Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Oranje Leeuwinnen winnen met 1-0 van Portugal

Oranje Leeuwinnen winnen met 1-0 van Portugal

Oranje Leeuwinnen winnen van Portugal! De Oranje Leeuwinnen hebben de eerste belangrijke overwinning behaald op het WK 2023. In de eerste groepswedstrijd van de Oranje Leeuwinnen wonnen de dames meteen. De Leeuwinnen wonnen met 1-0 van Portugal en boekten daarmee meteen een belangrijke zege.

De Leeuwinnen staan nu tweede in Poule E. De volgende wedstrijd van Nederland op het WK 2023 is op donderdag 27 juli tegen de Verenigde Staten. Dat duel begint om 03:00 uur (Nederlandse tijd).

Oranje Leeuwinnen winnen van Portugal

Oranje Leeuwinnen winnen met 1-0 van Portugal

De Oranje Leeuwinnen zijn het WK 2023 uitstekend begonnen. In de eerste wedstrijd van Nederland hebben de Oranje Leeuwinnen met 1-0 gewonnen van Portugal. Daardoor staat Nederland nu tweede in groep E.

Door een vroege goal van Stefanie van der Gragt kwamen de Oranje Leeuwinnen al snel op voorsprong. Al in de dertiende minuut was van der Gragt trefzeker voor Nederland. Dit bleek ook de eindstand te zijn.

Nederland begint WK 2023 goed

Door de overwinning staat Nederland nu tweede in groep E. De overwinning op Portugal is een hele belangrijke. Omdat topfavoriet de Verenigde Staten ook in de poule van de Oranje Leeuwinnen zit, moet Nederland zoveel mogelijk punten binnenhalen tegen de andere twee landen (Vietnam en Portugal). De nummers één en twee uit iedere poule gaan namelijk door naar de volgende ronde.

Stand Poule Oranje Leeuwinnen

Directe concurrent, de Verenigde Staten, won gisteren ook de eerste groepswedstrijd. Zij versloegen Vietnam met 3-0. De VS staat daardoor eerste in Groep E. De volgende wedstrijd in de poule gaat tussen Nederland en de VS. Die wedstrijd gaat dus bepalen wie eerste in de poule staat.

Poule EWGWGVDVDTP
Nederland3210917
Verenigde Staten3120415
Portugal3111214
Vietnam30030120

Wedstrijdverslag

De Leeuwinnen waren Portugal duidelijk de baas. Met name defensief stond Nederland heel goed. Ze kregen de hele wedstrijd slechts twee schoten tegen, waarvan één op goal. Bovendien hadden de Oranje Leeuwinnen 57% balbezit. Het enige smetje op de wedstrijd is wellicht de uitslag. Die had stukken hoger kunnen uitvallen. Toch zal niemand daar om malen. De eerste drie punten zijn binnen en Nederland begint het WK 2023 dus uitstekend met een prima overwinning op Portugal.

Doelpuntenmaker

Stefanie van der Gragt was namens de Oranje Leeuwinnen trefzeker. In haar laatste grote toernooi als speelster van de Oranje Leeuwinnen was Stefanie van der Gragt meteen belangrijk. Na het WK stopt van der Gragt namelijk met voetballen. Uit een hoekschop die genomen werd door Sherida Spitse, kopte van der Gragt knap binnen.

Oranje Leeuwinnen – Portugal WK 2023 tweets

Twitter ging meteen los na de overwinning van de Oranje Leeuwinnen op Portugal. Ook kwamen er meteen tweets van speelsters van de Oranje Leeuwinnen. Een overzicht:

Volgende wedstrijd Oranje Leeuwinnen

De volgende wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is op donderdag 27 juli 2023. Dan nemen de Leeuwinnen het op tegen titelfavoriet de Verenigde Staten. De wedstrijd is een herhaling van de WK finale van 2019. Het belooft dus een prachtige wedstrijd te worden tussen twee toplanden. De wedstrijd wordt al om 03:00 uur gespeeld. Je kijkt Nederland-Verenigde Staten live op tv. Ook kun je de wedstrijd op de KNVB Campus kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *