Ga naar de inhoud
Home » Voetbal op TV » Europa League op TV

Europa League op TV

De Europa League is een Europese voetbalcompetitie die ons als voetballiefhebbers de mogelijkheid biedt om de beste ploegen in actie te zien op de Europese velden. Ploegen die er net niet in slaagden om zich te kwalificeren voor de UEFA Champions League mogen aantreden in deze competitie welke er eveneens om bekend staat steeds zeer mooi voetbal voor de dag te brengen. Ben jij ook een absolute voetbalfan en zou jij bijgevolg graag de Europa League op TV willen kijken in Nederland? Dan zal je kunnen vaststellen dat, dat op verschillende manieren mogelijk is. Hoe je nu precies jouw favoriete Europa League wedstrijden op TV kan bekijken vertellen we je graag door middel van de hieronder terug te vinden informatie!

Europa Legue op TV

Waar kan de Europa League kijken op TV?

Het bekijken van de wedstrijden die gespeeld worden in de UEFA Europa League is in Nederland op tal van verschillende manieren mogelijk. In eerste instantie is het zo dat je er voor kan kiezen om de wedstrijden van de Nederlandse teams in de Europa League te bekijken bij RTL. Uiteraard kan je in dit geval niet alleen rekenen op het kunnen bekijken van de wedstrijden, daarnaast zal je ook gedetailleerde voor- en nabeschouwingen kunnen zien.

Een andere mogelijkheid om de Europa League te bekijken wordt aangeboden door het ESPN pakket. Deze zenders zijn in principe bij alle verschillende aanbieders op te nemen in je televisie-abonnement. Later op deze pagina gaan we daar nog gedetailleerd verder op in.

Programma Europa League

Het programma voor de komende speelronde van de Europa League:

Finale UEFA Europa League:

  • Woensdag 31 mei 2023
  • 21:00 uur
  • Puskas Arena in Hongarije
  • Sevilla FC – AS Roma

Europa League live

Wil jij de Europa League live bekijken? Deze Europese voetbalcompetitie is ingericht als een competitie voor “best of the rest”. Dit betekent vaak veel spektakel en veel Nederlandse deelnames. Naast de Nederlandse teams komen er ook veel buitenlandse clubs in actie denk aan; Arsenal, Valencia en Tottenham Hotspur. Al deze clubs en nog veel meer kun je live bekijken. Wil jij weten waar en hoelaat de Europa League wordt uitgezonden? Klik dan hier voor het complete aanbod!

De Europa League bij RTL kijken

Tijdens elke speeldag kan je bij RTL telkens rekenen op twee live wedstrijden. Wanneer deze wedstrijden uit de UEFA Europa League zijn afgelopen kan je bovendien ook nog eens alle samenvattingen van de andere wedstrijden bekijken. In principe worden alle wedstrijden en samenvattingen steeds aan elkaar gepraat door Wilfred Genee en Johan Derksen samen met wisselende gasten. Wil je graag de Europa League bij RTL bekijken? Dat is mogelijk elke donderdagavond om respectievelijk 19h00 en 21h00.

EL met de app van NLZIET

Indien je graag de Europa League wedstrijden wenst te bekijken bij RTL zal je kunnen vaststellen dat je ook over de mogelijkheid beschikt om daarvoor gebruik te maken van de app NLZIET. Deze app is te installeren op niet alleen tablets en televisies, maar ook op je mobiel en tal van andere apparaten. Door gebruik te maken van deze applicatie kan je dus altijd live de Europa League wedstrijden bekijken en dat zelfs met vrienden of familie. Zo hoef je werkelijk helemaal niets van de Europa League te missen, ook wanneer je onverhoopt niet thuis bent!

Europa League bij ESPN kijken

De Europa League bij ESPN kijken is eveneens een mogelijkheid. Een behoorlijk aantal voetballiefhebbers in Nederland hebben er door de jaren heen voor gekozen om een dergelijk abonnement af te sluiten. Dit omdat ze op die manier meteen de mogelijkheid hebben om te kijken naar enkele van ‘s werelds beste voetbalcompetities. Het gaat hierbij onder meer eveneens om de Europa League. Je moet er wel rekening mee houden dat ESPN een digitaal kanaal is. Voor mensen die dus met andere woorden nog analoog zouden kijken is het belangrijk om over te schakelen naar een digitaal pakket bij één van de verschillende aanbieders die op de Nederlandse markt zijn terug te vinden.

De Europa League bij ESPN kijken is dus mogelijk bij alle verschillende aanbieders van digitale televisie. In eerste instantie zal je bij deze aanbieders een bepaald abonnement moeten afsluiten. Vervolgens kan je wanneer je dat wenst het ESPN pakket aan dat abonnement toevoegen. Op die manier kom je meteen over de mogelijkheid te beschikken om de Europa League wedstrijden live te bekijken. Of je nu klant bent geworden van Ziggo, van T-Mobile of van bijvoorbeeld KPN maakt op dit vlak dus eigenlijk geen enkel verschil.

Europa League via de ESPN Watch app

Voetbalfans willen tegenwoordig graag helemaal niets van de actie uit de Europa League missen. Dat hoeft ook niet, want indien je over een abonnement op ESPN beschikt krijg je namelijk meteen ook toegang tot ESPN Watch. Door gebruik te maken van deze app krijg je direct toegang tot alle Sports streams die deel uitmaken van je tv-abonnement. De uitzendingen gebeuren in dat geval steeds via 3G, 4G of via WiFi. Heb je enkele belangrijke momenten uit een bepaalde Europa League wedstrijd gemist en wil je graag terugspoelen? Dan is ook dat zeer eenvoudig mogelijk wanneer je gebruik maakt van ESPN Watch. Op deze manier kan je dan ook pas echt rekenen op de ultieme Europese voetbalervaring!