Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Oranje Leeuwinnen spelen knap gelijk tegen titelfavoriet Verenigde Staten

Oranje Leeuwinnen spelen knap gelijk tegen titelfavoriet Verenigde Staten

De Oranje Leeuwinnen hebben op het WK 2023 tegen de Verenigde Staten. Het was een spannende wedstrijd. De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen de Verenigde Staten eindigde uiteindelijk gelijk. Dit is een knappe prestatie van de Leeuwinnen. De Verenigde Staten worden namelijk gezien als de gedoodverfde favoriet om wereldkampioen te worden. Een vroege treffer van Jill Roord vormde de basis voor het succes. De Verenigde Staten kwamen pas in de tweede helft op gelijke hoogte. Lindsey Horan scoorde namens de VS de gelijkmaker. Bovendien wist Nederland het slotoffensief van de VS te doorstaan.

Oranje Leeuwinnen gelijk Verenigde Staten

Oranje Leeuwinnen gelijk tegen Verenigde Staten

De Oranje Leeuwinnen speelden in de nacht van woensdag op donderdag de belangrijke groepswedstrijd in Poule E tegen de VS. De wedstrijd was enorm spannend. Na 90 minuten eindigde de wedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en de Verenigde Staten gelijk. Het werd 1-1. Nederland won bovendien de eerste WK wedstrijd tegen Portugal. Nederland nu vier punten uit twee wedstrijden. Daardoor heeft Nederland in de laatste groepswedstrijd tegen Vietnam genoeg aan een gelijkspel om door te gaan naar de knockout fase.

Oranje Leeuwinnen met één been in achtste finales

Door het gelijke spel staan de Oranje Leeuwinnen met één been in de achtste finales. De Leeuwinnen hebben alles nog in eigen hand. De laatste groepswedstrijd tegen Vietnam gaat de doorslag geven. Vietnam is op papier het zwakste land in de poule van de Oranje Leeuwinnen. Daardoor kan Nederland eerste eindigen in groep E.

Oranje Leeuwinnen eerste in poule

De Oranje Leeuwinnen willen graag eerste in poule E worden. Als de Leeuwinnen namelijk bovenaan eindigen ontlopen ze in de achtste finales een sterkere tegenstander. Op dit moment staat de Verenigde Staten op doelsaldo eerste. De Leeuwinnen zullen dus veel willen scoren tegen Vietnam. De wedstrijd tegen Vietnam wordt gespeeld op dinsdag 1 augustus 2023. Het duel begint om 09:00 en is live op tv te zien.

Oranje Leeuwinnen op het WK 2023

Het WK 2023 wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Daarom zijn veel van de wedstrijden ’s nachts of ’s ochtends vroeg. Toch hoef je geen moment te missen van het WK 2023. Wij vertellen je namelijk precies waar je alle wedstrijden van het WK voor vrouwen op tv kunt kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *