Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Tegenstander Marokko Kwartfinale WK 2022

Tegenstander Marokko Kwartfinale WK 2022

Tegenstander Marokko Kwartfinale WK 2022; Tegen wie moet Marokko in de kwartfinale van het WK 2022 in Qatar? Na de knappe overwinning van Marokko op Spanje in de achtste finales van het wereldkampioenschap voetbal staan de Marokkanen nu in de kwartfinale. Maar wie tegen moet Marokko nu?

Tegenstander Marokko Kwartfinale WK 2022

Tegenstander Marokko Kwartfinale WK 2022

Marokko speelt in de kwartfinale tegen Portugal. De Portugezen wonnen eerder in de achtste finale van Zwitserland. Portugal was natuurlijk ook grote favoriet voor die wedstrijd. Voor Marokko is de tegenstander van de kwartfinale dus bekend. Marokko wist in de achtste finale na een strafschoppenserie knap Spanje te verslaan. Voor Marokko is dit een ongekende prestatie. Nooit eerder haalde het Marokkaans elftal de kwartfinale van een WK. De beste prestatie was tot op heden de achtste finale tijdens het WK in 1986.

Speelschema Marokko kwartfinale

Het Marokkaans Elftal speelt op zaterdag 10 december 2022 om 16:00 uur in de kwartfinale van het WK. Op zaterdagmiddag neemt Marokko het op tegen Portugal. Het wordt de eerste keer ooit dat Marokko de kwartfinale van het WK bereikt. De wedstrijd wordt gespeeld in het Al Thumana Stadium in Doha.

Marokko tegen Christiano Ronaldo

Marokko neemt het in de kwartfinale van het WK 2022 op tegen Portugal met Christiano Ronaldo. Hoewel hij in de achtste finale van het WK niet in de basis stond, kan dit in deze wedstrijd natuurlijk maar zo weer anders zijn. Bovendien wil Ronaldo met Portugal graag het WK winnen als afsluiting van zijn interland-carrière. Marokko speelden twee keer eerder tegen Portugal. Op het vorige WK (2018, Rusland) speelden de twee landen nog tegen elkaar. Toen won Portugal met 1-0.

Tegenstander Marokko kwartfinale WK 2022

Marokko neemt het in de kwartfinale van het WK op tegen Portugal. Als Marokko ook wint van Portugal staan ze in de halve finale van het WK. De WK finale komt dus steeds dichterbij. Voor Marokko is de kwartfinale natuurlijk al een prachtige prestatie, maar na de overwinning op Spanje droomt Marokko van de WK-finale.

Mogelijke tegenstanders Marokko halve finale WK 2022

Als Marokko de kwartfinale wint dan moeten ze in de halve finales tegen de winnaar van de andere kwartfinale tussen Frankrijk en Engeland. Ook bij winst van Marokko op Portugal staat er in de halve finale dus weer een loodzware wedstrijd op het programma.

Kwartfinale WK 2022 – Marokko

Marokko speelt op zaterdag 10 december 2022 om 16:00 uur in de kwartfinale van het WK 2022 tegen Portugal. Het wordt voor Marokko dus een wedstrijd tegen Christiano Ronaldo, van wie het wel eens het laatste WK kan zijn. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Nederland 1 (NPO 1). Ook kun je de wedstrijd op de radio luisteren of via een livestream kijken. Ook het Nederlands Elftal heeft de kwartfinale van het WK bereikt.

Tegen wie moet Marokko in de Kwartfinale?

Marokko speelt tegen Portugal. Marokko won in de achtste finale van Spanje. Portugal versloeg Zwitserland in de achtste finales.

Wanneer is de kwartfinale van Marokko?

Marokko speelt de kwartfinale op zaterdag 10 december 2022 om 16:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *