Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Samenvatting AS Roma-Feyenoord Conference League Finale

Samenvatting AS Roma-Feyenoord Conference League Finale

Samenvatting AS Roma – Feyenoord Finale Conference League bekijken? Wil je de finale van de UEFA Conference League tussen Feyenoord en AS Roma terugkijken? Op woensdag 25 mei 2022 was het dan zover. Twintig jaar na de vorige finale van Feyenoord stonden de Rotterdammers opnieuw in een Europese finale. Dit keer niet de Champions League finale of de Europa League finale, maar de finale van de nieuwe UEFA Europa Conference League. De wedstrijd werd gespeeld in Tirana, Albanië. In de Arena Kombëtare in Tirana, de hoofdstad van Albanië, om precies te zijn. Voor het oog van 22.500 toeschouwers speelde Feyenoord Rotterdam de finale tegen AS Roma uit Italië.

  • Samenvatting AS Roma – Feyenoord (Finale Conference League)
  • Woensdag 25 mei 2022
  • Stadion: Arena Kombëtare in Tirana, Albanië
  • Scheidsrechter: Istvan Kovacs (Roemenië)
Samenvatting AS Roma - Feyenoord finale Conference League
Video: Samenvatting AS Roma – Feyenoord finale Conference League

Samenvatting AS Roma – Feyenoord (finale UEFA Europa Conference League)

De samenvatting AS Roma – Feyenoord in de Conference League finale kijken? Bekijk hieronder de samenvatting tussen Feyenoord Rotterdam en het Italiaanse AS Roma. Voor Feyenoord is het voor het eerst in 20 jaar dat er weer Europees succes behaald kan worden. De Rotterdammers wonnen 20 jaar geleden namelijk de UEFA Cup en dus willen ze nu weer voor het oog van heel Europa succes behalen. Na de UEFA Champions League en de UEFA Europa League is de Conference League de derde Europese competitie. Het is de eerste editie van de UEFA Conference League en Feyenoord kan dus geschiedenis schrijven als eerste winnaar van het toernooi. Bovendien moet de Conference League niet onderschat worden. Dit blijkt wel uit de Conference League finale waarin Feyenoord het opneemt tegen het grote AS Roma. Een extra reden om de finale van de Conference League terug te kijken.

VIDEO: Samenvatting AS Roma – Feyenoord Finale Conference Leaague

Bekijk de video van de samenvatting van AS Roma – Feyenoord op woensdag 25 mei 2022 in de finale van de UEFA Conference League.

Statistieken AS Roma – Feyenoord (Finale Conference League)

De statistieken en gebeurtenissen van Feyenoord tegen AS Roma (finale Conference League 25 mei 2022):

  • 25′ | Gele kaart G. Trauner (Feyenoord)
  • 32’ | 1-0 Goal – N. Zaniolo (AS Roma)
  • ’37 | Gele kaart Pellegrini (AS Roma)

RUST

  • 66′ | Geel N. Zalewski (AS Roma)
  • 84′ | Geel R. Patricio (AS Roma)
  • 90+4′ | Geel L. Spinazzola (AS Roma)

Uitslag AS Roma – Feyenoord (1-0) Finale Conference League.

Rellen Conference League finale Feyenoord

Nadat het eerder ook al onrustig was rond de wedstrijden tegen Marseille, was het ook in Albanië weer raak. In de hoofdstad van Albanië, Tirana, braken de dag voor de wedstrijd al rellen uit. Daar waren niet alleen supporters van Feyenoord en AS Roma bij betrokken, maar ook lokale voetbalhooligans. De Albanese politie had zijn handen vol aan het supportersgeweld rondom de Conference League Finale. Er werden een aantal Nederlanders gearresteerd en ook belandde er tenminste 1 Nederlander in het ziekenhuis.

Voorafgaand aan het duel was er een hoop te doen over de locatie van de Conference League finale. De finale werd gehouden in Albanië, dat natuurlijk niet meteen bekend staat om het voetbal. Bovendien was er in het stadion van de Conference League Finale slechts plaats voor 22.500 toeschouwers. Aangezien heel Rotterdam al graag naar de wedstrijd wilde, was dit natuurlijk bij lange na niet genoeg. Het stadion is overigens wel spiksplinternieuw en bovendien hypermodern.

Hoogtepunten AS Roma – Feyenoord (Wedstrijdverslag)

De eerste helft begon Feyenoord goed geconcentreerd aan de wedstrijd. De club uit Rotterdam liet zich bovendien niet uit de tent lokken en ging niet mee in het spel van AS Roma. Coach Mourinho voerde zijn welbekende toneelstuk vanaf minuut 1 alweer op. Schreeuwend en vloekend stond hij langs de zijlijn. Feyenoord liet zich niet gek maken en voetbalde geconcentreerd door. Na een kwartier spelen moest AS Roma de eerste tegenvaller incasseren. De pas net van een hamstring blessure teruggekeerde middenvelder Mkhitaryan moet helaas het veld geblesseerd verlaten. Voor hem in de plaats komt de van Porto gehuurde middenvelder Sergio Oliveira. Beide teams speelden de eerste fase van de wedstrijd afwachtend de spanning is af te lezen op de gezichten van de spelers.

GOAL 1-0 AS Roma in minuut 32′ Zaniolo wipt de bal in het net achter de Rotterdamse doelman. De wedstrijd komt wat meer los na de 1-0 van AS Roma. Feyenoord werd in de slotfase van de eerste helft iets gevaarlijker. Maar kan de achterstand niet goedmaken, tussenstand 1-0 AS Roma. De tweede helft begint stormachtig voor Feyenoord, een schot op de paal en een potential penalty check. Helaas voor de Rotterdammers blijft het stil bij de VAR. Feyenoord komt goed uit de startblokken.

in de tweede helft wierp AS Roma een muur op. Feyenoord had het lastig om deze muur te doorbreken. In de blessuretijd tijd kreeg Brian Linssen nog een grote kans, maar ook dit mocht niet baten. Ondanks het prachtige Conference League avontuur van Feyenoord moeten ze nu genoegen nemen met een verloren finale. Dit is natuurlijk heel zuur voor alle spelers en fans van Feyenoord. Het besef dat ze iets heel moois hebben laten zien zal nog wel even moeten indalen.

Samenvatting Finale Conference League en meer…

Wil je meer weten over samenvattingen van de Conference League op TV? Bekijk dan de pagina UEFA Conference League op TV. Daar staat alles over waar je alle Conference League samenvattingen kunt kijken. Weten welke wedstrijden er vandaag op tv te zien zijn? Bekijk onze voetbal tv-gids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *