Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Samenvatting Feyenoord – Olympique Marseille Halve finale Conference League

Samenvatting Feyenoord – Olympique Marseille Halve finale Conference League

Samenvatting Feyenoord – Olympique Marseille, halve finale Conference League kijken? Wil je de samenvatting van de halve finale in de UEFA Conference League tussen Feyenoord en Olympique Marseille terugkijken? De wedstrijd werd gespeeld in de Rotterdamse Kuip, het stadion van Feyenoord. De wedstrijd werd gespeeld op donderdag 28 april 2022 om 21:00 uur. Het was de eerste van de twee ontmoetingen tussen beide teams. De heenwedstrijd is nu nog belangrijker, aangezien uitdoelpunten niet langer dubbel tellen.

 • Samenvatting Feyenoord – Olympique Marseille (Halve finale Conference League)
 • Donderdag 28 april 2022
 • Stadion Feijenoord (de Kuip), Rotterdam
 • Scheidsrechter: Michael Oliver (Engeland)
Video: Samenvatting Feyenoord – Marseille

Samenvatting Feyenoord – Olympique Marseille (halve finale UEFA Europa Conference League)

De samenvatting Feyenoord – Olympique de Marseille in de halve finale van de Conference League kijken? Bekijk hieronder de uitgebreide samenvatting van de Conference League wedstrijd van Feyenoord tegen het Franse Olympique de Marseille. Voor Feyenoord staat er veel op het spel. De Rotterdammers zijn al jaren niet meer ver gekomen in een Europees duel. Daarom is het voor Feyenoord extra belangrijk om ver te komen in de nieuwe Europese competitie: de Conference League. Het is na de Champions League en de Europa League de derde Europese competitie. Vooraf is er veel gesproken over deze nieuwe Europese competitie. We kunnen wel stellen dat ook deze competitie zeker wel relevant is. Naast Feyenoord zitten namelijk ook AS Roma, Olympique de Marseille en Leicester City nog in het toernooi. Een extra reden dus om de samenvatting van Feyenoord – Olympique Marseille nog eens terug te kijken.

VIDEO: Samenvatting Feyenoord – Olympique de Marseille

Bekijk de video van de samenvatting van Feyenoord – Olympique Marseille op 28 april 2022 in de heenwedstrijd van de halve finale van de Conference League.

Statistieken Feyenoord – Olympique de Marseille 28 april 2022

De statistieken en gebeurtenissen van Feyenoord tegen Olympique de Marseille (halve finale UEFA Europa Conference League):

 • 18′ | 1-0, Goal – Cyriel Dessers (Feyenoord)
 • 11’ | 2-0, Goal – Sinisterra (Feyenoord)
 • 28’ | 2-1,  Goal – A.B. Dieng (Olympique Marseille)
 • ’37 | Gele kaart Malacia (Feyenoord)
 • ’40 | 2-2, Goal Gerson (Olympique Marseille)

RUST

 • 46’ | 3-2, Goal Cyriel Dessers (Feyenoord)
 • 79′ | Geel Geertruida (Feyenoord)
 • 84′ | Geel A. Harit (Olympique Marseille)
 • 90+3′ | Geel Hendrix (Feyenoord)

Uitslag Feyenoord – Olympique de Marseille (3-2) Halve finale Conference League.

Gespannen sfeer voor de wedstrijd

Voor de wedstrijd was er al een hoop te doen rondom Feyenoord-Marseille. De spanning rond het Conference League duel was gespannen en vooraf werd er met vuurwerk gegooid. De Marseille supporters gooiden met vuurwerk naar de wachtende Feyenoord fans. De politie was op volle sterkte aanwezig en hield alles goed in de gaten. De ME kreeg de supporters van Marseille uiteindelijk het uitvak in.

Bij de aftrap van de wedstrijd was de sfeer in de Kuip natuurlijk perfect. Het is niet voor niets één van de mooiste stadions van Nederland. Met de steun van het Legioen begon Feyenoord aan de wedstrijd. Wat ook opviel tijdens de wedstrijd waren de vele laser lichten die op de spelers gericht werden. Met name bij spelhervattingen zoals corners werden de spelers in het gezicht geschenen door het publiek. Daarnaast was er ook goed nieuws over het publiek. Zo werd Robin van Persie gespot op de tribune.

Hoogtepunten Feyenoord – Olympique Marseille (Wedstrijdverslag)

De eerste helft begon wat slordig van beide kanten. Bovendien lag het tempo in het begin heel hoog. Het spel ging snel over en weer wat tot aardig wat kansen leidde. Marseille kreeg twee grote kansen maar twee keer schoot Bamba Dieng mis. Namens Feyenoord was Senesi dichtbij de 1-0 maar zijn kopbal ging voorlangs. In de 18e minuut gaf Sinisterra de bal mee aan Cyriel Dessers. Hij schoot de bal met de punt knap langs keeper Steve Mandanda van Marseille.

Vlak daarna werd het al 2-0 voor Feyenoord. Sinisterra schoot en de bal werd van richting veranderd. Mandanda zag er bij deze goal niet goed uit. Daardoor kwam Feyenoord al na 20 minuten op 2-0 voorsprong. Helaas voor Feyenoord scoorde Marseille in de 28e minuut de 2-1 binnen met een mooi afstandsschot. Vlak voor rust werd het nog erger voor Feyenoord toen de Braziliaan Gerson de 2-2 binnenschoot. Daardoor was het met rust 2-2.

Meteen na rust scoorde Cyriel Dessers zijn tweede van de avond. Daardoor kwam Feyenoord weer op voorsprong (3-2). Daarna blijf de wedstrijd veelal in evenwicht. Vlak voor tijd kreeg Feyenoord nog een grote kans, maar 1 op 1 met de keeper werd gemist. De wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor Feyenoord. Feyenoord kan dus met een gerust hart naar Marseille afreizen, waar op 5 mei 2022 de return gespeeld wordt.

Samenvattingen Conference League op TV

Wil je meer weten over samenvattingen van de Conference League op TV? Bekijk dan de pagina UEFA Conference League op TV. Daar staat alles over waar je alle Conference League samenvattingen kunt kijken. Weten welke wedstrijden er vandaag op tv te zien zijn? Bekijk onze voetbal tv-gids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *