Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Programma Olympische Spelen vandaag: donderdag 17 februari 2022

Programma Olympische Spelen vandaag: donderdag 17 februari 2022

Programma Olympische Spelen vandaag: donderdag 17 februari 2022. Welke Nederlandse sporters komen vandaag in actie op de Olympische Spelen 2022 in Peking (Beijing)? Iedere dag geven wij jou een update over het programma van Team NL op de Winterspelen 2022  in Peking, China. Bovendien vertellen we welke Nederlanders er vandaag kans maken op een medaille. Je vindt op deze pagina onder andere:

 • Het programma van vandaag en vannacht van Team NL.
 • Het programma van Nederland van vandaag op de Olympische Spelen.
 • Nederlandse sporters vandaag op de Winterspelen.
 • Programma schaatsen vandaag.
 • Kunstschaatsen vandaag (met Lindsay van Zundert)
 • Medaillekansen Nederlanders vandaag.
Programma Olympische Spelen vandaag: maandag 14 februari 2022

Programma Olympische Spelen vandaag Team NL

Welke Nederlandse sporters komen er vandaag in actie op de Olympische Spelen 2022 in Peking? De Winterpelen beginnen vaak al ‘s nachts omdat het in Beijing 7 uur later is dan in Nederland. Wij houden dagelijks bij welke Nederlandse atleten er vandaag aan de bak moeten bij de Winterspelen van 2022. Op deze onderdelen komen Nederlanders vandaag in actie:

Programma Team NL vandaag (Nederlandse tijd):

09:30 uur: Schaatsen (v) – 1.000 meter (met Antoinette de Jong, Jutta Leerdam en Ireen Wüst).*
11:00 uur: Kunstschaatsen (v) – Single event – Vrije kür (met Lindsay van Zundert).*

Op onderdelen met een * zijn er medailles te winnen.

Programma schaatsen vandaag

Vandaag staat de 1.000 meter schaatsen voor vrouwen op het programma. Namens Team NL komen Antoinette de Jong, Jutta Leerdam en Ireen Wüst in actie. De grote afwezige op deze afstand is Jorien ter Mors. Zij is de regerend Olympisch Kampioen en bovendien houdster van het Olympisch Record.

Volledige programma schaatsen vandaag:

09:30 uur: Schaatsen (v) – 1.000 meter (met Antoinette de Jong, Jutta Leerdam en Ireen Wüst).

Rit 3: Ekaterina Sloeva – Antoinette de Jong
Rit 11: Kimi Goetz – Jutta Leerdam
Rit 12:
Andzelika Wojcik – Ireen Wüst 

Loting 1.000 meter schaatsen (v) – Rittenschema Olympische Spelen

De loting voor de 1.000 meter schaatsen is inmiddels geweest. Antoinette de Jong neemt het in de derde rit op tegen de Wit-Russische Ekaterina Sloeva. Na “de dweil” komen de andere Nederlanders in actie. In rit 11 neemt Jutta Leerdam het op tegen Kimi Goetz (USA). In rit 12 komt Ireen Wüst in actie. Zij neemt het op tegen de Poolse Andzelika Wojcik.

Het volledige rittenschema 1000 meter schaatsen op de Olympische Spelen 2022:

 1. Scott – Tas
 2. Hogas – Smeding
 3. Ekaterina Sloeva – Antoinette de Jong
 4. Herzog – Wiklund
 5. Nifantava – Yin
 6. Morozova – Pearman
 7. Zdrahalova – Kim
 8. Kim Minsun – Bosiek
 9. Huang – Jin

Dweilpauze

 1. Fatkoelina – Aidova
 2. Kimi Goetz – Jutta Leerdam
 3. Andzelika Wojcik – Ireen Wüst 
 4. Takagi – Golikova
 5. Li – Kodaira
 6. Kachanova – Bowe

Schaatsbaan Olympische Spelen 2022 – Stadion

Het Olympisch schaatstoernooi wordt gehouden in Beijing, China. In de hoofdstad van China is de “National Speed Skating Oval” gebouwd Dit stadion is speciaal gebouwd voor de Olympische Winterspelen 2022. De baan staat niet bekend als de allersnelste ijsbaan ter wereld. De baan staat op nummer 8 van de snelste ijsbanen ter wereld. Thialf in Heerenveen staat op de derde plek. Bekijk de volledige lijst met snelste schaatsbanen ter wereld.

Programma kunstschaatsen vandaag

Lindsay van Zundert is de grote verrassing in de finale van het kunstschaatsen (kunstrijden) vandaag. Ze wist zich in de korte kür te plaatsen voor de finale vandaag. Ze eindigde als 22e van de 25 schaatssters die doorgingen naar de finale. Lindsay van Zundert wordt al jaren gesteund door Joan Haanappel en Alida Stoppelman. Zij zijn twee voormalig Nederlandse kunstschaatssters die ook op de Olympische Spelen actief zijn geweest (1952, 1956 en 1960). Vanaf 11:00 uur (Nederlandse tijd) begint de vrije kür bij het kunstschaatsen.

Programma kunstrijden:
Vanaf 11:00 uur, Lindsay van Zundert komt als vierde kunstschaatsster hij ijs op.

Team NL vandaag – Programma

Nederlanders op de Olympische Spelen vandaag:

Deze Nederlandse atleten komen vandaag in actie op de Winterspelen 2022 in Peking (Beijing):

Schaatsen (vrouwen):

 • Antoinette de Jong
 • Jutta Leerdam
 • Ireen Wüst

Kunstschaatsen (vrouwen):

 • Lindsay van Zundert

Medaillekansen Nederlanders vandaag (Team NL)

Op welke sporten kan Nederland vandaag een medaille in de wacht slepen op de Olympische Spelen 2022 in Peking? Wij houden jou hier op de hoogte van alle medailles die Nederland vandaag kan winnen op de Olympische Winterspelen2022.

 • Er zijn vandaag 4 medaillekansen voor Team NL.
 • Namens Nederland kunnen er mogelijk 4 medailles worden gewonnen.
 • Team NL kan medailles winnen bij: 2 sporten

Voor Nederland (Team NL) zijn de kanshebbers op een medaille vandaag:

09:30 uur: Schaatsen (v) – 1.000 meter (met Antoinette de Jong, Jutta Leerdam en Ireen Wüst).
11:00 uur:
Kunstschaatsen (v) – Single event – Vrije kür (met Lindsay van Zundert).

Bekijk hier ook de medaillespiegel van Team NL.

Vandaag zijn er in twee sporten medailles te winnen voor Team NL. Bij het kunstrijden en op de 1000 meter schaatsen voor vrouwen. Bij het kunstschaatsen komt Lindsay van Zundert in actie. De pas 17-jarige Nederlandse staat na de korte kür op plek 22 en maakt dus geen kans op een medaille.

Bij het schaatsen maken we, haast vanzelfsprekend, wel weer kans op medailles. De koningin van de 1.000 meter is Jutta Leerdam. Bij de bookmakers geldt de Japanse Miho Takagi als de grote favoriet. Voor ons is dat uiteraard Leerdam. Takagi won al zilver op de 500 meter en de 1.500 meter en heeft dus bewezen in topvorm te zijn. Jutta Leerdam eindigde op de 500 meter als vijfde en wil zich nu revancheren op “haar” afstand. Voor Ireen Wüst verwachten we geen medaille, aangezien de 1.000 meter niet haar beste afstand is. Al leeft ze natuurlijk wel op een “gouden Olympische wolk”. Antoinette de Jong is in principe geen kanshebber op een Olympische medaille op de 1000 meter.

Onze voorspelling 1000 meter schaatsen (vrouwen)

 1. Jutta Leerdam (Nederland)
 2. Miho Takagi (Japan)
 3. Brittany Bowe (USA)

Tijdsverschil Olympische Spelen 2022

Door het tijdsverschil tussen Peking en Nederland beginnen de Olympische Winterspelen al heel vroeg. Het is in Peking/Beijing namelijk 7 uur later dan in Nederland. Dit betekent dat sommige sporten al midden in de nacht beginnen. Daarom proberen we jou iedere dag rond 17:00 uur een update te geven van het programma Team NL voor de volgende dag. Zo ben je altijd volledig op de hoogte van het volledige programma van de Olympische Winterspelen 2022.

Uitzendschema Olympische Spelen 2022 vandaag

Wil je geen moment missen van de Olympische Winterspelen 2022 en alle sporten live kijken? Dat kan! Wij hebben voor jou uitgezocht welke zenders aandacht besteden aan de Olympische Winterspelen. Bovendien kun je het volledige uitzendschema van de Olympische Winterspelen 2022 bekijken. Bezoek onze pagina Olympische Spelen op TV om de Olympische Winterspelen live te volgen.

De NOS brengt live verslag van de Olympische Spelen 2022. Vandaag in de uitzending onder meer:

 • Curling
 • Freestyle Skiën
 • Alpine Skiën
 • IJshockey
 • Kunstschaatsen
 • Schaatsen
 • Noordse Combinatie

Ook Eurosport en Eurosport 2 zullen uitgebreid verslag doen van de Olympische Winterspelen. Bekijk het volledige uitzendschema OS 2022.

*Deze pagina wordt bijgehouden door een team van vrijwilligers. Hoewel we dit natuurlijk proberen zo foutloos mogelijk te doen, kan het voorkomen dat er iets niet klopt. Onze excuses daarvoor. Zie jij dingen die niet kloppen of heb je nog interessante aanvullingen op dit artikel? Laat het ons dan gerust weten in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *