Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Oranje Leeuwinnen – Duitsland op tv | Kwalificatie Olympische Spelen

Oranje Leeuwinnen – Duitsland op tv | Kwalificatie Olympische Spelen

  • door

Op woensdag 28 februari 2024 spelen de Oranje Leeuwinnen de hele belangrijke wedstrijd tegen Duitsland. In het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen strijden de Leeuwinnen namelijk om kwalificatie voor de Olympische Spelen van dit jaar in Parijs.

De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is natuurlijk live op tv te zien. De Olympische kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Duitsland wordt uitgezonden op zowel NPO 3 als op ESPN. Op beide zenders kun je de wedstrijd gratis kijken. De Oranje Leeuwinnen – Duitsland begint om 20:45 uur en wordt live op tv uitgezonden.

Oranje Leeuwinnen - Duitsland op tv

Oranje Leeuwinnen – Duitsland op tv

De Oranje Leeuwinnen – Duitsland is officieel de troostfinale van de UEFA Nations League. In de halve finale werden de Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld door Spanje. Frankrijk was in de halve finale te sterk voor de Duitse vrouwen.

Nu staan beide landen tegenover elkaar. In het verleden speelden de Leeuwinnen al 20 keer eerder tegen Duitsland. Daarin won Duitsland maar liefst 13 keer. Toch zijn er zeker kansen voor de Leeuwinnen tegen Duitsland. Bovendien is dit natuurlijk een andere wedstrijd waarin ook de zenuwen een grote rol spelen.

Oranje Leeuwinnen – Duitsland op NPO 3

De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Duitsland wordt live uitgezonden op NPO 3. Het programma van Nederland – Duitsland op NPO 3:

  • 20:20 uur; voorbeschouwing
  • 20:40 uur; Nederland (v) – Duitsland (v) LIVE
  • 21:35 uur; analyse in de rust
  • 21:45 uur; tweede helft
  • 22:40 uur; nabeschouwing en interviews

Na afloop van de wedstrijd kijk je vanuit de Studio naar de hoogtepunten, de analyse en interviews met speelsters en bondscoach Andries Jonker.

Oranje Leeuwinnen – Duitsland op ESPN

Ook op ESPN is de wedstrijd in de UEFA Nations League voor vrouwen van de Oranje Leeuwinnen live te zien. Net zoals op NPO 3 is er ook een uitgebreide voor- en nabeschouwing te zien. De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is bovendien ook op ESPN gratis te zien. Het duel wordt namelijk op het open kanaal van ESPN uitgezonden.

Het programma van de Olympische kwalificatiewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen bij ESPN ziet er als volgt uit:

  • 20:15 uur; ESPN Oranje met daarin de voorbeschouwing op de wedstrijd.
  • 20:45 uur; Live verslag van Nederland – Duitsland.
  • 22:40 uur; ESPN Oranje met de nabeschouwing, samenvatting en interviews.

Kwalificatie Olympische Spelen op het spel

Officieel gaat de wedstrijd om de derde en vierde plek in de UEFA Nations League, maar de Oranje Leeuwinnen hebben belangrijkere zaken aan hun hoofd. De winnaar van de wedstrijd plaatst zich namelijk voor de Olympische Spelen 2024.

Twee landen kunnen zich namelijk plaatsen voor de Olympische Spelen 2024 via de UEFA Nations League voor vrouwen. Doordat Frankrijk en Spanje de finale van de UEFA Nations League spelen blijft er één Olympisch ticket over. Frankrijk organiseert namelijk de Olympische Spelen en het land is daardoor al geplaatst voor de Spelen. Nu strijden Nederland en Duitsland dus om het tweede Olympische ticket.

Gemotiveerde Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen hebben bij bondscoach Andries Jonker aangegeven zeer gemotiveerd te zijn voor het duel tegen Duitsland. De Leeuwinnen willen zich namelijk koste wat kost plaatsen voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. We verwachten dan ook dat de Leeuwinnen er vanaf minuut bovenop zitten en vol voor de winst gaan spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *