Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Shorttrack op de Olympische Spelen afgelopen: We maken de balans op

Shorttrack op de Olympische Spelen afgelopen: We maken de balans op

  Shorttrack op de Olympische Spelen 2022 afgelopen; Dit zijn de prestaties en medailles van de Nederlanders op de Olympische Spelen. Het Olympisch shorttrack toernooi is afgelopen. Nederland was goed vertegenwoordigd in het shorttrack. Maar liefst 10 Nederlandse shorttrackers stonden aan de start van de Olympische Spelen. 5 vrouwen en 5 mannen deden mee. Bovendien deed Team NL bij zowel de mannen als de vrouwen mee aan de Relay (aflossing). Nu het shorttrack is afgelopen maken we de balans op. Daarnaast vertellen we je alles over:

  • Medaillewinnaars
  • Medaillespiegel Shorttrack
  • Unieke prestatie Suzanne Schulting
  • Medailles per land
  Shorttrack afgelopen Olympische Spelen

  Shorttrack afgelopen op de Olympische Spelen

  Het shorttrack toernooi begon op zaterdag 5 februari. De eerste afstand was de heats voor de 500 meter (vrouwen). Het shorttrack toernooi is geëindigd met de 1500 meter shorttrack voor vrouwen. Suzanne Schulting wist ook hier nog een medaille binnen te slepen (brons). Daarmee komt er een einde aan het shorttrack op de Olympische Winterspelen. Voor Nederland (en met name Suzanne Schulting) was het een geslaagd toernooi.

  Medailles Nederland

  Nederland heeft in totaal 4 shorttrack medailles gehaald op de Olympische Spelen 2022. Suzanne Schulting won maar liefst 3 individuele medailles. Daarnaast won ze ook nog goud met Team NL op de 3000 meter relay (aflossingsploeg). Alle medaillewinnaars bij het shorttrack op de Olympische Winterspelen 2022 zijn:

  • Suzanne Schulting (4 medailles).
  • Yara van Kerkhof (1 medaille).
  • Xandra Velzeboer (1 medaille).
  • Selma Poutsma (1 medaille).

  Geen medailles mannen shorttrack

  De mannen van Team NL hebben precies nul medailles gewonnen op de Olympische Winterspelen. Dit is zeer teleurstellend. Met name van Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat werden medailles verwacht. Ook de aflossingsploeg maakte een goede kans op een medaille.

  Saillant detail: Nederland deed met 10 shorttrackers mee aan de Winterspelen 2022. Suzanne Schulting is verantwoordelijk voor alle individuele medailles op de Olympische Spelen. Daarnaast won Nederland goud op de 3.000 meter relay (met Yara van Kerkhof, Selma Poutsma, Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer en reserve Rianne de Vries)

  Shorttrack medailles totaal per land

  Zuid-Korea is de grote winnaar van het shorttrack op de Olympische Spelen 2022. Ze wonnen maar liefst 5 medailles. Daarna volgen Nederland en China, die de tweede plek delen. België haalde 1 shorttrack medaille. Ook Italië en Canada kunnen met 4 medailles terugkijken op een geslaagd toernooi.

  #LandGoudZilverBronsTotaal
  1Zuid-Korea2305
  2China2114
  2Nederland2114
  4Italië1214
  5Canada1124
  6Hongarije1023
  7ROC (Rusland)0112
  8België0011
  Medaillespiegel Shorttrack Olympische Spelen 2022

  Medaillewinnaars Nederland shorttrack

  Dit zijn alle medaillewinnaars bij het shorttrack op de Olympische Winterspelen 2022 namens Nederland:

  Goud:

  • Suzanne Schulting, shorttrack – 1.000 meter, gouden medaille
  • Team NL, shorttrack – 3.000m relay, gouden medaille (met Yara van Kerkhof, Selma Poutsma, Suzanne Schulting en Xandra Velzeboer)

  Zilver:

  • Suzanne Schulting, shorttrack – 500 meter, zilveren medaille.

  Brons:

  • Suzanne Schulting, Shorttrack 1.500 meter – bronzen medaille.

  Meeste medailles Nederland: Suzanne Schulting

  Suzanne Schulting was namens Nederland de beste Nederlandse shorttracker. Zij haalde maar liefst 3x een Olympische medaille in een individueel shorttrack onderdeel. Bovendien won ze als lid van de aflossingsploeg ook goud. Ze was bij alle vier de Olympische medailles betrokken. Een korte samenvatting van haar prestaties:

  • Goud op de 500 meter shorttrack.
  • Goud op de 3000 meter relay shorttrack.
  • Zilver op de 500 meter shorttrack.
  • Brons op de 1500 meter shorttrack.
  • Nieuw Olympisch Record op de 500 meter shorttrack.
  • Nieuw Wereldrecord op de 500 meter shorttrack.

  Suzanne Schulting is nu na Ireen Wüst en Sven Kramer de meest succesvolle Nederlandse atleet op de Winterspelen (samen met Rintje Ritsma). Ze won in totaal 6 Olympische medailles waarvan dus vier op deze Olympische Spelen.

  Medaillespiegel Nederland OS 2022

  Wil je weten welke medailles Nederland allemaal gewonnen heeft op de Olympische Spelen 2022? In de medaillespiegel van Nederland vind je alle gewonnen medailles op de Winterspelen Beijing 2022. Wil je weten welk land de meeste Olympische medailles gewonnen heeft? Bekijk dan de medaillespiegel Beijing 2022.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *