Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Opstellingen Polen – Nederland op het EK 2024

Opstellingen Polen – Nederland op het EK 2024

  • door

De opstellingen van Polen en Nederland voor de EK wedstrijd op 16 juni zijn bekend. Op zondag 16 juni 2024 speelt het Nederlands Elftal de eerste poulewedstrijd van EURO 2024 tegen Polen.

Oranje zit tijdens het EK in poule D. De tegenstanders van Nederland zijn Polen, Frankrijk en Oostenrijk.

In dit artikelen vertellen we je alles over de opstelling van Nederland en Polen tijdens de EK wedstrijd.

Bekijk ook:

Opstellingen Polen – Nederland op het EK 2024

Opstelling Nederland

De opstelling van het Nederlands Elftal tegen Polen is bekend. Oranje neemt het in de klassieke 4-3-3 opstelling op tegen Polen. Hoewel Nederland dit EK ook goed in een 5-3-2 opstelling kan spelen, speelt Nederland tegen Polen in een 4-3-3 formatie. De opstelling van Nederland tegen Polen:

PositieNaam
KeeperVerbruggen
VerdedigingDumfries
VerdedigingDe Vrij
VerdedigingVan Dijk
VerdedigingAké
MiddenveldSchouten
MiddenveldReijnders
MiddenveldVeerman
AanvalSimons
AanvalMemphis
AanvalGakpo
Opstelling Nederland tegen Polen op het EK 2024

Opstelling Polen

Polen speelt hoogstwaarschijnlijk in een 5-3-2 opstelling tegen Nederland. De opstelling waarmee Polen tegen Oranje begint maakt gebruik van twee backs: law Frankowski en Nicola Zalewski. Zij zullen mee opkomen bij balbezit.

Opstelling Polen: Szczęsny; Frankowski, Salamon, Bednarek, Kiwior; Urbanski, Zielinski (C), Romanczuk, Zalewski; Szymanski, Buksa.

De basisplek van ex-Feyenoordspeler Sebastian Szymanski is opmerkelijk, maar wel te verklaren. Hij vervangt de geblesseerde Lewandowski en Milik.

Geblesseerde Frenkie de Jong

Eerder werd al bekend dat sterspeler Frenkie de Jong geblesseerd naar huis is gegaan. Dit is natuurlijk een flinke tegenslag voor bondscoach Ronald Koeman. Hoewel de bondscoach in eerste instantie geen vervangers op wilde roepen, heeft hij dat alsnog gedaan.

Dit kwam mede doordat Brian Brobbey óók niet fit genoeg is om tegen Polen in actie te komen. Als vervangers zijn Ian Maatsen en Joshua Zirkzee opgeroepen, die hun vakantie moesten onderbreken om alsnog naar het EK te gaan.

Lewandowski afwezig bij Polen tegen Nederland

Ook Polen heeft met tegenslagen te maken. De grote sterspeler van Polen, Robert Lewandowski, is geblesseerd. De superspits is niet op tijd fit om in het duel tegen Oranje in actie te komen.

Bondscoach Koeman plaatste nog wel zijn vraagtekens bij de afwezigheid van Lewandowski. Volgens Koeman kan het maar zo eens een afleidingsmanoeuvre zijn.

Dit is overigens ontkent door de Poolse bondscoach, Michal Probierz. Hij gaf aan dat de spits pas in de tweede EK wedstrijd van Polen, tegen Oostenrijk, weer fit is.

Definitieve opstellingen Nederlands Elftal tegen Polen | EK 2024

De definitieve opstelling van Nederland tegen Polen wordt een paar uur voor de wedstrijd bekendgemaakt. Toch lijken de opstellingen van beide elftallen al wel zo goed als zeker te zijn. De opstelling van Polen leek eerder al uitgelekt en ook de keuzes van Ronald Koeman lijken wel al zo goed als vast te staan.

De eerste EK wedstrijd van Oranje wordt gespeeld op zondag 16 juni 2024. Het duel begint om 15:00 uur en wordt gespeeld in het Volksparkstadion in Hamburg. Je kunt de wedstrijd live op tv kijken op NPO 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *