Ga naar de inhoud
Home » Competities » Eredivisie » Stand Eredivisie

Stand Eredivisie

[soccer-info id=’7′ ‘type=” style=’orange’ width=’800’/]

Stand Eredivisie

De stand in de Eredivisie in het seizoen 2023/2024. In de Eredivisie wordt gestreden om het landskampioenschap. De nummer één op de ranglijst wint de Eredivisie en daarmee het landskampioenschap. Aan de hand van de ranglijst worden ook de plaatsen voor Europees voetbal verdeeld. Clubs kunnen zich plaatsen voor:

Onderin de ranglijst wordt gestreden om degradatie voetbal. De nummer laatst op de ranglijst degradeert direct naar de Keuken Kampioen Divisie. De nummers 16 en 17 op de ranglijst spelen nacompetitie voetbal om te bepalen wie er promoveert/degradeert.

Eredivisie schaal

De winnaar van de Eredivisie plaatst zich voor de Champions League. Dit is wel afhankelijk van de UEFA Coëfficiënten lijst. Daarnaast ontvangt de landskampioen de Eredivisie schaal. De kampioensschaal is gemaakt van tin. De schaal wordt ieder jaar uitgereikt aan de landskampioen. In het seizoen 2019/2020 werd voor het eerst in de geschiedenis van de schaal geen schaal uitgereikt. In verband met het Corona-virus was er dat jaar geen kampioen.

Gouden schaal

In het seizoen 2016/2017 werd er ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Eredivisie eenmalig een gouden schaal uitgereikt. Deze gouden schaal was gemaakt van tin en ingelegd met 24-karaats gouden letters. Het logo van de KNVB en de tekst “Kampioen van Nederland eredivisie 2016-2017 waren in het goud. Vanaf dat jaar wil de KNVB iedere tien jaar een gouden schaal uitreiken, steeds in een jubileum jaar.