Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Santiago Giménez geschorst voor Atletico Madrid – Feyenoord

Santiago Giménez geschorst voor Atletico Madrid – Feyenoord

Waarom is Santiago Giménez afwezig bij de Champions League wedstrijd tussen Atletico Madrid en Feyenoord? Op woensdag 4 oktober 2023 spelen Atletico Madrid en Feyenoord tegen elkaar in het Wanda Metropolitana in Madrid. Het is de tweede poulewedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League. Feyenoord moet het daarin zonder Giménez doen, Giménez is namelijk geschorst.

Feyenoord moet het echter zonder topscorer Santiago Giménez doen. De spits van Feyenoord is namelijk geschorst voor de Champions League wedstrijd tegen Atlético Madrid. Ook voor de vorige wedstrijd (tegen Celtic) was Giménez geschorst.

De afwezigheid van Giménez is een groot gemis voor Feyenoord. Hij scoorde dit seizoen in de Eredivisie namelijk al 10 goals in 7 wedstrijden.

Santiago Giménez geschorst voor Atletico Madrid – Feyenoord

Mag Giménez spelen tegen Atletico Madrid?

Nee, Giménez is tegen Atletico Madrid nog geschorst. Hij zit een schorsing uit die hij vorig jaar opliep in de kwartfinale van de UEFA Europa League. In de wedstrijd tegen AS Roma kreeg Gímenez een rode kaart en dat leverde hem twee wedstrijden schorsing op. Giménez was dus al geschorst in de eerste Champions League wedstrijd tegen Celtic en moet nu ook het duel tegen Atletico Madrid aan zich voorbij laten gaan. In de volgende wedstrijd (25 oktober tegen Lazio) mag Giménez wel weer meedoen.

Vervanger Giménez tegen Atletico Madrid

De vervanger van Santiago Giménez voor het duel tegen Atletico Madrid lijkt nu bekend. Net als tegen Celtic zal trainer Arne Slot waarschijnlijk kiezen voor de nieuwe Feyenoord-aanwinst Ayase Ueda. Trainer Arne Slot liet Ueda de afgelopen weken al een aantal keer invallen. Bovendien zei Slot over een mogelijke basisplaats van Ueda als vervanger van Giménez: “De kans is heel reëel dat hij (Ueda) start tegen Atletico Madrid”.

In de wedstrijd tegen Celtic kon Arne Slot nog geen beroep doen op de Japanse aankoop Ueda. De aankoop kampte toen nog met een blessure. Nu lijkt Ueda fit genoeg om in ieder geval te starten in de wedstrijd tegen Atlético Madrid. Of hij ook de volle negentig minuten uit kan spelen is nog maar de vraag.

Wie is Ayase Ueda?

Wie is Ayase Ueda, de nieuwe spits van Feyenoord? Afgelopen zomer kocht Feyenoord de spits Ayase Ueda. De 25-jarige spits is geboren in Mito, Japan. Feyenoord kocht de aanvaller van Cercle Brugge en betaalde negen miljoen euro voor de aanvaller. Bij Cercle Brugge scoorde de aanvaller aan de lopende band. In 40 wedstrijden scoorde Ueda maar liefst 22 keer afgelopen seizoen. Ook speelt Ueda voor het Japanse nationale elftal.

Feyenoord kocht Ueda omdat de club er vanuit ging dat Santiago Giménez zou vertrekken bij Feyenoord. Overigens zei Arne Slot eerder dat hij een vertrek van Giménez in de winter transferperiode niet uitsluit.

Over Atlético Madrid – Feyenoord

Feyenoord speelt op woensdag 4 oktober 2023 in de tweede poulewedstrijd in poule E tegen Atlético Madrid. De wedstrijd begint om 18:45 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in het Wanda Metropolitana in Madrid. Feyenoord staat op dit moment eerste in poule E nadat vorige week met 2-0 van Celtic gewonnen werd. De wedstrijd Atletico Madrid – Feyenoord is live op tv te zien. De wedstrijd wordt live uitgezonden op RTL 7 en Ziggo Sport Voetbal. Lees alles over Feyenoord in de Champions League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *