Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Eredivisie vanaf 2025 gratis op tv

Eredivisie vanaf 2025 gratis op tv

Eredivisie vanaf 2025 gratis op tv kijken? Er bestaat een kans dat de Eredivisiewedstrijden vanaf 2025 gratis op tv te zien is. Een aantal grote providers in Nederland hebben namelijk een brief naar de Eredivisie CV (ECV) gestuurd. Het gaat om KPN, T-Mobile, Delta en VodafoneZiggo.

In de brief staat onder meer dat “De Nederlandse tv-aanbieders hebben samen het bereik om eredivisievoetbal in alle Nederlandse huishoudens beschikbaar te maken.” Daarnaast willen de providers dat de Eredivisieclubs “meer regie en meer inkomsten” moeten krijgen dan hoe het nu geregeld is. Is het mogelijk dat we daardoor vanaf 2025 de Eredivisiewedstrijden gratis kunnen kijken?

Eredivisie vanaf 2025 gratis op tv

Eredivisie vanaf 2025 gratis

Maar is de Eredivisie vanaf 2025 gratis op tv te zien? Dat is nog onduidelijk. In een verklaring van de tv-providers staat:

“De Nederlandse TV-aanbieders hebben samen het bereik om eredivisievoetbal in alle Nederlandse huishoudens beschikbaar te maken. Zo blijft het betaalde Nederlandse voetbal toegankelijk voor iedereen. Dankzij het voorstel ontstaat er een win-win-win voor voetbalfans, clubs en Nederlandse TV-aanbieders.”

Verdere details over het voorstel zijn nog niet bekendgemaakt. De providers willen eerst met de ECV om tafel om over het voorstel te praten. Op dit moment zijn de tv-rechten van de Eredivisie in handen van de ECV en ESPN. ESPN is onderdeel van Disney. Eerder gaf Disney, het Amerikaanse moederbedrijf van ESPN, aan dat ze de uitzendrechten van de Eredivisie te duur vinden.

KPN, T-Mobile, Delta en VodafoneZiggo willen uitzendrechten Eredivisie hebben

Hoewel er nog geen precieze details bekend zijn kan dit een grote ontwikkeling zijn rondom de Eredivisie op tv. Bij al deze providers kun je de wedstrijden van de Eredivisie nu al live kijken. Bovendien is ESPN 1 gratis te zien bij de providers. Of vanaf 2025 alle eredivisie-wedstrijden gratis te zien zullen zijn is nog onduidelijk. Het is natuurlijk wel duidelijk dat de vier providers samen veel macht hebben. Daardoor kunnen ze een serieuze concurrent worden voor de tv-rechten van de Eredivisie.

Rechten Eredivisie

De uitzendrechten van de Nederlandse Eredivisie zijn nu nog in handen van ESPN en de ECV. Die hebben de tv-rechten voor het Eredivisievoetbal tot en met 2025 gekocht. Vanaf het seizoen 2025/2026 zijn de uitzendrechten voor het Nederlandse voetbal dus weer te koop. Dat de strijd nu al is losgebarsten geeft maar weer eens aan dat de Eredivisie op tv een gewild product is.

Wat kosten de uitzendrechten van de Eredivisie?

Hoeveel er precies betaald gaat worden voor de rechten om de Eredivisie uit te zenden is nog niet bekend. Eerder kwamen er wel wat bedragen voorbij:

  • ESPN zou 168 miljoen willen betalen voor een periode van 10 jaar. Dit komt neer op bijna 1,7 miljard euro.
  • De tv-providers zouden een gezamenlijk bod hebben neergelegd van 180 miljoen voor een periode van 7 jaar. Dit is iets minder dan 1,3 miljard euro voor de totale deal.

Met de deal rondom de uitzendrechten van de Eredivisie is dus een hoop geld gemoeid. Daarom is de ACM (Autoriteit Consument & Markt) er bij betrokkken. Bovendien mogen de Eredivisieclubs ook stemmen over de uitzendrechten.

Viaplay, Amazon en RTL willen rechten Eredivisie

Naast bovenstaande partijen gaan er ook geluiden rond van interesse van Viaplay, Amazon en RTL in de uitzendrechten. Toch lijkt de ECV niet geïnteresseerd in bovenstaande partijen. De Eredivisiewedstrijden zouden dan namelijk niet meer breed beschikbaar zijn. De Eredivisiewedstrijden zouden dan uitgezonden worden op:

  • Amazon Prime (Amazon)
  • Viaplay
  • Videoland (RTL)

Eredivisiewedstrijden op Disney+

Er is ook nog een kans dat de wedstrijden van de Eredivisie op Disney plus te zien zullen zijn. Hoewel ESPN de meeste wedstrijden zal gaan uitzenden, bezit Disney natuurlijk ook de streamingsdienst Disney+ (Disney plus). Het zou in theorie dus kunnen dat de Eredivisiewedstrijden op de streamingsdienst te zien zijn.

Eredivisie gratis kijken vanaf 2025

Er is de laatste jaren al veel veranderd rondom de Eredivisie op tv. Zo kun je tegenwoordig bij alle grote providers al gratis naar ESPN 1 kijken. Of de Eredivisie op ESPN 2, ESPN 3 en ESPN 4 ook gratis op tv te zien zijn is nog onduidelijk. In de komende maanden zullen we ongetwijfeld meer te weten komen over de Eredivisie op tv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *