Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Nieuw bod op uitzendrechten Eredivisie van ESPN

Nieuw bod op uitzendrechten Eredivisie van ESPN

ESPN heeft een nieuw bod uitgebracht op de uitzendrechten van de Eredivisie. De uitzendrechten van de Eredivisie zijn tot einde seizoen 2025 in handen van ESPN. Nu wil de zender ook na 2025 de Eredivisierechten behouden. Ze willen de rechten voor de Eredivisie houden tot en met 2035. Daar wil ESPN grof geld voor neerleggen. ESPN wil met het bod de uitzendrechten voor het Nederlands voetbal in handen houden.

Bod uitzendrechten Eredivisie ESPN

ESPN heeft met een verhoogd bod grof ingezet om ook na 2025 de tv-rechten voor de Eredivisie in handen te houden. ESPN heeft die rechten nog t/m het seizoen 2024/2025. Vanaf het seizoen 2025/2026 zijn de uitzendrechten van de Eredivisie nog niet verkocht. Verschillende partijen kunnen nu een bod uitbrengen op de rechten voor de Nederlandse Eredivisie.

Hoeveel betaalt ESPN voor de rechten van de Eredivisie?

Hoeveel betaalt ESPN voor de rechten van de Eredivisie en de Eerste Divisie? ESPN heeft een bod neergelegd van 1,7 miljard euro. Dat is enorm veel geld. Het bedrag komt neer op ongeveer 167 miljoen euro over een periode van 10 jaar. Naast de uitzendrechten voor de Eredivisie krijgt de winnaar van de bieding ook de uitzendrechten van de Eerste divisie (nu de Keuken Kampioen Divisie). Toch is er nog een kaper op de kust. De Eredivisieclubs en verschillende providers samen hebben ook een bod neergelegd op de tv-rechten van de Eredivisie.

Eredivisie op ESPN 2025 t/m 2035

Het is dus nog maar de vraag of de rechten van de Eredivisie en Eerste divisie ook na 2025 in handen van ESPN zijn. ESPN heeft een bod uitgebracht voor de periode van 2025 t/m 2035. Het aantal jaar staat echter niet vast. Partijen kunnen dus ook een bod uitbrengen voor een periode van 5 jaar. ESPN, dat in handen is van Disney, kan het bod altijd nog verhogen. Het lijkt er echter niet op dat moederbedrijf Disney daarin geïnteresseerd is. Eerder lieten ze namelijk al weten dat ze het huidige bedrag al hoog vonden.

Nederlands voetbal op tv kijken

Het Nederlands voetbal blijft dus nog wel even op ESPN te zien. De Eredivisie en KKD zijn voorlopig in ieder geval nog bij ESPN te zien. ESPN heeft bovendien een behoorlijke stap richting de consument gedaan. ESPN 1 is namelijk gratis te zien bij alle providers. Je kunt dus altijd een aantal Eredivisiewedstrijden gratis op tv kijken. Hoe het er na het contract van ESPN uit gaat zien blijft voorlopig nog onduidelijk.

Gratis ESPN t/m 2025

Waarschijnlijk blijft ESPN 1 in ieder geval gratis te zien tot en met 2025. ESPN 2, ESPN 3 en ESPN 4 zijn daarentegen wel betaald. Wil je jouw favoriete club in actie zien, dan kan het dus zijn dat de je een abonnement bij ESPN nodig hebt. Het geld dat ESPN betaalt voor de uitzendrechten moet natuurlijk wel terugverdiend worden. Wil je toch altijd gratis naar ESPN kijken? Sommige providers hebben aanbiedingen waarbij je ESPN gratis kunt kijken. Hou daarom goed de aanbiedingen in de gaten.

Eredivisie Ziggo Sport 2025

Ziggo is ook nog steeds in de race voor de uitzendrechten van de Eredivisie. Ook Ziggo is namelijk betrokken bij het bod van meerdere partijen samen om de uitzendrechten van de Eredivisie binnen te halen. Tot 2025 zijn de wedstrijden in ieder geval niet te zien op Ziggo Sport. Je kijkt daar overigens wel allemaal mooie buitenlandse wedstrijden.

Ziggo, ESPN of een nieuwe partij

Wie uiteindelijk de uitzendrechten voor de Eredivisie binnen gaat slepen is nog niet duidelijk. Vooralsnog is het bod van ESPN even in de ijskast gezet en wordt er ook gekeken naar het bod van Ziggo samen met de andere providers. Wie uiteindelijk de bieding gaat winnen is nog afwachten, maar VodafoneZiggo lijkt de beste papieren te hebben. Dit komt ook doordat Disney lijkt terug te krabbelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *