Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Samenvatting Olympique Marseille – Feyenoord (5 mei 2022)

Samenvatting Olympique Marseille – Feyenoord (5 mei 2022)

  Samenvatting Olympique Marseille – Feyenoord, halve finale Conference League kijken? Wil je de samenvatting van de return van de halve finale van de UEFA Conference League tussen Olympique Marseille en Feyenoord terugkijken? Op 5 mei 2022 werd de return in de halve finale van de UEFA Conference League gespeeld. De wedstrijd werd gespeeld in het Stade Vélodrome, het stadion van Olympique Marseille. Nadat Feyenoord in eigen huis al met 3-2 had gewonnen, konden ze in Marseille nu het karwei afmaken. Feyenoord heeft aan een gelijkspel genoeg om door te gaan naar de Conference League finale.

  • Samenvatting Olympique Marseille – Feyenoord (Return halve finale Conference League)
  • Donderdag 5 mei 2022
  • Stadion Stade Vélodrome, Marseille (Frankrijk)
  • Scheidsrechter: Sandro Scharer (Zwitserland)
  • Uitslag eerste wedstrijd (Feyenoord – Olympique Marseille: 3-2)
  Samenvatting Olympique de Marseille - Feyenoord
  Video: Samenvatting Feyenoord – Marseille

  Samenvatting Olympique Marseille – Feyenoord (5 mei 2022)

  De samenvatting van Olympique de Marseille – Feyenoord in de halve finale van de Conference League kijken? Bekijk hieronder de uitgebreide samenvatting van de return van de halve finale Conference League tussen Feyenoord Rotterdam en het Olympique de Marseille uit Frankrijk. Feyenoord staat al met één been in de finale, na de overwinning vorige week in de eigen Kuip. Sinds 2002 heeft Feyenoord weinig Europees succes gehad. Daardoor is het voor de Rotterdammers extra belangrijk om nu weer eens op Europees niveau van zich te laten horen.

  Ondanks dat van tevoren werd gezegd dat de nieuwe UEFA Conference League niet relevant zou zijn, kunnen we nu wel stellen dat dat niet het geval is. Niet alleen door het Nederlands succes, maar ook door de andere grote namen die nog in het toernooi zitten: Olympique de Marseille, AS Roma en Leicester City. Een goede reden dus om dit toernooi op de voet te volgen en de uitgebreide samenvatting terug te kijken!

  GOALS Olympique Marseille – Feyenoord

  VIDEO: Samenvatting Olympique de Marseille – Feyenoord

  Bekijk de video van de samenvatting van Olympique Marseille – Feyenoord op 5 mei 2022 in de return van de halve finale van de Conference League.

  Uitgebreide samenvatting Marseille – Feyenoord (5 mei 2022)

  In het stadion waren iets meer dan 30.000 fans aanwezig. Normaal kunnen er ruim 65.000 toeschouwers in het Stade Velodrome. Vanwege een straf van de UEFA was de noordzijde van het stadion van Marseille dicht. De sfeer voor de wedstrijd was heel goed. Het legioen hield een prachtige sfeeractie voor Marseille-Feyenoord.

  Statistieken Feyenoord – Olympique de Marseille 5 mei 2022

  De statistieken en gebeurtenissen van Olympique de Marseille tegen Feyenoord (Return halve finale UEFA Europa Conference League):

  ’34, Geel – G. Til (Feyenoord)
  ’45 Geel – A. Harit (Marseille)
  ‘45+2 Geel – M. Senesi (Feyenoord)

  Rust (0-0)

  ‘71 Geel – B. Kamara (Marseille)
  ’74 Geel – T. Malacia (Feyenoord)
  ’84 Geel – C. Under (Marseille)
  ‘90+5 Geel – C. Dessers

  Uitslag Olympique de Marseille – Feyenoord (0-0) Halve finale Conference League.

  Rellen Marseille – Feyenoord

  De dag voor de wedstrijd waren er al veel berichten van rellen in de stad Marseille. Feyenoord fans waren massaal naar Marseille afgereisd om hun club te steunen in de uitwedstrijd. Vorige week hing er ook al een gespannen sfeer rond de wedstrijd. Toen gooiden supporters van Marseille vuurwerk naar Feyenoord-supporters. Op het internet verschenen voorafgaand aan de wedstrijd in Marseille veel filmpjes van rellen tussen supporters van Feyenoord en Marseille. De Franse politie had een drukke dag. Overigens was de sfeer bij een grote groep meegereisde Feyenoorders ook heel goed.

  Voor de wedstrijd was de sfeer in het uitvak overigens perfect. Met veel fakkels en rood-witte vlaggen maakte het Legioen zijn aanwezigheid bekend. En dat deden ze zoals je in onderstaande tweet kunt zien, op een enorm mooie en imponerende manier.

  Hoogtepunten Feyenoord – Olympique Marseille (Wedstrijdverslag)

  De eerste helft begon zeer slordig. Beide teams leken nerveus voor het duel en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Dit vertaalde zich in veel balverlies en slordig spel. Pas in de 21e minuut was er de eerste kans van de wedstrijd. Dimitri Payet schoot de bal net over. In minuut 34 was het alweer raak. Milik, die de geblesseerde Payet verving, kopte meteen na zijn invalbeurt op doelman Marciano. Pas vlak voor rust liet Feyenoord van zich horen. In de 39e minuut schoot Guus Til op de rug van een verdediger van Marseille na een goede assist van Dessers. Er werd in de eerste helft niet gescoord en hierdoor gingen de ploegen met een 0-0 stand naar de kleedkamers.

  In de tweede helft kwam Feyenoord aanvankelijk goed uit de kleedkamer. Al in minuut 46 kreeg Sinisterra een kopkans. In de 55e minuut deed Marseille vervolgens iets terug door een schot van Gueye. Daarna ging de wedstrijd op en neer, maar tot grote kansen kwam het niet. Vanaf de 69e minuut kwam de tweede helft pas los. Na een duel liepen de gemoederen tussen de spelers en in het stadion even hoog op. Vanaf dat moment werd echt om iedere bal gestreden. Tot echt grote kansen kwam leidde dit echter niet. Tegen het einde van het duel deed Feyenoord er bovendien alles aan om een tegendoelpunt te voorkomen. Dit lukte goed. Er kwamen 5 minuten extra tijd bij. Ook toen wist Marseille niet meer te scoren. Daardoor gaat Feyenoord naar de FINALE VAN DE UEFA CONFERENCE LEAGUE!!!

  Samenvattingen Conference League op TV

  Wil je meer weten over samenvattingen van de Conference League op TV? Bekijk dan de pagina UEFA Conference League op TV. Daar lees je alles over alle Conference League samenvattingen. Weten welke wedstrijden er vandaag op tv te zien zijn? Bekijk dan onze online voetbal tv-gids.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *