Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Kansen Nederland (v) – Duitsland (v) | De Odds

Kansen Nederland (v) – Duitsland (v) | De Odds

 • door

Maken de Oranje Leeuwinnen kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen tegen Duitsland? Op woensdag 28 februari 2024 nemen de Oranje Leeuwinnen het in de troostfinale van de UEFA Nations League op tegen Duitsland.

De inzet is een ticket voor de Olympische Spelen van 2024. Maar wat weten we eigenlijk van Duitsland, de tegenstander van de Oranje Leeuwinnen? En maken de Oranje Leeuwinnen een kans tegen Duitsland? Wij zochten het voor je uit en vertellen je alles over het Duitse Vrouwenelftal.

Odds Oranje Leeuwinnen Duitsland

Hoe goed is het Duitse vrouwenelftal?

Het Duitse vrouwen voetbalelftal is natuurlijk heel erg goed. Het land staat zesde op de FIFA wereldranglijst. Bovendien wisten ze al twee keer wereldkampioen te worden. Daarnaast zijn ze acht van de tien keer dat ze aan het EK meededen, Europees Kampioen geworden. Ook werd Duitsland één keer Olympisch Kampioen. Dat is dus een behoorlijk imposante lijst.

Beste speelsters Duitse vrouwenelftal

Daarnaast beschikt Duitsland over een aantal goede, getalenteerde speelsters. We lichten er even drie uit:

 1. Alexandra Popp
  Alexandra Popp is een ervaren speelster die al 135 interlands speelde voor het Duitse vrouwenelftal. Daarin wist ze bovendien al 67 keer te scoren. De aanvalster van Wolfsburg is één van de beste spitsen ter wereld.
 2. Sara Däbritz
  Ook Sara Däbritz is een ervaren topspeelster. Ze speelt voor het grote Paris Saint-Germain en voor het Duitse voetbalelftal. Als middenvelder kan ze niet alleen heel goed het spel verdelen, ze kan ook nog een scoren. Voor het Duitse nationale Elftal scoorde ze al 17 keer in 103 wedstrijden.
 3. Kathrin Hendrik
  In de verdediging is Kathrin Hendrik de meest ervaren speelster. De speelster van VfL Wolfsburg heeft al 67 interlands gespeeld. Bovendien pikt ze ook nog wel eens een doelpuntje mee. Vijf keer wist ze al te scoren voor Duitsland.

Recente resultaten

Zowel Nederland als Duitsland speelden in de hoogste poule (League A) van de UEFA Nations League voor vrouwen. Beide landen verloren in de halve finale van Nations League. De Oranje Leeuwinnen verloren daar in de halve finale van Spanje. Duitsland verloor in de halve finale van Frankrijk.

De Leeuwinnen gingen met maar liefst 3-0 ten onder tegen regerend Wereldkampioen Spanje. Bij Duitsland was het wel iets spannender. Daar eindigde het duel in een 2-1 overwinning voor Frankrijk.

Voor de Nations League was natuurlijk het afgelopen WK in 2023 de echte serieuze test. Toen kwam Duitsland niet door de poulefase heen, terwijl de Oranje Leeuwinnen de kwartfinale bereikten. Duitsland werd derde in groep H en moest Colombia en Marokko voor zich laten. Nooit eerder werd het Duitse vrouwenelftal al in de poulefase van een WK uitgeschakeld.

De Oranje Leeuwinnen werden achter recordkampioen de Verenigde Staten knap tweede in poule E. In de achtste finales wonnen de Leeuwinnen vervolgens Zuid-Afrika, maar in de kwartfinale was Spanje te sterk. De Spaanse vrouwen zouden het WK uiteindelijk ook winnen.

Historie Oranje Leeuwinnen – Duitsland (v)

In totaal speelden de Oranje Leeuwinnen al 20 wedstrijden tegen de Duitse voetbalvrouwen. Daarvan waren er maar liefst 12 vriendschappelijk. Acht keer stond er bij Nederland – Duitsland daadwerkelijk iets op het spel.

Van alle 20 duels wisten de Oranje Leeuwinnen pas twee keer van Duitsland te winnen. Dertien keer waren de Duitse vrouwen te sterk voor de Leeuwinnen. Ook het doelsaldo is niet heel erg hoopgevend. Het staat 45-15 in goals voor de Duitsers.

Als klap op de vuurpijl speelden Nederland en Duitsland in april vorig jaar nog een oefenwedstrijd tegen elkaar. Ook die werd door Duitsland gewonnen met 1-0.

Kansen Oranje Leeuwinnen tegen Duitsland

Toch is er ook goed nieuws. Op het afgelopen WK in Australië en Nieuw-Zeeland werd Duitsland al in de groepsfase uitgeschakeld. Dit was voor het eerst in de geschiedenis en kwam als een mokerslag aan in Duitsland.

De Oranje Leeuwinnen haalden daarentegen de kwartfinale. Daarin werd Nederland uitgeschakeld door Spanje, dat uiteindelijk het WK zou winnen.

Bovendien verloor Duitsland in de halve finale van de UEFA Nations League van Frankrijk. Dat laat zien dat dit Duitsland ook niet onoverwinnelijk is.

Odds Oranje Leeuwinnen – Duitsland

Wat zijn de odds van de Oranje Leeuwinnen tegen Duitsland. Er zijn nog maar weinig bookmakers die zich durven te wagen aan de Odds van Nederland tegen Duitsland in de UEFA Nations League.

Dit komt waarschijnlijk doordat beide landen enorm aan elkaar gewaagd zijn. Hoewel Duitsland misschien de favoriet lijkt, is dat dus zeker niet het geval. Ook het thuisvoordeel van Nederland kan doorslaggevend zijn.

De kansen van de Oranje Leeuwinnen tegen de Duitsers variëren een beetje per bookmaker. De gemiddelde odds van de Oranje Leeuwinnen – Duitsland zijn ongeveer:

 • Winst Oranje Leeuwinnen: 3 keer je inzet.
 • Gelijkspel: 3.5 keer je inzet.
 • Winst Duitsland (v): 2 keer je inzet.

De Duitsers zijn volgens de bookmakers dus licht favoriet tegen de Oranje Leeuwinnen.

Maken de Leeuwinnen kans tegen Duitsland

Kan Nederland van Duitsland winnen en zich plaatsen voor OS 2024 in Parijs? In het voetbal is natuurlijk alles mogelijk. Hoewel het er voor de Oranje Leeuwinnen op papier misschien niet zo goed uitziet tegen de sterke Duitse voetbalvrouwen, kan Oranje zeker winnen. De dames hebben namelijk zelf ook aangegeven extreem gemotiveerd te zijn om de Olympische Spelen in Parijs te halen. Laten we hopen dat die motivatie en de steun van het publiek in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen genoeg is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *