantie kan je met het Ziggo Sport pakket tijdens elke wedstrijddag rekenen op één wedstrijd die om 18h55 wordt uitgezonden. Het gaat hierbij altijd om een andere wedstrijd dan degene die wordt uitgezonden op SBS6. Dit omdat deze zender op moment van schrijven beschikt over de open uitzendrechten in Nederland.

Wil je liever niet aangewezen zijn op de keuze van Ziggo met betrekking tot welke Champions League wedstrijd je wel en welke je niet kan volgen? In dat geval is het mogelijks interessant om het Ziggo Sport Totaal pakket af te sluiten. Op deze manier kan je per speelavond zelf beslissen naar welke wedstrijden je allemaal wenst te kijken. Dit betekent concreet dat je niet alleen een wedstrijd kan bekijken die start op 18h55, maar ook één die pas wordt uitgezonden om 21h00. Zo kan je de hele avond door lekker voetbal kijken!

Champions League Switch

Wat is Champions League Switch? Wil je echt niets van de Champions League missen? Dan hebben de klanten van Ziggo geluk. Hier bestaat ‘Champions League Switch’. Bij Ziggo Sport zenden zij de hoogtepunten van alle wedstrijden die op dat moment spelen. Dit stelt jou in staat om alles live te volgen. Ben je geen klant bij Ziggo maar wel interesse? Bekijk dan hier het aanbod.

Champions League kijken met Ziggo GO

Ben jij een echte voetbalfan en wil je graag niets van de Champions League moeten missen, ook niet wanneer je op vakantie bent? Ook dan zit je bij Ziggo helemaal goed! Met Ziggo GO kijk je namelijk waar en wanneer je maar wil naar jouw favoriete teams die aantreden in ‘s werelds belangrijkste voetbalcompetitie voor ploegen!

Kan je ook de Champions League bij KPN kijken?

Op moment van schrijven is het zo dat de rechten voor het uitzenden van UEFA Champions League wedstrijden in Nederland in handen zijn van Ziggo. Dit betekent dat je dus eigenlijk aangewezen bent op het afsluiten van het Ziggo Sport Totaal abonnement indien je niets van de actie op de Europese velden wil missen. Betekent dit slecht nieuws voor mensen die over een abonnement bij met name KPN beschikken? Niet perse. Ook de Champions League bij KPN kijken behoort tot de mogelijkheden, al zal je daarvoor dus ook het Ziggo Sport Totaal pakket moeten afsluiten. Dit is verder geen enkel probleem. Dit pakket is overigens ook af te sluiten bij andere aanbieders waaronder bijvoorbeeld Canal Digitaal en T-Mobile. Ondanks het feit dat de Champions League bij KPN kijken dus tot de mogelijkheden behoort zal je daarvoor wel een extra televisiepakket moeten afsluiten.

Champions League op TV

Welke zender zendt de Champions league uit op tv? De open uitzendrechten die in Nederland worden toegekend voor het uitzenden van de UEFA Champions League veranderen regelmatig. Zo werden er bijvoorbeeld reeds wedstrijden uitgezonden op de zender Veronica, maar zijn de open uitzendrechten op moment van schrijven in handen van SBS6. Per speeldag is het mogelijk dat er op deze zender één van de verschillende wedstrijden die worden gespeeld wordt uitgezonden. De wedstrijd die exact wordt uitgezonden is steeds afhankelijk van de keuze die de zender maakt. Dit betekent dat het dus zomaar zou kunnen dat jouw favoriete Champions League wedstrijd niet wordt uitgezonden. Hier rekening mee te houden. Wil je absoluut niets missen bekijk dan hier het volledige aanbod!