Ga naar de inhoud
Home » Voetbal op TV » Eredivisie op TV

Eredivisie op TV

Met uitstekende voetbalploegen zoals onder meer Ajax, Feyenoord en PSV is de Eredivisie vaak een prachtig kijkstuk. Deze volksport nummer een trekt dan ook jaarlijks veel belang van de Nederlandse toeschouwers. Wil je graag de Eredivisie op TV kijken? Dan bestaan er daar in Nederland gelukkig tal van verschillende mogelijkheden voor. Wij hebben deze mogelijkheden even voor je uitgezocht en stellen ze hier op deze pagina aan je voor.

Eredivisie

Eredivisie live kijken

Eredivisie live kijken? Er wordt weleens beweerd dat het niveau in de Eredivisie niet erg hoog is. Dat kan misschien zo zijn, maar spannend is het in ieder geval wel. De traditionele top clubs als; Ajax, PSV en Feyenoord kun je wekelijks live op tv volgen. Helaas is het voor de kijkers alleen mogelijk om via een betaalzender de eredivisie te volgen. Op dit moment heeft ESPN (voormalig FOX Sports) de rechten van de Nederlandse competitie. Wil jij jouw favoriete club zoals Ajax, PSV of Feyenoord live kijken? Klik dan hier voor het volledige Eredivisie programma op TV.

Waar kijk je de Eredivisie?

De Eredivisie is de hoogste Nederlandse professionele voetbalcompetitie. Het eerste officiële seizoen werd gespeeld in het jaar 1956. In de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie treden 18 teams aan uit het hele land. De traditionele top-3 ploegen zijn doorgaans Ajax, PSV en Feyenoord. De ploeg die kampioen wordt in de Eredivisie plaatst zich rechtstreeks voor de prestigieuze Champions League. Voor de andere teams geldt dat ze via play-offs dienen te strijden om een ticket voor Europees voetbal. Wil je graag de Eredivisie op TV kunnen bekijken? Dan kan je daarvoor terecht bij ESPN. Bovendien geldt dat er ook een programma bestaat zoals Studio Sport Eredivisie waarin alle samenvattingen uitgebreid aan bod komen. Jarenlang is de uitzending die plaatsvindt op zondagavond om 19:00 op NPO 1 het best bekeken wekelijkse sportprogramma van heel Nederland. Wil je de wedstrijden van de Eredivisie live op TV kijken? Dan kan je daarvoor dus steevast terecht bij ESPN. Dit geldt overigens niet alleen voor de wedstrijden die in het weekend worden gespeeld, maar ook voor deze die midweeks afgewerkt kunnen worden. 

Eredivisie bij ESPN

Op dit ogenblik zijn de rechten voor de Eredivisie in handen van ESPN. Dit betekent dat alle wedstrijden die zowel tijdens het weekend als doordeweeks worden gespeeld bij ESPN te bekijken zijn. Om dit digitale kanaal te kunnen bekijken dien je uiteraard wel over digitale televisie te beschikken. Daarvoor kan je terecht bij verschillende providers. Het merendeel van deze providers maken het in principe wel mogelijk om een ESPN pakket aan te kunnen vragen. Dit geldt in ieder geval voor Ziggo, maar ook voor bijvoorbeeld KPN en tal van andere providers die op de Nederlandse markt actief zijn. 

Gratis Eredivisie kijken

Alle informatie om gratis via een livestream naar de Eredivisie te kunnen kijken staat op deze pagina. Je wilt niet alleen gratis kijken, maar natuurlijk ook in de allerbeste kwaliteit en met het grootste gebruiksgemak. Je beste optie is dan KPN. Gratis is altijd goed. Hebben jullie thuis zowel KPN Mobiel als KPN Internet en TV? Goed nieuws, je krijgt een abonnement op ESPN er helemaal gratis bij. Je kunt dan kijken via je TV, computer, laptop (livestreams), tablet en telefoon. Perfect geregeld! Een ander groot voordeel aan gratis kijken via KPN is dat je altijd toegang hebt tot de 3 kanalen van ESPN Eredivisie. Je kunt dus niet alleen de wedstrijden bekijken, maar ook de verschillende analyseprogramma’s, samenvattingen en documentaires. Kijk bijvoorbeeld naar Eredivisie vandaag als voorbereiding op de wedstrijden en blijf na de wedstrijden nog lekker even hangen voor Eredivisie op zondag. Klik hier voor het KPN ESPN aanbod.

Als je thuis geen abonnement hebt op ESPN kun je natuurlijk altijd een leuke kroeg bij jou in de buurt opzoeken. En je kunt er zo meteen een gezellig uitje met wat vrienden van maken. Bovendien is samen in de kroeg naar een voetbalwedstrijd kijken natuurlijk veel leuker dan in je eentje thuis op de bank!

Overal naar de Eredivisie kijken met ESPN Watch app

Ben je op vakantie in een ander land in de EU of ben je bijvoorbeeld nog gewoon onderweg op het ogenblik dat er een bepaalde voetbalwedstrijd in de Eredivisie wordt gespeeld? Zou je toch graag live de wedstrijd willen kunnen volgen? Dat is mogelijk door gebruik te maken van de ESPN Watch app! Met deze app kan je op een groot aantal verschillende systemen zoals je smartphone en een tablet. Het spreekt voor zich dat je op deze manier ook met behulp van Chromecast naar de Eredivisie kan kijken. In ieder geval, door gebruik te maken van de ESPN Watch applicatie hoef je nooit ook maar één moment van de Eredivisie te missen!

Eredivisie bij Ziggo 

Wanneer je klant bent van de provider Ziggo (of je van plan bent om klant te worden) zal je kunnen vaststellen dat deze een speciaal ESPN Eredivisie pakket voor jou in petto heeft. Dit pakket zorgt er niet alleen voor dat je kan kijken naar alle Eredivisie wedstrijden die worden uitgezonden, daarnaast zijn er ook nog de uitgebreide voor- en nabeschouwingen met Jan Joost van Gangelen, Toine van Peperstraten en Milan van Dongen. Zij worden steeds bijgestaan door een uitgebreid team van analisten waaronder onder meer Kenneth Perez en Ronald de Boer. Door het afsluiten van dit pakket kan je overigens niet alleen naar de Eredivisie kijken, maar is er ook aandacht voor heel wat ander Nederlands topvoetbal. Het gaat hierbij dan onder meer om de Keuken Kampioen Divisie en de Tweede Divisie en het TOTO KNVB Bekertoernooi. 

Eredivisie op welke zenders kijken? 

Benieuwd op welke zender jij de Eredivisie kunt bekijken? Op moment van schrijven zijn de rechten voor de competitie in handen van ESPN. Dit betekent dat zij over de mogelijkheid beschikt om alle wedstrijden uit de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie uit te zenden. Dat de rechten in handen zijn van ESPN hoeft overigens geen nadeel te betekenen voor voetbal minnend Nederland. Dit pakket is namelijk perfect af te sluiten bij het merendeel van de providers die op de Nederlandse markt actief zijn. Voor samenvattingen kan je wekelijks terecht op NPO 1. Zo hoef je met absolute zekerheid niets van de Eredivisie te missen, ook wanneer je niet alle wedstrijden live kan kijken!