Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Tegenstander Nederland kwartfinale WK 2022

Tegenstander Nederland kwartfinale WK 2022

Tegenstander Nederland kwartfinale WK 2022; Tegen wie moet Oranje in de kwartfinale van het WK 2022 in Qatar? Na de overwinning van Nederland op de Verenigde Staten in de achtste finale van het wereldkampioenschap voetbal staat Oranje nu in de kwartfinale. Maar tegen wie speelt het Nederlands Elftal?

Tegenstander Nederland kwartfinale WK 2022

Tegenstander Nederland kwartfinale WK 2022

Nederland speelt in de kwartfinale tegen Argentinië. Argentinië was winnaar van de andere achtste finale tussen Argentinië en Australië. Argentinië was natuurlijk de grote favoriet voor die wedstrijd, maar Australië wist het Argentinië behoorlijk lastig te maken. De wedstrijd tegen Argentinië is voor Oranje de eerste wedstrijd tegen een groot voetballand. Nederland speelde eerder tegen Qatar, Senegal, Ecuador en de VS.

Speelschema Nederland kwartfinale

Het Nederlands Elftal speelt op vrijdag 9 december om 20:00 uur in de kwartfinale van het WK. Het is voor het Nederlands Elftal de eerste keer dat ze ’s avonds in actie komen. De eerdere wedstrijden waren allemaal ’s middags. De kwartfinale wedstrijd van Oranje wordt gespeeld in het Lusail Iconic Stadium.

Nederland tegen Messi

Nederland neemt het in de Kwartfinale van het WK 2022 op tegen Argentinië met Lionel Messi. De wedstrijd is een herhaling van de halve finale Nederland-Argentinië op het WK 2014. Die wedstrijd eindigde in een 0-0. Nederland verloor die wedstrijd uiteindelijk na strafschoppen. Een goede mogelijkheid voor revanche voor Oranje dus.

Argentinië of Australië?

Het Nederlands Elftal neemt het dus op tegen Argentinië. Zij wonnen in de achtste finale in een spannende wedstrijd van Australië. Die wedstrijd werd gespeeld op zaterdag 3 december 2022 om 20:00 uur. Argentinië won met 2-1 van Australië.

Kwartfinale WK

Nederland neemt het in de kwartfinale op tegen Argentinië. Als Oranje ook de kwartfinale wint is het nog maar één wedstrijd verwijderd van de WK-finale. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als Oranje weer de WK finale weet te bereiken. Voordat het zover is moeten er nog wel een aantal belangrijke, grote wedstrijden gewonnen worden.

Tegen wie moet Nederland in de Kwartfinale?

Nederland speelt tegen de Argentinië. Nederland won in de achtste finale van de VS. Argentinië versloeg Australië in de achtste finales.

Wanneer is de kwartfinale van Nederland?

Nederland speelt de kwartfinale op vrijdag 9 december 2022 om 20:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *